je bevindt je hier: Home / Voorstellingen / Mike Boddé - MIKE KWADRAAT
Artiest...

Mike Boddé

Laatste Nieuws

14 mei: De ploeg van COJONES bij Pauw & Witteman

Woensdag 14 mei schuiven Erik van Muiswinkel, Martijn Koning, Rob Urgert en Owen Schumacher aan bij Pauw & Witteman. Onderwerp van gesprek is COJONES; het satirische ... »

Mike Boddé schrijft boek over gruwelijke dromen

Mike Boddé doet een boekje open over zijn droomwereld. De cabaretier is zijn dromen aan het bundelen en hoopt deze in het najaar uit te brengen. "Ik maak 's na... »

Terugkijken: Mike bij Talking 'Bout My Generation

Zondag 31 maart was Mike Boddé te gast bij het nieuwe muzikale programma 'Talking 'Bout My Generation'. Mike, Tijl Beckand en Cornald Maas vertelden over hu... »

Meer nieuws

Tweets

  1. @mikebodde Twitter, het was een mooie tijd. Ik neem afscheid. Ciao.
  2. @mikebodde @coenvanbeelen heb je de bladmuziek?; die heb ik net ontvangen van een vriendin.
  3. @mikebodde 'Shite' exclaimed Piglet, 'Fuckety Fuck' said Pooh.
Mike Boddé

Op zijn negentiende reisde Mike Boddé naar de Verenigde Staten om daar jazz te leren spelen. Na terugkeer in zijn geboorteplaats Rotterdam, ging hij naar het conservatorium en studeerde hij vervolgens Chinees. Na deze studies begon hij, samen met studiegenoot Thomas van Luyn, cabaret te maken. Ze wonnen in 1991 het Groninger Studenten Cabaret Festival en daarna ook het Amsterdams Kleinkunst Festival. Hoewel ze zich eerst nog Cabaret Poep en Pies noemden, vonden ze Ajuinen en Look toch beter klinken.

Ajuinen en Look zou het volgens de kenners ver schoppen, maar Mike viel in een hevige depressie. Hij was daardoor enkele jaren niet in staat op te treden. Daarna keerde hij terug als soloartiest. Over zijn depressie heeft Boddé het boek PIL geschreven, dat in maart 2010 verscheen.

De bekendheid bij het grote publiek zal Boddé toch vooral hebben gekregen vanwege zijn optreden in het populaire Nederlandse televisieprogramma Kopspijkers. Naast de barman zonder naam met paardenstaart en Rotterdamse tongval kroop hij onder meer in de huid van Henk van Dorp, Billy Joel, René Froger, André Hazes, Saddam Hoessein, Ferry Hoogendijk, Hans Liberg, Hilbrand Nawijn, Harry Mens en Mohammed al Sahaf. 

Boddé en Van Luyn vonden elkaar weer bij Kopspijkers. Ze maakten plannen voor een entertainment-quiz: De Mike & Thomas Show (2005-2009).

Nadat Jack Spijkerman in 2005 overstapte naar Talpa, is Kopspijkers stopgezet. Het vergelijkbare programma van Spijkerman bij Talpa, genaamd Koppensnellers, bevatte ook veel cabaret. Boddé besloot mee te werken en was te zien als muzikaal begeleider bij vreemde instrumenten en als imitator.

In januari / februari 2006 is Mike actief betrokken bij al weer het derde seizoen van COJONES en in het voorjaar van 2007 is Mike in de theaters te zien met zijn nieuwe voorstelling ‘De Geurige Man’.
Informatie over deze voorstelling volgt! 


Historie:

Historie met Thomas van Luyn:
- Groninger Studenten Cabaret Festival (1991)
- Amsterdam Kleinkunst Festival (1992)
- De fiets van Marleen (1995)
- De Mike en Thomas show (2005-2009)
- Ajuinen en Look (2006-2007)
- De Mike en Thomas Kestrevue (2007-2008)
- Sex & Drug & Hoog-Barok (2009-2010)
- De Mike en Thomas Kerstrevue (2012-2013)

Historie soloprogramma's:
- Hè ja, mmm fijn (2000)
- Alles is Kampioen (2001-2002)
- Het land (2003-2004)
- PIL (2010-2012)

Historie met Hadewych Minis:
- Gelukkig met Hadewych en Mike (2010-2011)
- Vrij met Hadewych en Mike (2012-2013)