je bevindt je hier: Home / Voorstellingen / Thomas van Luyn - Thomas van Luyns Smaakvol Avondje Uit
Artiest...

Thomas van Luyn

Laatste Nieuws

Terugluisteren: Thomas van Luyn bij BNR

Vrijdag 31 februari was Thomas van Luyn te horen op BNR Nieuwsradio bij het programma The Friday Move. Hij sprak hier over gewone dingen als synthesizers, chlamydia en pu... »

Terugluisteren: Thomas van Luyn bij Sara op Zondag

22 december jl. was Thomas van Luyn te gast bij het radioprogramma Sara op Zondag.In deze speciale kerstuitzending zingt Thomas een liedje uit zijn vorige voorstelling genaamd... »

Terugkijken: Wim Helsen, Mike & Thomas Sportgala

Dinsdag 17 december jl. vond het Sportgala 2013 plaats.Wim Helsen heeft de Jaap Eden voor sportploeg van het jaar mogen uitreiken aan de Beach volleyb... »

Terugluisteren:Thomas van Luyn bij Kunststof Radio

Woensdag 4 december jl. was Thomas van Luyn te gast bij Kunststof Radio, om over zijn nieuwe voorstelling Thomas van Luyns Smaakvol Avondje Uit te praten. Vrijdag 29 november ... »

De pers over Thomas van Luyns Smaakvol Avondje Uit

Vrijdag 29 november jl. ging de voorstelling Thomas van Luyns Smaakvol Avondje Uit in première in De Kleine Komedie te Amsterdam. De pers schreef tot nu toe: Volks... »

Terugkijken: Thomas van Luyn bij P&W

Woensdag 27 november jl. was Thomas van Luyn te gast bij Pauw & Witteman om over zijn nieuwe voorstelling Thomas van Luyns Smaakvol Avondje Uit te vertellen.In de uit... »

Terugkijken: Thomas van Luyn bij TOPPOP3

Zaterdag 26 oktober deed Thomas van Luyn mee aan het televisieprogramma TOPPOP3. In TOPPOP3 strijden bekende Nederlanders tegen elkaar om de titel TOPPOP KENNER van het Jaar.C... »

28 okt: Bundel met columns Thomas verkrijgbaar

Vanaf maandag 28 oktober is de bundel Het echte cadeau krijg je nog met columns die Thomas van Luyn in Volkskrant schreef verkrijgbaar. Toen Thomas van Luyn, cabaret... »

Overzicht komende premières

Dit theaterseizoen gaan 7 theatermakers met hun voorstellingen in première. Alle premières op een rijtje:September:25-09: André Manuel & Gee... »

Terugkijken: Seks & Drugs en Hoog-Barok

Sex & Drugs & Hoog-Barok van Mike & Thomas werd 10 augustus uitgezonden op Nederland 1, en is terug te kijken via de website van Humo... »

Terugkijken: Thomas van Luyn bij De Slimste Mens

De dagelijkse kennisquiz De Slimste Mens gaat alweer zijn derde week in. Media berichten over sterk groeiende kijkcijfers, en spreken zelfs van een ‘zomerhit'. We ve... »

Meer nieuws

Tweets

  1. @MetoweNL De column van @thomasvanluyn over een poepzoon en een kotszoon http://t.co/YEq495BVpq
  2. @Thomasvanluyn Nu in Meervaart voor laatste "Thomas van Luyn's Smaakvol Avondje Uit" Afsluiter van een geweldige show. #alzegikhetzelf #aanalleskomteeneind
  3. @Thomasvanluyn Voor jou komen er vast meer…. “@BodilvanderLee: Opmaken voor mijn laatste smaakvolle avondje uit @Thomasvanluyn”
Thomas van Luyn

Thomas van Luyn maakte deel uit van het duo 'Ajuinen & Look' oftewel Mike & Thomas. Samen met Mike Boddé maakte hij de theaterprogramma's De fiets van MarleenAjuinen en Look, De Mike & Thomas Kerstrevue en Sex & Drugs & Hoog-Barok.

Ook maakte Thomas een aantal prettig gestoorde solo theaterprogramma's; Fanfare, Het Heelal, Acht en Kijk mij.

Thomas van Luyn maakte eerder deel uit van het team Kopspijkers van de Vara. Samen met Sanne Wallis de Vries presenteerde Thomas  het VPRO tv-programma Waskracht! In seizoen 2000-2001 stond hij naast Bill van Dijk en Joke de Kruijf in de musical Little Shop of Horrors.

Bij de VARA was Thomas, samen met Mike Bodde, te zien in De Mike & Thomas Show. Een muzikale glamourquiz waarbij twee teams van Terecht Beroemde Mensen het tegen elkaar opnemen.

In 2011 is Thomas bezig met diverse projecten voor televisie en theater. Zo bewerkte en regisseerde hij in zomer 2011 de musical 'De Engel van Amsterdam' (naar Gijsbrecht van Aemstel) in M-Lab.

In het najaar van 2012 keert Thomas, samen met Mike Bodde, terug in de theaters met de Mike en Thomas Kerstrevue. In 2013-2014 staat Thomas weer solo op de planken met de voostelling Thomas van Luyn's Smaakvol Avondje Uit. 

 

 

 ACHT
Fotografie:
Fotograaf: Herman Poppelaars

ACHT

Het derde programma alweer, van iemand die in zijn korte stormachtige carrière heeft laten zien dat hij graag verrast. Was zijn eerste soloprogramma FANFAREN! Nog 'hilarisch' (Telegraaf) en 'raak en bizar' (AD), zijn tweede programma Het Heelal 'intiem en poetisch' (Trouw) en 'fijnzinnig' (Parool). Waarbij hij tussen de bedrijven door tijd nam om de hoofdrol op zich te nemen in de griezelmusical Little Shop of Horrors, waar hij de ene extatische recensie na de andere uitlokte. Dat, en zijn verleden met Mike Bodde als Ajuinen en Look, plus zijn jaartjes als Waskracht!-presentator met Sanne Wallis De Vries, maakt het onmogelijk te voorspellen waar dit derde programma ACHT over gaat, behalve dan dat er weer vervreemdende humor en prachtige muziek in zal zitten. Een ding is echter zeker: wie na het voorgaande niet benieuwd is geworden, heeft in het theater niets te zoeken.