je bevindt je hier: Home / Voorstellingen / Micha Wertheim - Micha Wertheim voor Zichzelf
Artiest...

Micha Wertheim

Laatste Nieuws

Micha nu ook 5 juni in Theater Carré!

De voorstelling die Micha Wertheim op donderdag 4 juni in Koninklijk Theater Carré speelt is al bijna uitverkocht ... ! Vol trots kunnen we melden dat Micha nu ook... »

Terugluisteren: Micha bij Nooit Meer Slapen

Vrijdag 20 maart was Micha Wertheim met zijn regesisseur, Dick van den Toorn, te gast bij VPRO programma 'Nooit Meer Slapen' over de totstandkoming van Micha Wert... »

Micha in Koninklijk Theater Carré!

Wegens groot succes is de voorstelling Micha Wertheim voor Zichzelf op 4 juni 2015 bijgeboekt in Koninklijk Theater Carré te Amsterdam. 12 Maart ging Micha Werth... »

Micha wegens succes bijgeboekt!

Wegens succes zijn er extra voorstellingen van Micha Wertheim bijgeboekt.De volgende avonden zijn toegevoegd aan de speellijst van Micha:Zaterdag 25 april Theater de Veste Del... »

Sterrenregen voor Micha Wertheim voor Zichzelf

Donderdag 13 maart ging 'Micha Wertheim voor Zichzelf'  in première in De Kleine Komedie te Amsterdam. De mooiste persquotes tot nu toe:NRC ... »

Nieuwe voorstellingen van start!

Komende week zullen een groot aantal artiesten beginnen met de try-outs van hun nieuwe voorstellingen.  Kijk hieronder voor het overzicht!* 11 september: eerste try-out n... »

Thema's Echt Gebeurd in Toomler zijn bekend

De thema's voor de nieuwe serie ECHT GEBEURD zijn bekend!21 sep 2014: Toomler - Vlees en Bloed Eva kwam uit de rib van Adam en Kain sloeg Abel dood. Tja, zelfs in beste fa... »

Micha en Paulien winnen Storytel Luisterboek Award

Het luisterboek Echt Gebeurd door Paulien Cornelisse en Micha Wertheim heeft maandagavond de Storytel Luisterboek Award gewonnen. Dat heeft CPNB maandag 19 mei beken... »

Luister terug: Micha Wertheims favoriete Jazz&Soul

Micha Wertheim was 25 juni te gast in Winfrieds Woonkamer (Radio 6). Voor interessante verhalen over zijn carrière als goochelaar, cabaretier, radiomaker (...... »

Terugluisteren: Micha Wertheim bij Opium Radio

Afgelopen weekend werd de dubbel-CD van Echt Gebeurd gepresenteerd. Micha Wertheim, die de maandelijkse edities van Echt Gebeurd samen met Paulien Cornelisse presenteert, was ... »

Terugluisteren: Micha en Paulien bij Radio 1

Micha Wertheim en Paulien Cornelisse waren 21 april jl. te gast bij het radioprogramma Met het Oog op Morgen op Radio1.Maandag 22 april start de week van het luisterboek.... »

Terugkijken: Micha in Zomergasten

Zondag 29 juli was Micha Wertheim te gast bij het programma Zomergasten. Tijdens het interview met Jan Leyers vertelt hij over zijn beroep als cabaretier en laat hij zijn favo... »

Volledige show Micha Wertheim op Youtube!

Elke woensdag van de week zet PIAS comedy een complete comedy of cabaretshow online op zijn Youtubekanaal Comedystation. Gratis, in HD en compleet legaal. Op 30... »

Micha Wertheim in serie: Sorry, maar ik heb kanker

Micha Wertheim heeft meegedaan met een nieuwe serie van de beeldend kunstenaars Lernert & Sander. In de serie denken elf kunstenaars hardop na over tijdverdrijf en de kuns... »

Betaal niet teveel! Weet waar je kaarten koopt

Betaal jij je ook scheel aan kaarten voor Najib Amhali, Theo Maassen en Jochem Myjer? Theaterkaartjes zijn al niet goedkoop, maar door het georganiseerd doorverkopen van ticke... »

Meer nieuws

Tweets

  1. @theatercarre Wegens succes is er een extra voorstelling van @MichaWertheim bijgeboekt op 5 juni. http://t.co/R8WqDGVzrX
  2. @Zaantheater Het leek even of @MichaWertheim was uitverkocht bij ons, maar goed nieuws: er is nog plek! Je kunt er 8 april heen! https://t.co/wsMAJHByaT
  3. @MichaWertheim Goed, er zijn nog kaarten 4 juni, maar Micha Wertheim Voor Zichzelf in Carré begint dus echt vol te stromen..... https://t.co/EbNhVaw27a
Micha Wertheim

Micha Wertheim studeerde Cultuur- en Wetenschapsstudies aan de Universiteit Maastricht.
Tijdens zijn studie begint hij met schrijven voor de faculteit en later voor de universiteitskrant. In 1995 krijgt hij als columnist een vaste plek op de achterpagina van ‘De Observant'.

