Ton Kas – Staand formaat
Ton Kas – Staand formaat
bg13-S

Ton Kas

(alvast een) VROLIJKE KERST met TON KAS

 (alvast een) VROLIJKE KERST met TON KAS 
 
De nieuwste en mogelijk laatste in m’n flauwekul-reeks. 
 
Misschien is het de leeftijd, maar ik heb alle ambitie al een tijdje overboord gegooid. 
Tegenwoordig heb ik nog maar 1 voornemen: lachen… en dat moest ik bij de titel Vrolijke Kerst met Ton Kas.  
Vrolijke Kerst en ik – tegenstrijdiger kan het eigenlijk niet. En daar zit precies de lol. 
 
Nou denken jullie misschien: ‘Kerst duurt maar 2 dagen, dus wat missen we als we pak-’m-beet in september al komen?’  
Nou, niks, behalve de kerst. Dus da’s niet veel. 
Want kerst of geen kerst, het wordt gewoon dezelfde melige shit als anders, maar dan met nog meer ballen.

 

De tourdata voor het najaar 2024 komen in mei 2024 online. Houd deze website in de gaten. 

bg_light

Waar het primair om gaat, is dat je lacht tot je in je broek pist.

Over Ton

Politiek incorrect, seksistisch, hoge grapdichtheid en anti-theater.

Ton Kas, geboren in 1959, is een rasechte Amsterdammer. Op de kleuterschool is hij al een entertainer, maar ook een jongen van de straat. Hij is rebels en ontdekt de wereld op zijn eigen manier. Na de middelbare school en vijftig bijbaantjes in één jaar is de maat vol. Ton Kas wil een andere weg in en kiest voor de toneelacademie.

Na de toneelacademie wordt het theater voer voor een nieuw perspectief. Samen met Willem de Wolf richt hij in 1984 het gezelschap Kas & De Wolf op om ‘antitheater’ te maken. Twintig jaar lang bewegen zij zich in de theaterwereld met hun eigen gezelschap. Wanneer het gezelschap ten einde loopt, start Ton met het opbouwen van zijn oeuvre in de filmwereld. Hij ontwikkelt zich steeds meer als acteur en schrijft en regisseert daar naast.

De dynamische carrière van Ton lijkt compleet. Maar niets is minder waar. Hij wil opnieuw het toneel onveilig maken. Dit keer met een solovoorstelling als moppentapper. Hij wil de kick voelen van de meligheid. Hij wil meelijwekkende tragiek gebruiken als basis voor zijn grappen en slaagt daarin als geen ander. Ton Kas is de aangewezen persoon om als cynische zwartkijker de zalen te vullen met schatergelach.

DE STENTOR

De komische acteur, bekend van Hertenkamp en ‘t Schaep, heeft een mooi genre op het toneel gezet. Met hem is de moppentapper opgestaan die de techniek van de grap volledig doorgrondt.

bg01-H

* STRONG language * politiek incorrect * hoogste grapdichtheid * seksistisch* vrouwonvriendelijk * sowieso onvriendelijk * puur jatwerk * 100% recyclebaar * HUMOR *

Bekend van TV

Ton Kas is o.a. bekend als Arie Balk uit ‘t Schaep met de 5 Pooten en verder van tv-series als Hertenkamp, TV-7 en de films LEK, Vet Hard, Vox Populi, De Heineken ontvoering en Plan C en Matterhorn, waarvoor op het International Film Festival Rotterdam de UPC Publieksprijs uitgereikt werd.

Ton Kas won een Gouden Kalf in 2008, de grote prijs van het Nederlands Film Festival, voor de ‘Beste mannelijke bijrol’ in de film Vox Populi. Sinds najaar 2021 maakt hij samen met o.a. Diederik Ebbinge, Henry van Loon en Eva Crutzen een nieuwe serie afleveringen van de satirische talkshow Promenade, ‘ongemakstelevisie van het zuiverste soort’ (NRC). 

Prijzen

Ook won hij drie maal de VSCD Mimeprijs. De VSCD Mimeprijs is de prijs voor de persoon of groep die de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan mime in het betreffende seizoen, op het vlak van uitvoering, regie en choreografie. In 2009 kreeg Ton Kas de eerste PTa trofee voor Dwarse Denkers uitgereikt.