je bevindt je hier: Home / Voorstellingen / Wim Helsen - Er wordt naar u geluisterd
Artiest...

Wim Helsen

Laatste Nieuws

Winteruur van Wim Helsen krijgt vervolg

Deze week zijn de laatste afleveringen te zien van 'Winteruur'. Het enige tv-programma ter wereld dat zijn naam te danken heeft aan de tijdszone waarin het zich afspee... »

Wim Helsen wint SABAM Award

Maandag 18 november won Wim Helsen de SABAM Award in de categorie comedy met zijn voorstelling spijtig spijtig spijtig. Afgelopen maandag werden de prijzen voor het eerst... »

Terugkijken: Wim bij Kamagurka in de taxi

Wim Helsen was te zien in het Belgische tv-programma Uitzonderlijk vervoer. In dit programma is Kamagurka taxichauffeur voor een handvol comedians. De comedians... »

Wim Helsen in Scheire en de Schepping

Wim Helsen was een aantal keer te gast bij het humoristische Belgische tv-programma Scheire en de Schepping. Met de hulp van vier panelleden gaat presentator Lieve Scheire op ... »

Terugluisteren: de muzieksmaak van Wim Helsen

Wim Helsen deelde zijn muzikale helden met de luisteraars van het Vlaamse Radio 1. Twee uur lang muziek en uitleg bij zijn originele en verrassende keuzes.Over ... »

Meer nieuws
Wim Helsen

Vlaamse cabaretier met absurdistische hilariteit en intelligentie

--- 

Wim Helsen komt terug in het theater!

Na twee seizoenen niet in Nederland gespeeld te hebben, speelt Wim van september 2016 t/m april 2017 zijn nieuwe voorstelling Er wordt naar u geluisterd in de Nederlandse theaters!
De voorstelling gaat de eerste week van december in première in De Kleine Komedie.

De premièredatum wordt in mei 2016 bekend gemaakt. De start van de kaartverkoop van de tournee verschilt per theater. Houd de website in de gaten en volg ons op Facebook voor de laatste nieuwtjes!
--- 

Wim Helsen (1968) is licentiaat Germaanse Filologie. Tot in 2002 was hij vooral leraar Nederlands voor anderstaligen, en ook nog wat andere dingen (sociaal werker, bankbediende, bandwerker, cafébaas, Tupperwareverkoper, bouwvakker, redactielid bij Radio1, gids bij een tentoonstelling over hedendaagse kunst).
In 1998 ontstond het duo 'Vrolijk België'. Dat duo bestond uit Randall Casaer en Wim Helsen. In hoedanigheid van Vrolijk België wonnen zij het Humorologiefestival en maakten nadien twee voorstellingen: Huppen in brak water en Geheimzinnig dansen. In 2001 hield Vrolijk België op met bestaan.

In 2002 begon Wim Helsen solo te spelen voor publiek, ditmaal met kompaan Randall Casaer als regisseur. Zijn eerste voorstelling, Heden Soup! speelde hij meer dan 250 keer in Nederland en Vlaanderen. Voor die voorstelling kreeg hij in Nederland van de VSCD (Vereniging van Schouwburgdirecteuren) de ‘Neerlands Hoop', prijs voor de meest opmerkelijke en beloftevolle cabaretier.

Zijn volgende programma, Bij mij zijt ge veilig, werd door de VSCD genomineerd voor de Poelifinario, de meest indrukwekkende voorstelling in de Nederlandse theaters. Die prijs kreeg hij toen niet, maar twee jaar later wel met zijn derde voorstelling: Het uur van de prutser.

Voor Belgische tv maakte hij Vrienden van de poëzie, een dagelijkse rubriek in Man Bijt Hond, en Het programma van Wim Helsen, een soort talkshow.
Voor de Nederlandse tv speelde hij een tijdlang generaal Maurice voor het programma Vara Laat en was hij vast panellid in Onder de tram, een luchtig programma over onderzoek en wetenschap.

Verder speelde hij ook mee in Dirty Mind, de tweede bioscoopfilm van Pieter Van Hees. Hij speelde ook mee in De Ronde, een fictiereeks van Jan Eelen, en in de film Little Black spiders van Patrice Toye.
Wim Helsen schreef columns over wetenschap voor het radio1 programma Jongens en Wetenschap, voor de Belgische krant De Standaard en voor de Nederlandse krant De Pers.

