je bevindt je hier: Home / Voorstellingen / Mike & Thomas - Kerstrevue
Artiest...

Mike & Thomas

Laatste Nieuws

14 mei: De ploeg van COJONES bij Pauw & Witteman

Woensdag 14 mei schuiven Erik van Muiswinkel, Martijn Koning, Rob Urgert en Owen Schumacher aan bij Pauw & Witteman. Onderwerp van gesprek is COJONES; het satirische ... »

Mike Boddé schrijft boek over gruwelijke dromen

Mike Boddé doet een boekje open over zijn droomwereld. De cabaretier is zijn dromen aan het bundelen en hoopt deze in het najaar uit te brengen. "Ik maak 's na... »

Meer nieuws
Mike & Thomas

Een stortvloed van woordgrappen, imitaties en wederzijdse verbale molestaties

Hun eerste samenwerking dateert van 1992, toen ze als duo het Amsterdams Kleinkunst Festival wonnen. Ze maakten één programma. Daarna scheidden de wegen zich om weer samen te komen in het cabaretteam van Kopspijkers / Koppensnellers. En tot geluk van alle kenners en liefhebbers resulteerde de herontdekking van de spirituele en muzikale verwantschap van de heren ook in nieuwe theaterprogramma's.  Programma's vol intelligente onzin en geniale gekte. De twee blinken uit in rare samenspraken, maffe liedjes, deraillerende sketches en doen ook in muzikaliteit niet voor elkaar onder.

Goed nieuws voor de Mike & Thomas liefhebbers!

In seizoen 2012-13 zijn zij met een retestrakke spiksplinter nieuwe MIKE & THOMAS KERSTREVUE te zien in de Nederlandse theaters. Hou het theater bij jou in de buurt in de gaten! Vanaf mei 2011 staat de tourneelijst op onze website.


Mike Boddé:
Mike maakte deel uit van het cabaretpanel van VARA's Kopspijkers. Hij zette imitaties neer van o.a. André Hazes, Frans Bauer, Mohammed al Sahaf, Henk van Dorp, Hans Liberg, Ferry Hoogendijk en Billy Joel.
Bij de VARA was Mike, samen met Thomas van Luyn, te zien in De Mike & Thomas Show. Een muzikale glamourquiz. Twee teams van Terecht Beroemde Mensen namen het tegen elkaar op, in de bezielende chaos van quizmasters Thomas van Luyn en Mike Boddé.

In theaterseizoen 2003-2004 was Mike voor het eerst te zien zijn in C3; het samenwerkingsproject met Onno Innemee en Klaas van der Eerden. Zij maakten in het voorjaar van 2004 een korte tournee langs alle grote theaters.

In seizoen 2011-12 is Mike volop in de theaters aanwezig. Met PIL, een pracht van een solovoorstelling naar zijn gelijknamige boek over depressiviteit. Mike verhaalt uit eigen boek, en laat het intussen samen met een aantal top muzikanten swingen als een tierelier. Nog nooit was een depressie zo muzikaal.

In voorjaar 2012 tourt Mike met C3, samen met Onno Innemee, Jelka van Houten en Georgina Verbaan, door het land, met een dolkomisch revue-achtig ding. Zie verder op onze site.

Verder is Mike is componist voor onder andere reclame muziek en componeert hij geregeld kinderliedjes. Hij spreekt stemmen in voor tekenfilms en reclames en verzorgt, op verzoek, geheel geïmproviseerde pianoconcerten. Voor zowel Onno Innemee als Kees Torn componeerde hij een enkel liedje hun solo voorstellingen.
In 1998 bracht hij een CD uit met kinderliedjes getiteld Tinka's Toverreis.
In 1999 bracht hij samen met 3 andere cabaretiers de CD 'Het Ultieme Terugblik' uit. In 2001 bracht hij twee cd's uit, 'Breng mij naar Rotterdam terug' (deel 2) en 'Hè ja mmm fijn'.
In 2002 kwam tenslotte van zijn hand de cd ''Alles is kampioen'' uit. Ook is de cd 'Het Land' inmiddels verschenen. 

Thomas van Luyn:
Thomas van Luyn maakte deel uit van het team Kopspijkers van de Vara. Hierin persifleerde hij mensen als Rosenmöller, Gerard Joling, Harry Mulisch, Jort Kelder, Gerard Spong en Tony Blair. Samen met Sanne Wallis de Vries presenteerde Thomas van Luyn het VPRO TV-programma Waskracht! In seizoen 2000-2001 stond hij naast Bill van Dijk en Joke de Kruijf in de musical Little Shop of Horrors. Bij de VARA was Thomas, samen met Mike Bodde, te zien in De Mike & Thomas Show.

Zomer 2011 bewerkte en regisseerde Thomas de musical 'De Engel van Amsterdam' (naar Gijbrecht van Aemstel) in M-Lab.