Katinka Polderman – Krijn van Noordwijk
Katinka Polderman – Krijn van Noordwijk
bg08-S

Katinka Polderman

Over Katinka

Onverstoorbaar, gortdroog, licht absurdistisch, hilarisch en ontroerend.

De meest onverschrokken liedjesbakker van de lage landen. Al ruim 15 jaar draagt Polderman haar unieke steentje bij aan het cabaret en steeds is deze tegendraadse taalvirtuoos ongepolijst, gortdroog, origineel en onverstoorbaar. Polderman trekt onverdroten ten strijde tegen de vertrutting. Tegen de kuddegeest, eigenwijs en met die voor haar kenmerkende nuchterheid.
Het NRC schreef het al: “De 35-jarige heeft bewezen tot de besten in het liedjesvak te horen.”

Zoals Polderman is er geen tweede. Ze is niet langer een goed bewaard geheim. Ze hoort bij de elite van het Nederlands cabaret.

bg_light

Ik wil dat iedereen zich in elke kudde afvraagt: we doen dit nu wel, maar is dat wel normaal?

Liedschrijfster
Naast de liedjes voor haar eigen programma schrijft Katinka ook liedjes in opdracht. Bijvoorbeeld Snapje? voor het programma Klokhuis. Het Snapje? Kilo, pond en ons door Katinka Polderman en Kenny B won in april 2018 de Willem Wilminkprijs. Dat is de prijs voor het beste kinderlied voor televisie.

Katinka was ook regelmatig met een zelfgeschreven lied te zien in de talkshow van Merel Westrik Ladies Night op Net 5.

Ze staat wekelijks met een zelfbedachte “beslisboom” in de Volkskrant.

>> Meer over Katinka? kijk op Poldermanie.nl voor het laatste nieuws, video’s en blogs.

bg_light

Liedjes schrijven, dat kan Polderman als geen ander.

NRC

De pers over Katinka

Telegraaf ★★★★

“Katinka beschikt nog altijd over de haar zo kenmerkende onderkoelde humor. Haar liedjes blijven haar sterkste troef.”

 

NRC ★★★

“De Kaandorpsiaanse air van opgewekte chaos waarmee Polderman deze kolderieke showconstructie uitvoert, geeft de liedjes de kans om te schitteren.
Die liedjes staan centraal en Polderman prijst hun grote variatie in onderwerp aan: van moederschap tot jihadisme. (…) Ze heeft bewezen tot de besten in het liedjesvak te horen en ze schreef dan ook weer lenig verwoorde songs.“

 

Theaterkrant.nl ★★★★

“Het is een optelsom: haar lijzig Zeeuwse tongval, haar presentatie uit de losse pols, de oubollige vorm van het bingo-avondje, de ietwat lompe kledingkeus, het grofbesnaarde, de terloopse gortdroge humor en zelfspot en puik geschreven liedteksten. (…) Haar teksten zitten altijd geheid goed in elkaar. Vol originele gedachtes, vuile grappen, spot en grappige schaamteloosheid. Het is Polderman ten voeten uit: met een pesterig lachje en laarzen vol Zeeuwse zuigende klei over je schoongeboende keukenvloer banjeren.”

 

AD

“Het is weer een échte Katinka Polderman; gortdroge geestigheid, chaos, ongemak en juweeltjes van liedjes maken haar vijfde one-woman-show tot een heerlijke theaterbelevenis, waarin de Zeeuwse puffend, hijgend, steunend, maar altijd vol goede moed en stuiterend optimisme de hindernisbaan neemt die leven heet.”