je bevindt je hier: Home / Nieuws

NWS. Nieuws

Terugkijken: Diederik van Vleuten bij P&W
3 april 2014

Terugkijken: Diederik van Vleuten bij P&W

Woensdag 2 april waren Diederik van Vleuten en Jort Kelder te gast bij Pauw & Witteman. De cabaretier en de journalist/presentator hebben meegewerkt aan de documentaire "'14-'18: de eerste wereldoorlog in Nederland". Beiden hebben een fascinatie voor de Grote Oorlog en zijn met hun vaders op ‘slagveldvakantie’ geweest.Vanaf zaterdag 5 april zendt de VPRO/NTR een ...lees meer »
Va. 5 apr: Dagboeken WO-I met Diederik v Vleuten
29 maart 2014

Va. 5 apr: Dagboeken WO-I met Diederik v Vleuten

Voorafgaand aan de achtdelige internationale serie Dagboeken van de Eerste Wereldoorlog produceren VPRO en NTR een aflevering over ons land tijdens de Eerste Wereldoorlog. Diederik van Vleuten presenteert deze documentaire over de praktijk van de Nederlandse neutraliteit.Over de vier jaar lange mobilisatie van ons leger, over een miljoen Belgen die in 1914 naar ons land vluchtten en moesten worden ...lees meer »
5 mei: extra Buiten Schot - Koninklijke Schouwburg
27 maart 2014

5 mei: extra Buiten Schot - Koninklijke Schouwburg

Wegens grote belangstelling is er op 5 mei een extra voorstelling van Buiten Schot bijgeboekt in de Koninklijke Schouwburg te Den Haag. Diederik van Vleuten brengt de onvoorstelbare jaren van de Eerste Wereldoorlog in het theater. "Moeiteloos verbindt hij de kinderbrieven van zijn oudoom Jan en opa Sam aan het heden, aan de ‘ijzeren oogst'- de granaten die tot op de dag van vandaag ...lees meer »
Terugkijken: Diederik van Vleuten in Het Vermoeden
24 februari 2014

Terugkijken: Diederik van Vleuten in Het Vermoeden

Op zondagochtend 23 februari was Diederik van Vleuten te gast in het tv-programma Het Vermoeden. Om onder meer te vertellen over het toevallige dan wel voorbestemde ontstaan van zijn solovoorstellingen, waarmee hij een nieuw genre in het theater introduceerde, en om zijn levensbeschouwingen te delen."Ohja die hebben we ook nog", dacht Diederik van Vleuten toen hij de memoires van zijn ...lees meer »
Diederik brengt 1e Wereldoorlog naar het theater
28 januari 2014

Diederik brengt 1e Wereldoorlog naar het theater

Honderd jaar na dato brengt theatermaker Diederik van Vleuten in Buiten Schot het kanongebulder van de Eerste Wereldoorlog naar de Nederlandse theaters. Aan de hand van zijn eigen familiegeschiedenis en puttend uit de rijke literatuur van de Grote Oorlog wekt hij de jaren 1914-1918 tot leven en geeft hij het publiek een onvergetelijke kijk op de oorlog die aan Nederland voorbij ging. "Ik ken ...lees meer »
Vanaf 5 april: Dagboeken van de Groote Oorlog
21 januari 2014

Vanaf 5 april: Dagboeken van de Groote Oorlog

Diederik van Vleuten presenteert op 5 april een TV-uitzending over Nederland tijdens de Eerste Wereldoorlog, en geeft daarmee het startsein voor de achtdelige internationale documentairereeks Dagboeken van de Groote Oorlog, die wekelijks wordt uitgezonden op Nederland 2.In 2014 wordt de Eerste Wereldoorlog, die honderd jaar geleden uitbrak, op grote schaal herdacht. Het was de grootste, meest ...lees meer »
Terugkijken: de Nachtzoen van Diederik van Vleuten
17 december 2013

Terugkijken: de Nachtzoen van Diederik van Vleuten

In de nacht van 16 op 17 december 2013 zond het tv-programma De Nachtzoen een herhaling uit van vorig jaar, waarin Diederik van Vleuten te gast was.  De kijkers van Nederland 2 werden door de cabaretier ingestopt met het besef dat we het buitengewoon goed hebben in Nederland.Diederik vindt dat we eens goed met de neus op de feiten gedrukt moeten worden. ...lees meer »
Diederik terug met: Daar Werd Wat Groots Verricht
2 oktober 2013

Diederik terug met: Daar Werd Wat Groots Verricht

Wegens groot succes en grote vraag van zowel publiek als theater speelt Diederik van Vleuten  vanaf 2015 nogmaals zijn voorstelling Daar werd wat groots verricht in de theaters.Zelden werd een solodebuut zo unaniem geprezen. Daar Werd Wat Groots Verricht werd genomineerd voor de Poeli­finario 2011: de ...lees meer »
Diederik van Vleuten wint Prijs van de Kritiek
28 september 2013

