Van Muiswinkel – vierkant formaat – credits Curly & Straight- RGB-vierkant
Van Muiswinkel – vierkant formaat – credits Curly & Straight- RGB-vierkant
bg14-S

Erik van Muiswinkel

De afgelopen tijd werkte Erik aan de Nederlandse vertaling van Disneymusical Frozen. De voorstelling ging op 9 juni 2024 groots in première in het AFAS Circustheater Scheveningen.

“De vertaling van Erik van Muiswinkel is vlekkeloos, met fijne moderne trekjes als ‘disfunctioneel gezinnetje’, ‘vet’, ‘boeie’ en ‘para’.” (Parool)

“Hoe behoud je de magie van het verhaal, hoe tover je een theater om naar een ijspaleis, wie kan er in godsnaam zo goed zingen als Elsa, en misschien wel belangrijker: doet de Nederlandse versie geen afbreuk aan de Engelse? Het is het team van Stage Entertainment gelukt in al die facetten te slagen. Een groot compliment dus voor Erik van Muiswinkel, die voor een groot deel van de vertaling zorgde.” AD (★★★★★)

“Vertaler Van Muiswinkel heeft bovendien genoeg knusse synoniemen weten te vinden voor het onvertaalbaar geachte Deense hyggeFrozen de musical is een voorstelling om te huggen.” Volkskrant (★★★★)

“Een door Erik van Muiswinkel opvallend soepel vertaalde vaderlandse versie.” Musicalweb (★★★★)

bg10-S

Let niet op de spelling, geniet van de schoonheid!

Over Erik

Erik van Muiswinkel is stiekem onze oudste ‘Bunkert’. Sinds 1985 zijn er al vele mooie theaterprogramma’s gemaakt, met Diederik van Vleuten als duo, en later solo. Een van de oersterke fundamenten onder ons theaterbureau.

Buigt Allen Mee Voor Drs. P

Aan de laatste voorstelling van Erik van Muiswinkel Buigt Allen Mee Voor Drs. P kwam door Corona abrupt een einde. De voorstelling bracht zijn leven, zijn verhalen en zijn werk samen. Gespeeld in een kleine zaal is het een voorstelling op de Schaal van P. Een intieme, ironische en verwarrende voorstelling om bij te huilen van het lachen.

De muzikale leiding berust bij de nog maar 25-jarige pianovirtuoos Guus van Marwijk . Voor iemand met zo’n naam zwaaien alle deuren open.

Erik, Guus, en Eriks gitaar-licht-en-geluidsman Paul Remmelts brengen vijfentachtig minuten amusement die er als tien aanvoelen.

Vertaalwerk

Maar Erik gebruikte de Corona-break om een schitterende vertaling te maken van de musical Aladdin (première najaar 2021), en een hertaling van Le Petit Prince. Daarnaast beraamt hij zich op snode theaterplannen.

bg04-H

Imitator, charmant, talig, intelligent en een ware vakman.