je bevindt je hier: Home / Voorstellingen / Thomas van Luyn - Thomas van Luyns Smaakvol Avondje Uit
Artiest...

Thomas van Luyn

Laatste Nieuws

14 mei: De ploeg van COJONES bij Pauw & Witteman

Woensdag 14 mei schuiven Erik van Muiswinkel, Martijn Koning, Rob Urgert en Owen Schumacher aan bij Pauw & Witteman. Onderwerp van gesprek is COJONES; het satirische ... »

Terugluisteren: Thomas van Luyn bij BNR

Vrijdag 31 februari was Thomas van Luyn te horen op BNR Nieuwsradio bij het programma The Friday Move. Hij sprak hier over gewone dingen als synthesizers, chlamydia en pu... »

Terugkijken: Thomas van Luyn bij De Slimste Mens

De dagelijkse kennisquiz De Slimste Mens gaat alweer zijn derde week in. Media berichten over sterk groeiende kijkcijfers, en spreken zelfs van een ‘zomerhit'. We ve... »

Meer nieuws

Tweets

  1. @Thomasvanluyn @Brigitte_1982 dus dat was wat ik voelde!
  2. @Thomasvanluyn Ik ook van jou, vriend van@nellekewouters. https://t.co/hGn80llzGn
  3. @mennopot "The year the music died." #Bowie #Prince #Toppers https://t.co/wTFd8WUwox
Thomas van Luyn

Thomas van Luyn maakte deel uit van het duo 'Ajuinen & Look' oftewel Mike & Thomas. Samen met Mike Boddé maakte hij de theaterprogramma's De fiets van MarleenAjuinen en Look, De Mike & Thomas Kerstrevue en Sex & Drugs & Hoog-Barok.

Ook maakte Thomas een aantal prettig gestoorde solo theaterprogramma's; Fanfare, Het Heelal, Acht en Kijk mij.

Thomas van Luyn maakte eerder deel uit van het team Kopspijkers van de Vara. Samen met Sanne Wallis de Vries presenteerde Thomas  het VPRO tv-programma Waskracht! In seizoen 2000-2001 stond hij naast Bill van Dijk en Joke de Kruijf in de musical Little Shop of Horrors.

Bij de VARA was Thomas, samen met Mike Bodde, te zien in De Mike & Thomas Show. Een muzikale glamourquiz waarbij twee teams van Terecht Beroemde Mensen het tegen elkaar opnemen.

In 2011 is Thomas bezig met diverse projecten voor televisie en theater. Zo bewerkte en regisseerde hij in zomer 2011 de musical 'De Engel van Amsterdam' (naar Gijsbrecht van Aemstel) in M-Lab.

In het najaar van 2012 keert Thomas, samen met Mike Bodde, terug in de theaters met de Mike en Thomas Kerstrevue. In 2013-2014 staat Thomas weer solo op de planken met de voostelling Thomas van Luyn's Smaakvol Avondje Uit. 

 

 

 Kijk mij
Fotografie:
Fotograaf: Paul Levitton

Kijk mij

Welkom in de wonderlijke wereld die Thomas van Luyn heet. Kent u hem van Kopspijkers? Van Waskracht? Van Little Shop Of Horrors? Of nog helemaal niet? Dan even wat trefwoorden: 'Geniale Clown en Briljante Verteller' (Volkskrant), 'Voortreffelijk Poseur' (NH Dagblad), 'Prins van de Duisternis' (Parool), 'Pedante Pierrot' (NRC). Dat is een piepkleine greep uit de schitterende recensies die hij voor zijn vorige programma 'Acht' kreeg, een voorstelling waarin hij met 'tergende elegantie' (Jaques d'Ancona), 'het publiek op de stoelen' (Utrechts Nieuwsblad) kreeg. Als u hem wèl kent, dan hoopt u dat hij ook in 'Kijk Mij' zal zijn wat hij in 'Acht' was: absurd, theatraal, poetisch, hilarisch en ook nog eens buitengewoon muzikaal. Van Luyn is een verrukkelijk nieuw cabaretgenre op zich, met een groeiende schare opgewonden fans. Gaat dat zien!


Muziek, tekst en spel: Thomas van Luyn
Regie: Pieter Tiddens