Opzeeland Sander – govert de roos
Opzeeland Sander – govert de roos
bg10-S

Sander van Opzeeland

over Sander

Intelligente stand-up comedy van een innemende, tikje wereldvreemde persoon met nerdy bril die niet schroomt het publiek te wijzen op zijn tekortkomingen in het dagelijks leven.

De pers over Sander

“In de voorstelling I’M BACK laat hij zien wat we al die jaren hebben gemist: (…) Scherpe observaties, originele grappen. (…) Fijn dat Sander terug is.” (Volkskrant)

Volmaakt in een satirisch nummer over sociale media, in een mooi uitgesponnen vergelijking met de jaren tachtig, toen het nog vechten was om informatie en contact. Van Opzeeland is een interessante comedian.” (NRC ★★★)

“Met fijnzinnig absurdisme bespot Van Opzeeland de bangmakerij na een aanslag” (Parool ★★★★)

In 1998 sluit Sander van Opzeeland (1969) zich aan bij de Comedytrain. Als schrijver en uitvoerder werkt hij voor tv-programma’s als Dit was het nieuws, Kopspijkers en Koefnoen. Voor de radio is hij columnist bij het radioprogramma Spijkers met koppen.

In 2007 zendt de VARA een tv-special van hem uit in de reeks ‘Comedytrain presenteert’. Tijdens het promoten van de uitzending geeft hij aan te stoppen met optreden.

Desondanks is hij in de zomer van 2009 één van de comedians, die als de Amsterdam Underground Comedy Collective, de Comedytrain vertegenwoordigen op het befaamde Fringe festival in Edinburgh (Schotland).

Eind 2017 verscheen de film Billy, het regiedebuut van Theo Maassen. Sander en Theo schreven het script voor deze film, waarin de Vlaamse acteur Bruno Vandenbroecke de hoofdrol speelt van buikspreker Gerard de Groot.

Het is volstrekt onduidelijk wanneer Sander terug zal keren in het theater. Maar we blijven de hoop koesteren.

bg_light

Sander van Opzeeland is prettig tegendraads. Als hij de anti-comedy los laat, komt zijn mild absurdisme goed tot zijn recht.

Volkskrant