Diederik van Vleuten wint Prijs van de Kritiek

Diederik van Vleuten heeft zaterdag 28 september de Prijs van de Kritiek 2013 in ontvangst genomen, de prijs voor een persoon of instelling die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de podiumkunsten in Nederland. Tijdens een feestelijke ceremonie in De Goudse Schouwburg overhandigde voorzitter Kester Freriks uit naam van De Kring van Nederlandse ...lees meer »
Toespraak Diederik v. Vleuten bij Indië-herdenking
20 augustus 2013

Toespraak Diederik v. Vleuten bij Indië-herdenking

De toespraak die Diederik van Vleuten op 15 augustus j.l hield tijdens de nationale Indië-herdenking staat online, om terug te kijken en lezen.Diederik: "Ik gedenk oom Jan vandaag in liefdevolle herinnering. En in grote bewondering. Omdat hij in de winter van zijn leven besloot om niet te zwijgen, terwijl hij behoorde tot een generatie die er te vaak maar het zwijgen toe deed."<br ...lees meer »
Terugluisteren: Diederik bij De Overnachting
23 mei 2013

Terugluisteren: Diederik bij De Overnachting

Op 19 mei was Diederik van Vleuten te gast bij De Overnachting op Radio 1. Diederik praat met Patrick Lodiers over zijn nieuwe voorstelling Buiten Schot en de nieuwe wending die hij in het theater heeft genomen. "Ik krab als een archeoloog alles laagje voor laagje af. Ik wil het begrijpen en tot op de bodem uitzoeken. Het is zo leuk om dingen te ontdekken." <br ...lees meer »
4 sterren voor Diederik van Vleuten in Het Parool
8 mei 2013

4 sterren voor Diederik van Vleuten in Het Parool

Buiten Schot, de nieuwe solovoorstelling van Diederik van Vleuten, kreeg gisteren vier sterren in Het Parool. De voorstelling is dit theaterseizoen nog te zien in Doetinchem, Rotterdam, Amsterdam, Heerhugowaard en Utrecht."Noem het historisch cabaret. Noem het geschiedenistheater. Maar misschien is Van Vleuten 2.0 (hij werkte eerder natuurlijk jarenlang samen met Erik van Muiswinkel) ...lees meer »
Sterren voor nieuwe show Diederik van Vleuten!
19 april 2013

Sterren voor nieuwe show Diederik van Vleuten!

Woensdag 17 april jl. ging de nieuwe voorstelling Buiten Schot van Diederik van Vleuten in première in Stadsschouwburg Velsen te IJmuiden.Na zijn bejubelde eersteling Daar werd wat groots verricht, is ook zijn tweede solovoorstelling Buiten Schot erg enthousiast door pers en publiek onthaald. Telegraaf (*****): Diederik van Vleuten opnieuw groots<br ...lees meer »
Terugluisteren: Diederik bij Kunststof Radio
21 februari 2013

Terugluisteren: Diederik bij Kunststof Radio

Woensdag 21 februari was Diederik van Vleuten bij Kunststof Radio. Een uur lang vertelde hij over Buiten Schot en bracht ook een aantal liedjes uit de voorstelling ten gehore. Luister het interview HIER terug.In Buiten Schot laat Diederik het kanongebulder van de Eerste ...lees meer »
Terugkijken: Diederik van Vleuten bij Kunststof TV
10 februari 2013

Terugkijken: Diederik van Vleuten bij Kunststof TV

Zondag 10 februari was Diederik van Vleuten te gast bij Kunststof TV om te praten over zijn nieuwste voorstelling Buiten Schot. Honderd jaar na dato brengt hij de Eerste Wereldoorlog naar het theater. Kijk de uitzending hieronder terug.Over de kinderbrieven van Oom Jan, over opa Hielke die waakte over de Nederlandse neutraliteit en de bloeiende kunst en cultuur van begin vorige eeuw. Tegen ...lees meer »
Terugluisteren: klassiekers van Diederik v Vleuten
29 november 2012

Terugluisteren: klassiekers van Diederik v Vleuten

In november 2010 vertelde Diederik van Vleuten in de rubriek Het Klassieke Hart (Radio 4) over zijn voorliefde voor de harmonieën van Ravel en Debussy en de ritmiek van Stravinski. Over zijn muzikale opvoeding, affiniteit met orkesten en plezier in componeren.Diederik: "In mijn theaterprogramma's speelt muziek altijd een hele grote rol. En wat voor mij geldt, geldt ...lees meer »
Terugkijken: Diederik bij NOS Journaal
5 maart 2012

Terugkijken: Diederik bij NOS Journaal

Het NOS Journaal besteedde zondagavond 4 maart aandacht aan de laatste voorstelling Daar werd wat groots verricht van Diederik van Vleuten. De voorstelling, die begon als experiment, was een ongekend succes. Uitverkochte zalen, met publiek dat zich eindelijk bevrijd en erkend voelde.Van Vleuten deed het vooroorlogse Indië herleven 'alsof je een groot ...lees meer »
Terugkijken: Diederik van Vleuten bij P&W
16 februari 2012

