je bevindt je hier: Home / Voorstellingen / Thomas van Luyn - Thomas van Luyns Smaakvol Avondje Uit
Artiest...

Thomas van Luyn

Laatste Nieuws

14 mei: De ploeg van COJONES bij Pauw & Witteman

Woensdag 14 mei schuiven Erik van Muiswinkel, Martijn Koning, Rob Urgert en Owen Schumacher aan bij Pauw & Witteman. Onderwerp van gesprek is COJONES; het satirische ... »

Terugluisteren: Thomas van Luyn bij BNR

Vrijdag 31 februari was Thomas van Luyn te horen op BNR Nieuwsradio bij het programma The Friday Move. Hij sprak hier over gewone dingen als synthesizers, chlamydia en pu... »

Terugkijken: Thomas van Luyn bij De Slimste Mens

De dagelijkse kennisquiz De Slimste Mens gaat alweer zijn derde week in. Media berichten over sterk groeiende kijkcijfers, en spreken zelfs van een ‘zomerhit'. We ve... »

Meer nieuws

Tweets

  1. @Thomasvanluyn @Brigitte_1982 dus dat was wat ik voelde!
  2. @Thomasvanluyn Ik ook van jou, vriend van@nellekewouters. https://t.co/hGn80llzGn
  3. @mennopot "The year the music died." #Bowie #Prince #Toppers https://t.co/wTFd8WUwox
Thomas van Luyn

Thomas van Luyn maakte deel uit van het duo 'Ajuinen & Look' oftewel Mike & Thomas. Samen met Mike Boddé maakte hij de theaterprogramma's De fiets van MarleenAjuinen en Look, De Mike & Thomas Kerstrevue en Sex & Drugs & Hoog-Barok.

Ook maakte Thomas een aantal prettig gestoorde solo theaterprogramma's; Fanfare, Het Heelal, Acht en Kijk mij.

Thomas van Luyn maakte eerder deel uit van het team Kopspijkers van de Vara. Samen met Sanne Wallis de Vries presenteerde Thomas  het VPRO tv-programma Waskracht! In seizoen 2000-2001 stond hij naast Bill van Dijk en Joke de Kruijf in de musical Little Shop of Horrors.

Bij de VARA was Thomas, samen met Mike Bodde, te zien in De Mike & Thomas Show. Een muzikale glamourquiz waarbij twee teams van Terecht Beroemde Mensen het tegen elkaar opnemen.

In 2011 is Thomas bezig met diverse projecten voor televisie en theater. Zo bewerkte en regisseerde hij in zomer 2011 de musical 'De Engel van Amsterdam' (naar Gijsbrecht van Aemstel) in M-Lab.

In het najaar van 2012 keert Thomas, samen met Mike Bodde, terug in de theaters met de Mike en Thomas Kerstrevue. In 2013-2014 staat Thomas weer solo op de planken met de voostelling Thomas van Luyn's Smaakvol Avondje Uit. 

 

 

 Thomas van Luyns Smaakvol Avondje Uit
Fotografie:
Govert de Roos
fragment Kapot internet en ontbijt
Thomas van Luyns Smaakvol Avondje Uit
fragment Aarsmaden
Thomas van Luyns Smaakvol Avondje Uit
fragment Middelbare school
Thomas van Luyns Smaakvol Avondje Uit
fragment Mannendingen
Thomas van Luyns Smaakvol Avondje Uit
Persfoto
Roger Cremers
Persfoto
Roger Cremers
Affichebeeld
Govert de Roos
Affichebeeld zonder tekst
Govert de Roos
Foto Thomas van Luyn
Govert de Roos
scenefoto 1
Margriet Jeninga
Scenefoto 2
Margriet Jeninga
scenefoto 3
Margriet Jeninga
scenefoto 4
Margriet Jeninga
Scenefoto 5
Margriet Jeninga

Thomas van Luyns Smaakvol Avondje Uit

Voor het eerst in acht jaar staat Thomas van Luyn weer solo in het theater.

Tussen de glamour van zijn TV-werk en de mufheid van zijn Volkskrant-columns, mag hij even vrij ademhalen in de toverwereld van zijn podium. Een wereld die aaneenhangt van onzin en muziek.

Laat u niet van de wijs brengen: ook al heeft de De Volkskrant het over "kunstige dwarsverbindingen, luchtige verbale staketsels die hij vervolgens volhangt met theatrale toverballen, poëtische frivoliteiten en muzikale verrassingspakketjes" het zijn gewoon grapjes en liedjes.

En waar ze schrijven dat hij "Geniale clown en verteller" is, bedoelen ze gewoon een malle eppie. Aangezien hij helemaal alleen op het podium staat, zou hij het erg waarderen als er publiek komt, dat scheelt een stuk.

Welkom in de wonderlijke wereld van Thomas van Luyns Smaakvol Avondje Uit.

************

Beknopte overige activiteiten:

Thomas Van Luyn maakte deel uit van het duo Ajuinen & Look oftewel Mike & Thomas. Samen met Mike Boddé maakte hij diverse theaterprogramma', en het tv-programma De Mike & Thomas Show. Daarnaast maakte Van Luyn deel uit van Kopspijkers, QI, Je Mist Meer Dan Je Ziet (voor DWDD), etc.

Hij maakte eerder 4 soloprogramma's en schrijft wekelijks een column voor de Volkskrant Magazine.

Regie: Pieter Tiddens