In 1997 begint hij op die zelfde achterpagina een wekelijks feuilleton waar hij twee jaar later mee stopt.
In 1998 neemt hij het initiatief tot het opzetten van Mosaïek, een door studenten gemaakt cultuurwetenschappelijk tijdschrift.

In 1998 rondt hij de studie af met een doctoraalscriptie over het leven en werk van Franz Kafka onder de titel Wunsch, Indianer zu werden: een onderzoek naar de betekenis van het reismotief in het werk en leven van Franz Kafka.

Na zijn afstuderen verhuisde Wertheim naar Amsterdam. Daar wordt hij na twee audities in Toomler aangenomen bij het stand-up gezelschap Comedytrain. In dat zelfde jaar, 1998, begint Wertheim met het maken van radiodocumentaires en het schrijven van bijdragen voor VPRO's De Avonden.

Begin 2004 wint Wertheim de jury en publieksprijs tijdens het Leids Cabaret Festival, sindsdien treedt hij voornamelijk binnen en soms buiten Nederland op als cabaretier. Geraffineerd, zo typeerde de jury het optreden.

Na de soloprogramma's die volgen: Micha Wertheim voor de Grap, Micha Wertheim voor de Zoveelste Keer en Micha Wertheim voor je het Weet staat hij nu op de planken met Micha Wertheim voor Zichzelf.


Juryrapport Leids Cabaret Festival
“Met zijn sterke teksten en humor manipuleert hij op geniale wijzen de toeschouwers een richting uit die zij bij aanvang weigerden in te slaan”

Het Parool
“Wertheim was de gedoodverfde winnaar” 

De Telegraaf
“Wertheim is innemend arrogant, irritant en uitermate grappig tegelijkertijd”

Volkskrant
"talent met groot publieksappeal"

Naast zijn theatervoorstellingen heeft  Wertheim altijd satirische columns geschreven voor ondermeer VARA's Spijkers met Koppen, de Dag, NRC NEXT, de Volkskrant en het AD magazine. Sinds 2009 heeft hij een wekelijkse plek in Vrij Nederland. Verder leverde hij tekstbijdragen aan Dit Was het Nieuws en publiceert hij onregelmatig reportages essays en recensies.

In 2009 hield Wertheim de jaarlijkse Lira Lezing. Zijn voordracht Satire in het tijdperk van de manische reproduceerbaarheid ging over de rol van satire in een populistische samenleving.

Radio
Wertheim maakte ondermeer radio documentaires over; Zohar Argov de Elvis van Israel, Het leven en werk van Max Tailleur, Stand-up comedy in New York, Bloed diamanten, Het Walter Maas Huis, Vliegen in Amerika na 9/11, Architectuur in Israël en Toerisme in Mozambique.

Kinderboeken
Duimelot, (podium 2003) geïllustreerd door Cristina Garcia Martin. Het boek bevat oude en nieuwe vingerversjes en werd in opdracht VPRO's Villa Achterwerk door Wertheim en Garcia Martin uitgewerkt tot een animatieserie onder de noemer Vinger TV. (podium 2003)

Hoe Lima een lekke band kreeg. Geïllustreerd door Jeroen de Leijer en Marjolein Schalk. Gaat over een driewieler die wegfietst uit een fietsenmakerij.
(De Harmonie 2010)

Echt Gebeurd
Iedere derde zondag van de maand presenteerd Micha, samen met Paulien Cornelisse, Echt Gebeurd in Toomler. Bij Echt Gebeurd vertellen mensen op een klein podium mooie, bijzondere of grappige verhalen over iets dat ze zelf hebben meegemaakt. Ook leest er maandelijks iemand voor uit zijn of haar puberdagboek.

Wie meer wil weten over de werkzaamheden van deze cabaretier, die als stand-up comedian ook nog regelmatig in Toomler optreedt met zijn collega’s van de Comedytrain, kan kijken op de site van het Micha Wertheim genootschap. www.michawertheim.nlMicha Wertheim voor Gevorderden
Fotografie:
Fotograaf: Willem de Roon
Promo Micha Wertheim voor Gevorderden
Micha Wertheim voor Gevorderden
Scène over een NL erotische droom
Micha Wertheim voor Gevorderden
Laatste scène over snooze
Micha Wertheim voor Gevorderden
Scène over de Space Shuttle
Micha Wertheim voor Gevorderden
Scène over Micha's oma
Micha Wertheim voor Gevorderden
Scène genie
Micha Wertheim voor Gevorderden
Scène over hoe de schijn op te houden op feestjes
Micha Wertheim voor Gevorderden
Persfoto Micha Wertheim voor Gevorderden
Willem de Roon

Micha Wertheim voor Gevorderden

Intelligente absurdist en sprookjesverteller


Balanceren op het randje, de grens opzoeken van wat nog leuk is en wat niet meer. Voor de slimme grap gaan, niet voor de simpele mop. Dat is misschien lollig voor het publiek maar niet voor hem. Wat je niet snapt is spannend en interessant. Al het andere is saai, wil hij doen geloven. Wertheim is een gewiekste manipulator en geestig provocateur die het controversiële niet schuwt. Grappen maken mag over alles, als het maar goede grappen zijn.

http://www.michawertheim.nl/