lenettevandongen_paradijskleier_230219-005-edit_internet-1024×655

Lenette van Dongen wint de Poelifinario

Lenette van Dongen wint de Poelifinario 2019 voor haar cabaretvoorstelling Paradijskleier.

Lenette van Dongen is de winnaar van de Poelifinario 2019 met haar voorstelling Paradijskleier. Deze prijs werd zojuist uitgereikt in theater Diligentia in Den Haag. De Poelifinario is de cabaretprijs voor de theatermaker met het meest indrukwekkende programma van het afgelopen seizoen. Lenette sleepte de Poelifinario in de wacht in de categorie entertainment. De VSCD-cabaretjury nomineerde acht voorstellingen voor de Poelifinario en drie voorstellingen voor de Neerlands Hoop. De andere genomineerden in de categorie entertainment waren Vrijdag en Sandifort, met hun voorstelling Voorlopig voor altijd.

‘We zijn amper twintig seconden onderweg of Lenette van Dongen heeft de hele zaal al aan het dansen. De titel zegt alles: het heerlijke Paradijskleier gaat over het creëren van je eigen nirvana, waarin je je van andermans verwachtingen niets aantrekt. Van Dongen bewijst opnieuw een vakvrouw te zijn door razendsnel te schakelen tussen lach en traan, maar ook door continu betekenisvolle gesprekken te voeren met haar publiek. Ze is in deze voorstelling volledig zichzelf en geeft ons een oergeestige masterclass duurzaam geluk. Haar levenslust spat van het podium.’ – Aldus de jury.

Paradijskleier

Zit je tussen droom en werkelijkheid gevangen uitgeput op de bank en weet je het ook allemaal effe niet meer?

In Paradijskleier zal Lenette van Dongen op een hilarische wijze jouw dromen fileren en je weer verliefd laten worden op je eigen werkelijkheid. Saai is het nieuwe spannend. Vandaag is mijn lievelingsdag.