je bevindt je hier: Home / Voorstellingen / Marc-Marie Huijbregts - FLORISSANT
Artiest...

Marc-Marie Huijbregts

Laatste Nieuws

Marc Marie kan niet zonder het theater!

Marc-Marie Huijbregts komt tóch met een nieuwe voorstelling! Dit kondigde hij vrijdag bij DWDD aan. Hij maakte kenbaar het theater te missen. Zijn nieuwe voor... »

21 mei: FLORISSANT op televisie!

FLORISSANT komt weer op televisie!Marc-Marie Huijbregts maakte in 2012 deze prachtige voorstelling in de theaters. Hij heeft al eens op tv mogen schitteren. In mei wordt ... »

Va. 25 april: Marc-Marie Huijbregts in nwe TV-show

Vanaf vrijdagavond 25 april is Marc-Marie Huijbregts te zien in een nieuwe avondshow bij RTL 4. Paul de Leeuw presenteert het programma getiteld Het Zijn Net Mensen, waarin tw... »

Vanaf NU: DVD Marc-Marie Punt te koop!

De DVD Marc-Marie Punt is vanaf vandaag te koop!Een intiem zelfportret aan de hand van persoonlijke anekdotes en bespiegelingen. Komisch, schrijnend, en beide tegelijk. Altijd... »

2011: Marc-Marie Huijbregts bij Zomergasten

24 juli 2011 was Marc-Marie Huijbregts te gast in het VPRO-programma Zomergasten.Aan de hand van door Marc-Marie gekozen fragmenten werd hij geïnterviewd door Jelle Brand... »

Meer nieuws

Tweets

  1. @MarcMarieH @CecileNarinx ze heeft het wel druk.
  2. @MarcMarieH @CecileNarinx @ELLEmagazine Ja zeker. Hahaha! Hoe zou het met d'r zijn?
  3. @MarcMarieH Nu op VRT @een Beste Vrienden.
Marc-Marie Huijbregts

Marc-Marie Huijbregts groeide op in Tilburg. Al vanaf zijn jeugd schuilt er een toneelspeler in hem, hij is met van alles bezig behalve met leren. Het liefst wil Marc-Marie verder in de toneelwereld. Wanneer hij een advertentie tegenkomt waarin spelers worden gezocht voor een Amsterdamse productie van de musical Company, doet hij auditie en wordt hij aangenomen.

Na Company volgen meer voorstellingen. Zo zingt Marc-Marie in een voorstelling van het Nationaal Ballet, speelt hij bij het Zuidelijk Toneel en werkt hij mee aan de Parade. Ook heeft hij kleine rolletjes in diverse televisieseries als We zijn weer thuis en In de Vlaamsche Pot. In 1998 wordt hij door Raoul Heertje gecontracteerd voor Comedytrain. Hij doet in die periode veel ervaring op en vormt ideeën over een eigen cabaretprogramma.

Zijn eerste voorstelling Marc-Marie H is meteen een succes en het jaar daarop ontvangt hij op het Cameretten Festival de jury-, publieks- en persoonlijkheidsprijs. Voor het programma M.M. Huijbregts ontvangt Marc-Marie de VSCD Cabaretprijs voor ‘het meest indrukwekkende programma van het afgelopen seizoen'. Na diverse televisie uitstapjes keert Marc-Marie in 2006 terug in het theater met zijn programma Opdat ik niet vergeet. Voor deze voorstelling als ook voor zijn oorstelling Marc-Marie Punt wordt hij genomineerd voor de Poelifinario.

Marc-Marie is regelmatig te gast als tafelheer in het programma De Wereld Draait Door en speelt hij de rol van Lukas Blijdschap in 't Schaep met de vijf pooten, 't Vrije Schaep, 't Spaanse Schaep en 't Schaep in Mokum.

In seizoen 2011-2012 speelde Marc-Marie samen met oa Ashton Brothers in 'Verhalen van 1001 Nacht' van Het Zuidelijk Toneel (voorjaar 2012), en maakt hij met Marcel Musters (ism mugmetdegoudentand) de voorstelling 'Meepesaant' (najaar 2011 en voorjaar 2015).

In de theaterseizoenen 2015-2016 gunt Marc-Marie zichzelf een welverdiende 'pauze'. Maar in het seizoen 2016-2017 is hij weer helemaal terug met z'n nieuwe voorstelling 'Getekend'.

 

"Soloprogramma's maken vind ik het allermoeilijkste dat er is. Het gaat over gedoe uit je eigen leven en het is niet altijd leuk om in die soeppan te duiken. Ik heb het mezelf cadeau gedaan om even twee jaar niet te hoeven. Ik zal over twee jaar heus wel weer een soloprogramma maken. Maar je weet nooit wat er gebeurt."

Zodra er nieuws is over Marc-Marie vind je dat op onze website. 

