je bevindt je hier: Home / Voorstellingen / Thomas van Luyn - Thomas van Luyns Smaakvol Avondje Uit
Artiest...

Thomas van Luyn

Laatste Nieuws

14 mei: De ploeg van COJONES bij Pauw & Witteman

Woensdag 14 mei schuiven Erik van Muiswinkel, Martijn Koning, Rob Urgert en Owen Schumacher aan bij Pauw & Witteman. Onderwerp van gesprek is COJONES; het satirische ... »

Terugluisteren: Thomas van Luyn bij BNR

Vrijdag 31 februari was Thomas van Luyn te horen op BNR Nieuwsradio bij het programma The Friday Move. Hij sprak hier over gewone dingen als synthesizers, chlamydia en pu... »

Terugkijken: Thomas van Luyn bij De Slimste Mens

De dagelijkse kennisquiz De Slimste Mens gaat alweer zijn derde week in. Media berichten over sterk groeiende kijkcijfers, en spreken zelfs van een ‘zomerhit'. We ve... »

Meer nieuws

Tweets

  1. @Thomasvanluyn Vanavond weer voorzitter bij het enige echte #kroegkorenconcours. Het is officieel, want er staat een hashtag voor.
  2. @Thomasvanluyn @zulemagvg Kijk, dan voel ik me gelijk meer thuis. Vast niet Oostenrijk.
  3. @Thomasvanluyn I should stop dressing up as a moose: https://t.co/fpOHfHIUG0 https://t.co/Emd8xqEgnU
Thomas van Luyn

Thomas van Luyn maakte deel uit van het duo 'Ajuinen & Look' oftewel Mike & Thomas. Samen met Mike Boddé maakte hij de theaterprogramma's De fiets van MarleenAjuinen en Look, De Mike & Thomas Kerstrevue en Sex & Drugs & Hoog-Barok.

Ook maakte Thomas een aantal prettig gestoorde solo theaterprogramma's; Fanfare, Het Heelal, Acht en Kijk mij.

Thomas van Luyn maakte eerder deel uit van het team Kopspijkers van de Vara. Samen met Sanne Wallis de Vries presenteerde Thomas  het VPRO tv-programma Waskracht! In seizoen 2000-2001 stond hij naast Bill van Dijk en Joke de Kruijf in de musical Little Shop of Horrors.

Bij de VARA was Thomas, samen met Mike Bodde, te zien in De Mike & Thomas Show. Een muzikale glamourquiz waarbij twee teams van Terecht Beroemde Mensen het tegen elkaar opnemen.

In 2011 is Thomas bezig met diverse projecten voor televisie en theater. Zo bewerkte en regisseerde hij in zomer 2011 de musical 'De Engel van Amsterdam' (naar Gijsbrecht van Aemstel) in M-Lab.

In het najaar van 2012 keert Thomas, samen met Mike Bodde, terug in de theaters met de Mike en Thomas Kerstrevue. In 2013-2014 staat Thomas weer solo op de planken met de voostelling Thomas van Luyn's Smaakvol Avondje Uit. 

 

 

 Fanfare!
Fotografie:
Fotograaf: Herman Poppelaars

Fanfare!

Een dwergster die supernova wil zijn, dat is Thomas van Luyn. In Fanfare! kruipt hij in de huid van iedereen die een superster pretendeert te zijn, en het blijkt hem prima te liggen. Van liefdevolle Amerikaanse coryfee tot Pepe de Boze Clown, hij is bereid het allemaal te zijn. Daarbij maakt hij Goede Muziek op piano en gitaar. Vanuit de uitnodiging om voor het TV-programma Nederlandse Cabaretdagen een liedje te maken, groeide dit eerste solo-programma, dat goede pers kreeg en volle zalen trekt. Thomas van Luyn bouwt in Fanfare! onbeschaamd zijn eigen feestje, en hij komt er nog mee weg ook. Tekst en spel: Thomas van Luyn Regie : Aad Spee