je bevindt je hier: Home / Voorstellingen / Marc-Marie Huijbregts - FLORISSANT
Artiest...

Marc-Marie Huijbregts

Laatste Nieuws

Huijbregts en Musters weer duo

Marc-Marie Huijbregts is volgende maand toch nog even in het theater te zien. De cabaretier kondigde eerder dit jaar aan een sabbaticat te nemen. Nu heeft hij alsnog een korte... »

Marc-Marie draagt bij aan DWDD Pop-up Museum

Televisieprogramma De Wereld Draait Door bestaat tien jaar en dit vieren ze met een DWDD Pop-up Museum in het Allard Pierson Museum in Amsterdam. Tien tafelgasten van DWDD moc... »

Voorjaar: Marc-Marie in 'Het Zijn Net Mensen'

Vanaf dit voorjaar is Marc-Marie Huijbregts te zien in het tv-programma Het Zijn Net Mensen op de zender VIER in Vlaanderen. Het Zijn Net Mensen is een geestige tv-show die he... »

Terugkijken: Marc-Marie Huijbregts bij JINEK

Op zondagavond 9 november was Marc-Marie Huijbregts te gast bij Eva Jinek. Er wordt in de uitzending gesproken over zijn boek Marc-Marie in stukjes en zijn voorstelling Floris... »

Terugkijken: Marc-Marie Huijbregts bij DWDD

Lena Dunham was afgelopen weekend in Nederland en Marc-Marie Huijbregts had een ontmoeting met haar. Dit werd uitgebreid besproken bij Matthijs van Nieuwkerk aan tafel.&l... »

Terugkijken: Marc-Marie bij Koffietijd

Op vrijdagochtend 10 oktober was Marc-Marie Huijbregts te gast bij Koffietijd.Marc-Marie blijkt naast een hilarische cabaretier, presentator en acteur ook nog eens e... »

Terugkijken: Marc-Marie bij DWDD

Ter ere van zijn nieuwe verhalenbundel 'In stukjes' was Marc-Marie Huijbregts 7 oktober te gast bij De Wereld Draait Door. Marc-Marie houdt wel van een plagerijtj... »

V.a. januari: Marc-Marie in Schaep Ahoy

De nieuwe Schaep-serie - Schaep Ahoy - gaat half januari van start.Schaep Ahoy is de vijfde reeks die voortkomt uit 't Schaep met de Vijf Pooten. De hoofdrollen worden wee... »

Marc-Marie te horen in Het leven volgens Nino

Marc-Marie Huijbregts, Ronald Goedemondt, Brigitte Kaandorp, en Martin van Waardenberg hebben rollen ingesproken voor de speelfilm Het leven volgens Nino. Goedemondt spreekt d... »

Reprise die je niet mag missen: Marc-Marie!

Wegens succes is Marc-Marie Huijbregts voor het derde seizoen op rij te zien met zijn voorstelling FLORISSANT.Marc-Marie is van oktober t/m april in de theaters te zien met di... »

Marc-Marie Huijbregts best verkocht in Tilburg

De kaartverkoop voor het nieuwe theaterseizoen van Theaters Tilburg is in volle gang, en vooral cabaret is erg in trek. De top-5 meeste verkochte kaarten wordt aangevoerd door... »

Va. 25 april: Marc-Marie Huijbregts in nwe TV-show

Vanaf vrijdagavond 25 april is Marc-Marie Huijbregts te zien in een nieuwe avondshow bij RTL 4. Paul de Leeuw presenteert het programma getiteld Het Zijn Net Mensen, waarin tw... »

Nieuwe serie 't Schaep volgend jaar op tv

Het nieuwe seizoen van de tv-serie 't Schaep wordt volgend jaar uitgezonden. In dit vijfde seizoen, met als werktitel 't Zingkende Schaep, maken de bekende personages ... »

Vanaf NU: DVD Marc-Marie Punt te koop!

