je bevindt je hier: Home / Voorstellingen / Marc-Marie Huijbregts - GETEKEND
Artiest...

Marc-Marie Huijbregts

Laatste Nieuws

Marc Marie kan niet zonder het theater!

Marc-Marie Huijbregts komt tóch met een nieuwe voorstelling! Dit kondigde hij vrijdag bij DWDD aan. Hij maakte kenbaar het theater te missen. Zijn nieuwe voor... »

21 mei: FLORISSANT op televisie!

FLORISSANT komt weer op televisie!Marc-Marie Huijbregts maakte in 2012 deze prachtige voorstelling in de theaters. Hij heeft al eens op tv mogen schitteren. In mei wordt ... »

Va. 25 april: Marc-Marie Huijbregts in nwe TV-show

Vanaf vrijdagavond 25 april is Marc-Marie Huijbregts te zien in een nieuwe avondshow bij RTL 4. Paul de Leeuw presenteert het programma getiteld Het Zijn Net Mensen, waarin tw... »

Vanaf NU: DVD Marc-Marie Punt te koop!

De DVD Marc-Marie Punt is vanaf vandaag te koop!Een intiem zelfportret aan de hand van persoonlijke anekdotes en bespiegelingen. Komisch, schrijnend, en beide tegelijk. Altijd... »

2011: Marc-Marie Huijbregts bij Zomergasten

24 juli 2011 was Marc-Marie Huijbregts te gast in het VPRO-programma Zomergasten.Aan de hand van door Marc-Marie gekozen fragmenten werd hij geïnterviewd door Jelle Brand... »

Meer nieuws

Tweets

  1. @MarcMarieH https://t.co/IDkFr9CzwR. Je moet dan bij Bio onderaan kijken. Dat is de speellijst. Tot ziens. https://t.co/yZylES6SoC
  2. @MarcMarieH Één van de liefste..... https://t.co/vO95HSMIYe
  3. @ThePublicityCy Mr. @louistheroux is in town! @MarcMarieH interviewde deze held. Dinsdag te zien bij @dwdd #myscientologymovie https://t.co/tyrC1tYbjg
Marc-Marie Huijbregts

Marc-Marie Huijbregts groeide op in Tilburg. Al vanaf zijn jeugd schuilt er een toneelspeler in hem, hij is met van alles bezig behalve met leren. Het liefst wil Marc-Marie verder in de toneelwereld. Wanneer hij een advertentie tegenkomt waarin spelers worden gezocht voor een Amsterdamse productie van de musical Company, doet hij auditie en wordt hij aangenomen.

Na Company volgen meer voorstellingen. Zo zingt Marc-Marie in een voorstelling van het Nationaal Ballet, speelt hij bij het Zuidelijk Toneel en werkt hij mee aan de Parade. Ook heeft hij kleine rolletjes in diverse televisieseries als We zijn weer thuis en In de Vlaamsche Pot. In 1998 wordt hij door Raoul Heertje gecontracteerd voor Comedytrain. Hij doet in die periode veel ervaring op en vormt ideeën over een eigen cabaretprogramma.

Zijn eerste voorstelling Marc-Marie H is meteen een succes en het jaar daarop ontvangt hij op het Cameretten Festival de jury-, publieks- en persoonlijkheidsprijs. Voor het programma M.M. Huijbregts ontvangt Marc-Marie de VSCD Cabaretprijs voor ‘het meest indrukwekkende programma van het afgelopen seizoen'. Na diverse televisie uitstapjes keert Marc-Marie in 2006 terug in het theater met zijn programma Opdat ik niet vergeet. Voor deze voorstelling als ook voor zijn oorstelling Marc-Marie Punt wordt hij genomineerd voor de Poelifinario.

Marc-Marie is regelmatig te gast als tafelheer in het programma De Wereld Draait Door en speelt hij de rol van Lukas Blijdschap in 't Schaep met de vijf pooten, 't Vrije Schaep, 't Spaanse Schaep en 't Schaep in Mokum.

In seizoen 2011-2012 speelde Marc-Marie samen met oa Ashton Brothers in 'Verhalen van 1001 Nacht' van Het Zuidelijk Toneel (voorjaar 2012), en maakt hij met Marcel Musters (ism mugmetdegoudentand) de voorstelling 'Meepesaant' (najaar 2011 en voorjaar 2015).

In de theaterseizoenen 2015-2016 gunt Marc-Marie zichzelf een welverdiende 'pauze'. Maar in het seizoen 2016-2017 is hij weer helemaal terug met z'n nieuwe voorstelling 'Getekend'.

 

"Soloprogramma's maken vind ik het allermoeilijkste dat er is. Het gaat over gedoe uit je eigen leven en het is niet altijd leuk om in die soeppan te duiken. Ik heb het mezelf cadeau gedaan om even twee jaar niet te hoeven. Ik zal over twee jaar heus wel weer een soloprogramma maken. Maar je weet nooit wat er gebeurt."

Zodra er nieuws is over Marc-Marie vind je dat op onze website. 

*******************

Theaterhistorie solo cabaretprogramma's:
FLORISSANT (2012)
Marc-Marie Punt (2010)
Opdat ik niet vergeet (2006)
M-M Huijbregts (2002)
Marc-Marie H (2000)

Prijzen
* Nominatie Poelifinario met Marc-Marie Punt (2010)
* Nominatie Comedy-Edison met Opdat ik niet vergeet (2010)
* Winnaar Beeld en Geluid Award in de categorie tv-persoonlijkheid van het jaar (2009) 
* Nominatie Poelifinario met Opdat ik niet vergeet (2007)
* Winnaar VSCD Cabaretprijs Poelifinario met M.M. Huijbregts (2003)
* Pall Mall Export-prijs - heet tegenwoordig De Eerste Prijs - (2000)
* Jury-, publieks- en persoonlijkheidsprijs Cameretten (1999)

Internet
www.twitter.com/MarcMarieHMarc-Marie H
Fotografie:
Au Pair
Marc-Marie H
Stoma
Marc-Marie H

Marc-Marie H

Marc-Marie Huijbregts won in 1999 het Cameretten festival. En hoe! "Hij was niet alleen met straatlengten voorsprong dé favoriet van het publiek, voor de jury was hij helemaal dé grote winnaar", constateerde het Rotterdams Dagblad. Ook de overige pers liet zich in bijzonder lovende kritieken uit: "Een innemend en begaafd acteur met een charisma dat dwars door de theaterwanden heen gaat." (Algemeen Dagblad) en: "Een man met een geweldige timing, zelfverzekerd en oorspronkelijk." (de Volkskrant). Sinds 1999 is Huijbregts actief als stand-up comedian binnen de Comedytrain, de kweekvijver voor cabarettalent. Op basis van zijn winnende Camerettenshow brengt in 2000-2002 het programma Marc-Marie H.

De pers over Marc-Marie H.

Algemeen Dagblad - ‘Huijbregts is zó ad rem, creatief, en tegelijkertijd vals en charmant, dat hij zijn meest getalenteerde collega's naar de kroon steekt. En jawel, zélfs Wim, Wim, Toon, Herman, Freek, Youp en Hans kunnen, in de hemel of op aarde, aan die gave nog een puntje zuigen.'

Nieuwsblad van het Noorden - ‘De doorbraak van een debutant is compleet. Zijn zalen zitten vol, nog voordat zijn eerste theaterprogramma af is' ... ‘Het publiek vreet Huijbregts op, herkent zijn uitstraling en buigt voor het talent waarmee hij spanning opbouwt en op intuïtie sentiment en uitbundigheid mengt in zijn vertellingen (...)'.