je bevindt je hier: Home / Voorstellingen / Mike & Thomas - Kerstrevue
Artiest...

Mike & Thomas

Laatste Nieuws

14 mei: De ploeg van COJONES bij Pauw & Witteman

Woensdag 14 mei schuiven Erik van Muiswinkel, Martijn Koning, Rob Urgert en Owen Schumacher aan bij Pauw & Witteman. Onderwerp van gesprek is COJONES; het satirische ... »

Mike Boddé schrijft boek over gruwelijke dromen

Mike Boddé doet een boekje open over zijn droomwereld. De cabaretier is zijn dromen aan het bundelen en hoopt deze in het najaar uit te brengen. "Ik maak 's na... »

Meer nieuws
Mike & Thomas

Een stortvloed van woordgrappen, imitaties en wederzijdse verbale molestaties

Hun eerste samenwerking dateert van 1992, toen ze als duo het Amsterdams Kleinkunst Festival wonnen. Ze maakten één programma. Daarna scheidden de wegen zich om weer samen te komen in het cabaretteam van Kopspijkers / Koppensnellers. En tot geluk van alle kenners en liefhebbers resulteerde de herontdekking van de spirituele en muzikale verwantschap van de heren ook in nieuwe theaterprogramma's.  Programma's vol intelligente onzin en geniale gekte. De twee blinken uit in rare samenspraken, maffe liedjes, deraillerende sketches en doen ook in muzikaliteit niet voor elkaar onder.

Goed nieuws voor de Mike & Thomas liefhebbers!

In seizoen 2012-13 zijn zij met een retestrakke spiksplinter nieuwe MIKE & THOMAS KERSTREVUE te zien in de Nederlandse theaters. Hou het theater bij jou in de buurt in de gaten! Vanaf mei 2011 staat de tourneelijst op onze website.


Mike Boddé:
Mike maakte deel uit van het cabaretpanel van VARA's Kopspijkers. Hij zette imitaties neer van o.a. André Hazes, Frans Bauer, Mohammed al Sahaf, Henk van Dorp, Hans Liberg, Ferry Hoogendijk en Billy Joel.
Bij de VARA was Mike, samen met Thomas van Luyn, te zien in De Mike & Thomas Show. Een muzikale glamourquiz. Twee teams van Terecht Beroemde Mensen namen het tegen elkaar op, in de bezielende chaos van quizmasters Thomas van Luyn en Mike Boddé.

In theaterseizoen 2003-2004 was Mike voor het eerst te zien zijn in C3; het samenwerkingsproject met Onno Innemee en Klaas van der Eerden. Zij maakten in het voorjaar van 2004 een korte tournee langs alle grote theaters.

In seizoen 2011-12 is Mike volop in de theaters aanwezig. Met PIL, een pracht van een solovoorstelling naar zijn gelijknamige boek over depressiviteit. Mike verhaalt uit eigen boek, en laat het intussen samen met een aantal top muzikanten swingen als een tierelier. Nog nooit was een depressie zo muzikaal.

In voorjaar 2012 tourt Mike met C3, samen met Onno Innemee, Jelka van Houten en Georgina Verbaan, door het land, met een dolkomisch revue-achtig ding. Zie verder op onze site.

Verder is Mike is componist voor onder andere reclame muziek en componeert hij geregeld kinderliedjes. Hij spreekt stemmen in voor tekenfilms en reclames en verzorgt, op verzoek, geheel geïmproviseerde pianoconcerten. Voor zowel Onno Innemee als Kees Torn componeerde hij een enkel liedje hun solo voorstellingen.
In 1998 bracht hij een CD uit met kinderliedjes getiteld Tinka's Toverreis.
In 1999 bracht hij samen met 3 andere cabaretiers de CD 'Het Ultieme Terugblik' uit. In 2001 bracht hij twee cd's uit, 'Breng mij naar Rotterdam terug' (deel 2) en 'Hè ja mmm fijn'.
In 2002 kwam tenslotte van zijn hand de cd ''Alles is kampioen'' uit. Ook is de cd 'Het Land' inmiddels verschenen. 

Thomas van Luyn:
Thomas van Luyn maakte deel uit van het team Kopspijkers van de Vara. Hierin persifleerde hij mensen als Rosenmöller, Gerard Joling, Harry Mulisch, Jort Kelder, Gerard Spong en Tony Blair. Samen met Sanne Wallis de Vries presenteerde Thomas van Luyn het VPRO TV-programma Waskracht! In seizoen 2000-2001 stond hij naast Bill van Dijk en Joke de Kruijf in de musical Little Shop of Horrors. Bij de VARA was Thomas, samen met Mike Bodde, te zien in De Mike & Thomas Show.