De DVD Marc-Marie Punt is vanaf vandaag te koop!Een intiem zelfportret aan de hand van persoonlijke anekdotes en bespiegelingen. Komisch, schrijnend, en beide tegelijk. Altijd... »

2011: Marc-Marie Huijbregts bij Zomergasten

24 juli 2011 was Marc-Marie Huijbregts te gast in het VPRO-programma Zomergasten.Aan de hand van door Marc-Marie gekozen fragmenten werd hij geïnterviewd door Jelle Brand... »

Betaal niet teveel! Weet waar je kaarten koopt

Betaal jij je ook scheel aan kaarten voor Najib Amhali, Theo Maassen en Jochem Myjer? Theaterkaartjes zijn al niet goedkoop, maar door het georganiseerd doorverkopen van ticke... »

Meer nieuws

Tweets

  1. @MarcMarieH http://t.co/iRkFm0pHyM
  2. @MarcMarieH Het gebeurde allemaal in Antwerpen.
  3. @MarcMarieH @Pimashton @caricevhouten Ja Pim!!!
Marc-Marie Huijbregts

Marc-Marie Huijbregts groeide op in Tilburg. Al vanaf zijn jeugd schuilt er een toneelspeler in hem, hij is met van alles bezig behalve met leren. Het liefst wil Marc-Marie verder in de toneelwereld. Wanneer hij een advertentie tegenkomt waarin spelers worden gezocht voor een Amsterdamse productie van de musical Company, doet hij auditie en wordt hij aangenomen.

Na Company volgen meer voorstellingen. Zo zingt Marc-Marie in een voorstelling van het Nationaal Ballet, speelt hij bij het Zuidelijk Toneel en werkt hij mee aan de Parade. Ook heeft hij kleine rolletjes in diverse televisieseries als We zijn weer thuis en In de Vlaamsche Pot. In 1998 wordt hij door Raoul Heertje gecontracteerd voor Comedytrain en doet in die periode veel ervaring op en vormt hij ideeën over een eigen cabaretprogramma.

Zijn eerste voorstelling Marc-Marie H is meteen een succes en het jaar daarop ontvangt hij op het Cameretten Festival de jury-, publieks- en persoonlijkheidsprijs. Voor het programma M.M. Huijbregts ontvangt Marc-Marie de VSCD Cabaretprijs voor ‘het meest indrukwekkende programma van het afgelopen seizoen'. Na diverse televisie uitstapjes keert Marc-Marie in 2006 terug in het theater met zijn programma Opdat ik niet vergeet. Voor deze voorstelling als voor  zijn laatste voorstelling Marc-Marie Punt wordt hij genomineerd voor de Poelifinario.

Marc-Marie is regelmatig te gast als tafelheer in het programma De Wereld Draait Door en speelt hij de rol van Lukas Blijdschap in 't Schaep met de vijf pooten, 't Vrije Schaep, 't Spaanse Schaep en 't Schaep in Mokum.

In seizoen 2011-2012 speelde Marc-Marie samen met oa Ashton Brothers in 'Verhalen van 1001 Nacht' van Het Zuidelijk Toneel (voorjaar 2012), en maakt hij met Marcel Musters (ism mugmetdegoudentand) de lunchvoorstelling 'Meepesaant' voor Theater Bellevue in Amsterdam (najaar 2011).

Van oktober 2014 t/m april 2015 is Marc-Marie in de Nederlandse (en een aantal Belgische!) theaters te zien met zijn bejubelde voorstelling Florissant.


Theaterhistorie solo cabaretprogramma's:
Opdat ik niet vergeet (2006)
M-M Huijbregts (2002)
Marc-Marie H (2000)

Prijzen
* Nominatie Poelifinario met Marc-Marie Punt (2010)
* Nominatie Comedy-Edison met Opdat ik niet vergeet (2010)
* Winnaar Beeld en Geluid Award in de categorie tv-persoonlijkheid van het jaar (2009) 
* Nominatie Poelifinario met Opdat ik niet vergeet (2007)
* Winnaar VSCD Cabaretprijs Poelifinario met M.M. Huijbregts (2003)
* Pall Mall Export-prijs - heet tegenwoordig De Eerste Prijs - (2000)
* Jury-, publieks- en persoonlijkheidsprijs Cameretten (1999)

Internet
www.twitter.com/MarcMarieHMarc-Marie Punt
Fotografie:
Fotograaf: Elizabeth Koning
Trailer Marc-Marie Punt
Marc-Marie Punt
Lied: I am what I am
Marc-Marie Punt
Lied: Ken je mij?
Marc-Marie Punt
Peidooi voor Marc-Marie Punt
Marc-Marie Punt
Persfoto Marc-Marie Punt
Fotograaf: Elizabeth Koning
Persfoto Marc-Marie Punt
Fotograaf: Elizabeth Koning
gevestigd toegankelijk

Marc-Marie Punt

Ieder theaterprogramma opnieuw schetst Marc-Marie aan de hand van persoonlijke anekdotes en bespiegelingen een zeer intiem zelfportret. Komisch, schrijnend, of beide tegelijk. Altijd oprecht. Over het leven en de dood en zijn (maar ook ons) eigen onvermogen. Marc-Marie is in staat zijn publiek luidkeels te laten lachen om leed waarom eigenlijk helemaal niet mag worden gelachen.

