Van Muiswinkel – vierkant formaat – credits Curly & Straight- RGB-vierkant
Van Muiswinkel – vierkant formaat – credits Curly & Straight- RGB-vierkant
bg14-S

Erik van Muiswinkel

Show

Erik van Muiswinkel zal in theaterseizoen 2023/2024 te zien zijn in familiespektakel Robin Hood, in de tussentijd werkt hij aan de Nederlandse vertaling van Frozen (première juni 2024).

bg_light

Let niet op de spelling, geniet van de schoonheid!

Over Erik

Erik van Muiswinkel is stiekem onze oudste ‘Bunkert’. Sinds 1985 zijn er al vele mooie theaterprogramma’s gemaakt, met Diederik van Vleuten als duo, en later solo. Een van de oersterke fundamenten onder ons theaterbureau.

Buigt Allen Mee Voor Drs. P

Aan de laatste voorstelling van Erik van Muiswinkel Buigt Allen Mee Voor Drs. P kwam door Corona abrupt een einde. De voorstelling bracht zijn leven, zijn verhalen en zijn werk samen. Gespeeld in een kleine zaal is het een voorstelling op de Schaal van P. Een intieme, ironische en verwarrende voorstelling om bij te huilen van het lachen.

De muzikale leiding berust bij de nog maar 25-jarige pianovirtuoos Guus van Marwijk . Voor iemand met zo’n naam zwaaien alle deuren open.

Erik, Guus, en Eriks gitaar-licht-en-geluidsman Paul Remmelts brengen vijfentachtig minuten amusement die er als tien aanvoelen.

Vertaalwerk

Maar Erik gebruikte de Corona-break om een schitterende vertaling te maken van de musical Aladdin (première najaar 2021), en een hertaling van Le Petit Prince. Daarnaast beraamt hij zich op snode theaterplannen.

bg_light

Imitator, charmant, talig, intelligent en een ware vakman.