*******************

Theaterhistorie solo cabaretprogramma's:
FLORISSANT (2012)
Marc-Marie Punt (2010)
Opdat ik niet vergeet (2006)
M-M Huijbregts (2002)
Marc-Marie H (2000)

Prijzen
* Nominatie Poelifinario met Marc-Marie Punt (2010)
* Nominatie Comedy-Edison met Opdat ik niet vergeet (2010)
* Winnaar Beeld en Geluid Award in de categorie tv-persoonlijkheid van het jaar (2009) 
* Nominatie Poelifinario met Opdat ik niet vergeet (2007)
* Winnaar VSCD Cabaretprijs Poelifinario met M.M. Huijbregts (2003)
* Pall Mall Export-prijs - heet tegenwoordig De Eerste Prijs - (2000)
* Jury-, publieks- en persoonlijkheidsprijs Cameretten (1999)

Internet
www.twitter.com/MarcMarieHMarc-Marie Punt
Fotografie:
Fotograaf: Elizabeth Koning
Trailer Marc-Marie Punt
Marc-Marie Punt
Lied: I am what I am
Marc-Marie Punt
Lied: Ken je mij?
Marc-Marie Punt
Peidooi voor Marc-Marie Punt
Marc-Marie Punt
Persfoto Marc-Marie Punt
Fotograaf: Elizabeth Koning
Persfoto Marc-Marie Punt
Fotograaf: Elizabeth Koning
gevestigd toegankelijk

Marc-Marie Punt

Ieder theaterprogramma opnieuw schetst Marc-Marie aan de hand van persoonlijke anekdotes en bespiegelingen een zeer intiem zelfportret. Komisch, schrijnend, of beide tegelijk. Altijd oprecht. Over het leven en de dood en zijn (maar ook ons) eigen onvermogen. Marc-Marie is in staat zijn publiek luidkeels te laten lachen om leed waarom eigenlijk helemaal niet mag worden gelachen.

Bij Marc-Marie ontstaat verbluffend snel de sfeer van een feestje waar één man het middelpunt vormt van een kring gasten die aan zijn lippen hangt. Grandioos in zijn breekbaarheid, confronterend in hilarische humor, stout en verrassend in improvisaties.

* De pers over Marc-Marie Punt:

Volkskrant (****):
"Marc-Marie heeft zijn angsten overwonnen en is nu zichzelf. In zorgvuldig afgemeten blokjes legt hij zichzelf onder het vergrootglas. (...) Hij is innemend en steekt het publiek met gemak in zijn zak. (...) Ondertussen kan hij onderbouwd hard en eerlijk zijn over de gasten die hij aan tafel van ‘De Wereld Draait Door' is tegengekomen, de Belgen en zijn familie. Tussen alle bedrijven door weet hij ook nog ruimte te maken voor een sappig gedicht van Annie M.G. Schmidt over de dominante man en de vrouwen die hun mond houden. ‘Marc-Marie Punt' is daardoor het meest complete programma dat Huijbregts tot nu toe heeft gemaakt."

NRC Handelsblad (****):
"Maar nu (...) snijdt Marc-Marie Huijbregts bovendien de vraag aan wie hij in zijn nieuwe gedaante eigenlijk is. Volgens zijn man, volgens zijn omgeving en volgens eigen waarneming. Hij doet dat in een paar oprecht klinkende overpeinzingen en door twee liedjes te zingen: het tere ‘Ken je mij? Wie ken je dan?' van Huub Oosterhuis en, met magnifiek elan, het uitdagende ‘I am what I am' uit de musical ‘La cage aux folles'. Als herboren."

Trouw:
"Ogenschijnlijk lijkt het alsof Marc-Marie Huijbregts alleen even het leven met je doorneemt. Dat doet hij met een flair die aan Toon Hermans doet denken en hij slaat diverse hilarische zijpaden in. (...) Het is geen achteloos gebabbel. Niet zelden zijn zijn woorden ronduit vilein of intens schrijnend. Hij timet ze met dodelijke precisie. (...) 'Marc-Marie Punt' is wederom een bijzonder gave show. (...) Huijbregts wint er geen doekjes om: zo moeten we hem maar nemen. Hij is wie hij is. Meer dan de moeite waard."

GPD:
"Op het podium laat de cabaretier zien waar zijn kwaliteiten liggen. Hij is een meester in het op het eerste gezicht achteloos bespelen van het publiek. Met zijn hoge stem en giebellach is hij een wolf is schaapskleren, want hij lijkt gezellig voor de vuist weg te babbelen, maar zijn woorden zijn scherp en schrijnend. Hij neemt zichzelf als onderwerp. De show is één en al zelfanalyse. Marc-Marie ligt genadeloos op de snijtafel."

Prijzen:
* Nominatie voor de Poelifinario met Marc-Marie Punt (2010)
* Nominatie voor de Comedy-Edison met Opdat ik niet vergeet (2010)
* Winnaar Beeld en Geluid Award, categorie tv-persoonlijkheid van het Jaar (2009)
* Nominatie voor de  Poelifinario met Opdat ik niet vergeet (2007)
* Winnaar VSCD Cabaretprijs Poelifinario met M.M. Huijbregts (2003)
* Pall Mall Export-prijs - heet tegenwoordig De Eerste Prijs - (2000)
* Jury-, publieks- en persoonlijkheidsprijs Cameretten (1999)

De VSCD-jury over Marc-Marie Punt (2010):

"Marc-Marie heeft zijn eigen ‘taal' ontwikkeld, zowel verbaal als lichamelijk. Dat maakt hem uniek. Meesterlijk weet hij met de geest van zijn publiek te spelen. Marc-Marie Punt is schitterend opgebouwd naar een climax die je raakt tot buiten het theater. Wederom is het zeer persoonlijk en ongelooflijk kwestbaar. Je begrijpt - afgezien van de verpakking- dat de inhoud authentiek en slechts enkel de waarheid kan zijn."

Historie solo theaterprogramma's:
Marc-Marie Punt (2009)
Opdat ik niet vergeet (2006)
M-M Huijbregts (2002)
Marc-Marie H (2000)

Overig:
Marc-Marie is wekelijks als tafelheer bij De Wereld Draait Door te zien.

Foto Marc-Marie Punt gemaakt door beeldend kunstenaar Elizabeth Koning.