Bij Marc-Marie ontstaat verbluffend snel de sfeer van een feestje waar één man het middelpunt vormt van een kring gasten die aan zijn lippen hangt. Grandioos in zijn breekbaarheid, confronterend in hilarische humor, stout en verrassend in improvisaties.

* De pers over Marc-Marie Punt:

Volkskrant (****):
"Marc-Marie heeft zijn angsten overwonnen en is nu zichzelf. In zorgvuldig afgemeten blokjes legt hij zichzelf onder het vergrootglas. (...) Hij is innemend en steekt het publiek met gemak in zijn zak. (...) Ondertussen kan hij onderbouwd hard en eerlijk zijn over de gasten die hij aan tafel van ‘De Wereld Draait Door' is tegengekomen, de Belgen en zijn familie. Tussen alle bedrijven door weet hij ook nog ruimte te maken voor een sappig gedicht van Annie M.G. Schmidt over de dominante man en de vrouwen die hun mond houden. ‘Marc-Marie Punt' is daardoor het meest complete programma dat Huijbregts tot nu toe heeft gemaakt."

NRC Handelsblad (****):
"Maar nu (...) snijdt Marc-Marie Huijbregts bovendien de vraag aan wie hij in zijn nieuwe gedaante eigenlijk is. Volgens zijn man, volgens zijn omgeving en volgens eigen waarneming. Hij doet dat in een paar oprecht klinkende overpeinzingen en door twee liedjes te zingen: het tere ‘Ken je mij? Wie ken je dan?' van Huub Oosterhuis en, met magnifiek elan, het uitdagende ‘I am what I am' uit de musical ‘La cage aux folles'. Als herboren."

Trouw:
"Ogenschijnlijk lijkt het alsof Marc-Marie Huijbregts alleen even het leven met je doorneemt. Dat doet hij met een flair die aan Toon Hermans doet denken en hij slaat diverse hilarische zijpaden in. (...) Het is geen achteloos gebabbel. Niet zelden zijn zijn woorden ronduit vilein of intens schrijnend. Hij timet ze met dodelijke precisie. (...) 'Marc-Marie Punt' is wederom een bijzonder gave show. (...) Huijbregts wint er geen doekjes om: zo moeten we hem maar nemen. Hij is wie hij is. Meer dan de moeite waard."

GPD:
"Op het podium laat de cabaretier zien waar zijn kwaliteiten liggen. Hij is een meester in het op het eerste gezicht achteloos bespelen van het publiek. Met zijn hoge stem en giebellach is hij een wolf is schaapskleren, want hij lijkt gezellig voor de vuist weg te babbelen, maar zijn woorden zijn scherp en schrijnend. Hij neemt zichzelf als onderwerp. De show is één en al zelfanalyse. Marc-Marie ligt genadeloos op de snijtafel."

Prijzen:
* Nominatie voor de Poelifinario met Marc-Marie Punt (2010)
* Nominatie voor de Comedy-Edison met Opdat ik niet vergeet (2010)
* Winnaar Beeld en Geluid Award, categorie tv-persoonlijkheid van het Jaar (2009)
* Nominatie voor de  Poelifinario met Opdat ik niet vergeet (2007)
* Winnaar VSCD Cabaretprijs Poelifinario met M.M. Huijbregts (2003)
* Pall Mall Export-prijs - heet tegenwoordig De Eerste Prijs - (2000)
* Jury-, publieks- en persoonlijkheidsprijs Cameretten (1999)

De VSCD-jury over Marc-Marie Punt (2010):

"Marc-Marie heeft zijn eigen ‘taal' ontwikkeld, zowel verbaal als lichamelijk. Dat maakt hem uniek. Meesterlijk weet hij met de geest van zijn publiek te spelen. Marc-Marie Punt is schitterend opgebouwd naar een climax die je raakt tot buiten het theater. Wederom is het zeer persoonlijk en ongelooflijk kwestbaar. Je begrijpt - afgezien van de verpakking- dat de inhoud authentiek en slechts enkel de waarheid kan zijn."

Historie solo theaterprogramma's:
Marc-Marie Punt (2009)
Opdat ik niet vergeet (2006)
M-M Huijbregts (2002)
Marc-Marie H (2000)

Overig:
Marc-Marie is wekelijks als tafelheer bij De Wereld Draait Door te zien.

Foto Marc-Marie Punt gemaakt door beeldend kunstenaar Elizabeth Koning.