Geen Probleem, de serie die hij samen met Stefaan Van Brabant (Belgische acteur en theatermaker, vooral voor de Koe) en Theo Maassen (Nederlands cabaretier) maakte voor de VPRO en Canvas, verscheen in 2011 op het scherm. De zeventien mensen die de reeks helemaal uitgekeken hebben, waren zonder uitzondering heel erg enthousiast. 

Met Bruno Vanden Broecke maakte en speelde hij in theaterseizoen 2011-2012 Gij die mij niet ziet (productie door KVS). Die voorstelling werd in de zomer van 2012 als één van de twaalf beste theatervoorstellingen van dat seizoen geselecteerd voor het theaterfestival, zowel in België als in Nederland.
Deze productie werd in september en oktober 2013 hernomen.

In seizoen 2012-2013 en 2013-2014 toerde Wim Helsen in België en Nederland met zijn voorstelling spijtig spijtig spijtig.  
Voor de tweede keer op rij neemt hij De Poelifinario in ontvangst.

Onderscheidingen die Wim Helsen in de schoot geworpen kreeg:
* VSCD - cabaretprijs Neerlands Hoop 2004 voor 'Heden Soup!'
* Nominatie Poelifinario (2006) voor ‘Bij mij zijt ge veilig'
* Poelifinario (2009) voor ‘Het Uur van de Prutser'
* Selectie Theaterfestival (2012) voor 'Gij die mij niet ziet', met Bruno Vanden Broecke
* Poelifinario (2013) voor ‘spijtig spijtig spijtig'
* SABAM Award 2013 voor 'spijtig spijtig spijtig'

Niet eerder nam een cabaretier De Poelifinario voor twee programma's achter elkaar in ontvangst.Er wordt naar u geluisterd
Fotografie:
Johan Jacobs
geengageerd intelligent toegankelijk uitdagend

Er wordt naar u geluisterd

Wim Helsen komt terug naar de theaters!
Samen met De Partizanen is hij nu druk bezig met zijn try-out.

Voor Er wordt naar u geluisterd legde Wim Helsen zijn oor te luisteren bij uw binnenste. Hij luisterde naar uw eenzaamste gedachten, uw meest verborgen pijn en uw diepste angsten.
Kent hij die dan?
Ja hoor.

*******************************************************

De pers over zijn vorige voorstelling Spijtig Spijtig Spijtig:

Trouw (*****) 'Geniale gekte
Parool (****) 'Hilarisch', 'Superieur verteld'
Volkskrant (****) 'Topprogramma'
NRC (****) 'Meeslepend te zot voor woorden'
Metro (****) 'Pijn in je kaken van het lachen garantie'
Fok.nl (8,5 op 10) 'Onvoorspelbaar, absurdistisch, scherp'
Theaterkrant.nl (****) 'Onweerstaanbaar' 


Wim Helsen won voor zijn eerste voorstelling de 'Neerlands Hoop' prijs, en voor zijn derde en vierde telkens de Poelifinario, de prijs voor de meest indrukwekkende  cabaretvoorstelling in Nederland van dat theaterseizoen. Er wordt naar u geluisterd is zijn vijfde voorstelling.

 

 

Voorstellingen

Periode...
Plaats...
+km


vr 06-05-2016 Wim HelsenWim Helsen
Er wordt naar u geluisterd
try-out nwe show // + try-out de partizanen
Roelofarendsveen
Sociëteit SplotsZ
(071) 331 72 35
Bestel kaarten
za 07-05-2016 Wim HelsenWim Helsen
Er wordt naar u geluisterd
Try-out nwe show // + try-out de partizanen
Amersfoort
Theater De Lieve Vrouw
(033) 422 65 55
Bestel kaarten
vr 13-05-2016 Wim HelsenWim Helsen
Er wordt naar u geluisterd
try-out nwe show // + try-out de partizanen
Amsterdam
Theater Bellevue
(020) 530 53 01
Bestel kaarten
za 14-05-2016 Wim HelsenWim Helsen
Er wordt naar u geluisterd
try-out nwe show // + try-out de partizanen
Amsterdam
Theater Bellevue
(020) 530 53 01
Bestel kaarten
vr 20-05-2016 Wim HelsenWim Helsen
Er wordt naar u geluisterd
try-out nwe show // + try-out de partizanen
Hoofddorp
Het Oude Raadhuis
023-56 42 767
Bestel kaarten
Alle voorstellingen van Wim Helsen »