igr8xbdiyfdh_home_landscape_top_article_630x325

Marc-Marie in stukjes

Marc-Marie is onweerstaanbaar als hij op het toneel staat voor een volle zaal met mensen. Maar tot die tijd is er Marc-Marie op papier. In zijn verhalenbundel ‘In stukjes’ kijkt Marc-Marie Huijbregts in de spiegel. Zo ontstaat een eerlijk, bij vlagen hilarisch en aangrijpend zelfportret – vol zelfspot, maar ook vol pesterige humor. ‘Ik was geen man, ik was geen vrouw, ik was niet knap, ik was klein, dik en met een bril. Ik beet me vast in kleding. Als ik eenmaal iets aan had waar ik me veilig in voelde dan deed ik dat nooit meer uit. Zo heb ik jaren, echt jaren, rondgelopen met een Paisley sjaal om mijn hals gebonden. Als er dan stiekem over me gefluisterd werd verdween ik met mijn onderkinnen en snor in die sjaal. En die ongemakkelijkheid met mezelf is lang blijven bestaan. Tot op de dag van vandaag.’