Zomer 2011 bewerkte en regisseerde Thomas de musical 'De Engel van Amsterdam' (naar Gijbrecht van Aemstel) in M-Lab.Sex & drugs & Hoog-Barok
Fotografie:
Fotograaf: Ivo van der Bent
Scène: Tired of Jazz
Sex & drugs & Hoog-Barok
Scène: Een ander woord voor kut
Sex & drugs & Hoog-Barok
Lied: Kotsen in Zeeland
Sex & drugs & Hoog-Barok
Pleidooi voor Mike & Thomas
Sex & drugs & Hoog-Barok
Persfoto Sex & drugs & Hoog-barok
Fotograaf: Ivo van der Bent

Sex & drugs & Hoog-Barok

Twee getalenteerde clowns met een feilloos gevoel voor timing, een scherp oog voor absurditeiten en een mooie theatrale mimiek.

De pers over Ajuinen en Look:

Volkskrant:
"Twee getalenteerde clowns met een feilloos gevoel voor timing, een scherp oog voor absurditeiten en een mooie theatrale mimiek (...) Ajuinen en Look is een verademing."

AD:
"Twee getalenteerde clowns met een feilloos gevoel voor timing, een scherp oog voor absurditeiten en een mooie theatrale mimiek (...) Laten we volstaan met te constateren dat Ajuinen en Look een show is vol brokstukken van geniale gekte die bijeen worden gehouden door een bindmiddel van oorstrelende muzikaliteit."

Parool:
"Anderhalf uur intelligente onzin van de bovenste plank. (...) Je zou zweren dat ze nooit gestopt waren als duo."

Dagblad van het Noorden:
"Een duo in de ware betekenis van het woord. Absurditeit en slimme nonsens voegen ze met virtuoze muzikaliteit."

De pers over De Mike & Thomas Kerstrevue:

Volkskrant:
"Mike Boddé en Thomas van Luyn zijn helden in het scheppen van theaterchaos."

Dagblad van het Noorden:
"Het tweetal beheerst het handwerk van de absurde, slimme, taalkundige nonsens via subliem verbaal vuurwerk en voegt er vlagen van vierhandig virtuoos spel op toetsen en snaren aan toe."

Mike Boddé en Thomas van Luyn maken theaterprogramma 's die zó absurd zijn, dat de enige samenhang die er in te ontdekken is, het absurdisme zelf is.  

De twee blinken uit in rare samenspraken, maffe liedjes, deraillerende sketches en doen ook in muzikaliteit niet voor elkaar onder.  

Zodoende kan een even politiek incorrect als hilarisch nummer gevolgd worden door (opeens) een teder liedje en kan een exploderend quatre-mains de prelude van de finale blijken te zijn. Die dan nog komen moet.  In Sex & drugs & Hoog-Barok maken ze de balans op van 15 jaar cabaret: welke weg legden zij af om van ‘Cabaretduo Ajuinen en Look' te worden tot ‘Mega-Mike en Mega-Thomas'. Hoe werd Thomas ‘die dunne met die twee piano's'; en hoe werd Mike uiteindelijk ‘die dikke van de Thomas-show.' Deze en andere vragen worden met veel muziek en absurdisme te lijf gegaan, en onderweg wordt  ook nog even het engagement de definitieve doodsteek toegebracht. Want het moet nou maar ‘ns afgelopen zijn met die betrokkenheid! 

Historie:
- De fiets van Marleen (1995)
- Ajuinen en Look (2005)
- De Mike & Thomas Kerstrevue (2007)

Overige activiteiten:
Mike Boddé en Thomas van Luyn zijn in 1995 ook in de theaters te zien geweest. Toen met het programma De fiets van Marleen, waarvan een aantal van de beste scènes ook in Ajuinen en Look terecht gekomen zijn. Daarnaast hebben ze in 1997 het boekje Dommer als uitgebracht.

Zowel Thomas als Mike maken deel uit van het cabaretteam van Kopspijkers/Koppensnellers. Ook hebben zij sinds januari 2005 hun eigen muzikale glamourcomedyquiz bij de VARA; De Mike & Thomas Show. Een eigenzinnige quiz die zeer enthousiast is ontvangen door pers en honderdduizenden kijkers. De vervolgseries startten kort daarna en begin 2009 is De Mega Mike & Mega Thomas Show uitgezonden.

Downloads

Persbericht Mike & Thomas (.doc)