WhatsApp Image 2021-05-28 at 14.31.15

Nominatie Nederlands Theater Festival 2021

NIEMAND ANDERS
Micha Wertheim

SELECTIE NEDERLANDS THEATERFESTIVAL

‘Hoe langer je over deze voorstelling nadenkt, hoe beter hij wordt.’ – NRC

Toen alle theaters gesloten werden en iedereen binnen moest blijven, zag cabaretier Micha Wertheim zijn kans schoon en maakte een voorstelling zónder publiek. Met drie laptops en acht livestreams toerde Niemand anders langs lege theaterzalen. Na zeven voorstellingen eindigde de tour in een tot op de laatste stoel verlaten Theater Carré. Wie een webcam had, kon de voorstelling thuis live bijwonen. ‘Een schitterend cadeau’, oordeelde Het Parool.

Ook de jury van het Nederlands Theaterfestival keek mee en selecteerde de voorstelling als een van de tien beste van het seizoen. ‘Wertheim onderzoekt de grote thema’s van deze coronatijd, waarin we allen op zoek moesten naar nieuwe manieren van connectie. De slimme en zeer verrassende inzet van deze digitale arena legt de hardnekkigheid waarmee je als toeschouwer op zoek bent naar een gedeelde ervaring aan de dag.’

De voorstelling is tijdens het Nederlands Theaterfestival in september nog één keer online te bekijken. Omdat de voorstelling nadrukkelijk gemaakt is voor en in tijden van lockdown, gaat het om een interactieve herhaling van de voorstelling die Wertheim in Carré speelde. Interactief, omdat Wertheim speciaal voor de gelegenheid via het interactieve platform panopticam.org een korte introductie zal houden. Aansluitend op de voorstelling is er een live Q&A.

‘Wertheim heeft een heerlijk tegendraadse manier van denken die hij uiterst logisch opzet.’ – Trouw

Technische informatie

Er wordt gebruikt gemaakt van het streaming video-platform panopticam.org, dat alleen werkt op de internetbrowsers Safari, Chrome en Edge. Wie normaal gesproken met een andere browser werkt, kan Chrome op iedere computer installeren. Safari is de standaard webbrowser van Apple (ook voor de iPad). Het is helaas niet mogelijk de voorstelling op een smartphone bij te wonen.

Credits
Concept en teksten: Micha Wertheim
Redactie en regie: Gijsbert van der Wal
Technische ondersteuning: Jelle Van Setten, Wouter Wisselink, Andy Puharich & Akira Le

Niemand anders is een op zichzelf staande voorstelling die toch ook deel uitmaakt van een drieluik. De eerste twee delen, Ergens anders en Iemand anders, zijn nog te bekijken via www.michawertheim.nl