Terugkijken: Diederik van Vleuten bij P&W

Diederik van Vleuten was woensdag 15 februari te gast bij Pauw & Witteman, samen met Theo Doorman, de zoon van Karel Doorman die het opperbevel voerde tijdens de slag in de Javazee in februari 1942.Diederik: "De slag in de Javazee betekende het begin van het einde van Nederlands Indië. En ik vind het goed dat het na zeventig jaar gemarkeerd wordt".<br ...lees meer »
Terugluisteren: Diederik v Vleuten Zomernachten
10 juli 2010

Terugluisteren: Diederik v Vleuten Zomernachten

Voor de NCRV maakte Diederik van Vleuten op 9 juli het programma Zomernachten, waarin hij zelf de invulling mocht bepalen.Diederik zei er zelf over op zijn website:" In mijn eentje in een radiostudio, met een stapeltje CD's, een paar boeken, een paar aantekeningen en een klok die precies aangaf hoe lang ik nog te gaan had. Een verhalend radioprogramma over onder meer Maurice Ravel, van Muiswinkel en van Vleuten, Gilbert O' ...lees meer »
Betaal niet teveel! Weet waar je kaarten koopt
24 maart 2010

Betaal niet teveel! Weet waar je kaarten koopt

Betaal jij je ook scheel aan kaarten voor Najib Amhali, Theo Maassen en Jochem Myjer? Theaterkaartjes zijn al niet goedkoop, maar door het georganiseerd doorverkopen van tickets wordt de prijs van populaire voorstellingen vaak flink opgedreven ten op zichte van de prijzen bij de officiële verkooppunten.Begin 2010 is de publiekscampagne 'Weet waar je koopt' gepresenteerd op Eurosonic Noorderslag. Deze ...lees meer »

NWSBR. Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Abonneer je nu op de maandelijkse e-mail nieuwsbrief van Bunker Theaterzaken en mis niets meer!


aanmelden

TWTS. Tweets

 1. @DeDames Win 2 vrijkaarten voor 1 vd shows id Kleine Komedie! Mail naar info@bunkertheaterzaken.nl.18 april hoor je of je ingeloot bent! @BunkerTZ
 2. @ewijnberg @DeDames @BunkerTZ Natuurlijk meteen gedaan, ik wil de Dames dolgraag nog een keer zien!
 3. @DeDames Win 2 vrijkaarten voor 1 vd shows id Kleine Komedie! Mail naar info@bunkertheaterzaken.nl.18 april hoor je of je ingeloot bent! @BunkerTZ
 4. @BunkerTZ '@DolfJansen speelt 25-4 zijn laatste #TOPVORM in #Haarlem. We verloten 5x2 vrijkaarten voor dit #feestje. Mail info@bunkertheaterzaken.nl!
 5. @JaapBackx @BunkerTZ @DiederikVleuten Dank voor het compliment & de tweet. Leuk om te lezen!
 6. @BunkerTZ Mooi interview door @JaapBackx met Diederik van @DiederikVleuten over toeval, troost en universeel verdriet: http://t.co/TJ7uQt18bU
 7. @JorisKok Hahaha!!! Sterk werk. RT @BunkerTZ: De nieuwe #24secondenmet is online! Deze keer met @AliBouali. Bekijk 'm hier! http://t.co/HbuYkJvKB3
 8. @BunkerTZ De Bloeiende Maagden zijn terug!! V.a. 11 april spelen try-outs van hun nwe show Toen Neuken Nog Gewoon Was :) Zie: http://t.co/TqD7EDY40q
 9. @BunkerTZ De nieuwe #24secondenmet is online! Deze keer met @AliBouali. Bekijk 'm hier! http://t.co/19V2Z5Jy6u @stefan_pop
 10. @BunkerTZ RT @Dolfjansen Voor historici, nerds, fans en liefhebbers: vandaag precies 25 jaar geleden wonnen 2 jongens @LeidsCabaret #Lebbis&Jansen
 11. @DeDames http://t.co/Bi3NkbQpJn Binnenkort in De Kleine Komedie.. @BunkerTZ @dekleinekomedie
 12. @Theaterreserver @BunkerTZ Ton Kas staat vanaf vandaag ook op http://t.co/pWWBs8bbqq zie onderstaande link, RT mag http://t.co/AtccThJxwQ
 13. @DeDames http://t.co/Bi3NkbQpJn Binnenkort in De Kleine Komedie.. @BunkerTZ @dekleinekomedie
 14. @theatervelsen Ook in Velsen in het nieuwe seizoen! Start verkoop 25 april @BunkerTZ
 15. @trendinaliaNL @BunkerTZ the 1st mention of 'Ton Kas' appears on your TL. Now is Trending Topic in Netherlands! #trndnl