je bevindt je hier: Home / Voorstellingen / Marc-Marie Huijbregts - GETEKEND
Artiest...

Marc-Marie Huijbregts

Laatste Nieuws

Va. 25 april: Marc-Marie Huijbregts in nwe TV-show

Vanaf vrijdagavond 25 april is Marc-Marie Huijbregts te zien in een nieuwe avondshow bij RTL 4. Paul de Leeuw presenteert het programma getiteld Het Zijn Net Mensen, waarin tw... »

Vanaf NU: DVD Marc-Marie Punt te koop!

De DVD Marc-Marie Punt is vanaf vandaag te koop!Een intiem zelfportret aan de hand van persoonlijke anekdotes en bespiegelingen. Komisch, schrijnend, en beide tegelijk. Altijd... »

2011: Marc-Marie Huijbregts bij Zomergasten

24 juli 2011 was Marc-Marie Huijbregts te gast in het VPRO-programma Zomergasten.Aan de hand van door Marc-Marie gekozen fragmenten werd hij geïnterviewd door Jelle Brand... »

Meer nieuws

Tweets

  1. @MarcMarieH Blijft eng als ineens zoveel mensen kijken.
  2. @MarcMarieH @thomasdemmink Deze is volgens mij in Utrecht opgenomen.
  3. @MarcMarieH Dank en inderdaad; kijken.....als je zin hebt hoor. https://t.co/274aUUxLEP
Marc-Marie Huijbregts

Marc-Marie Huijbregts groeide op in Tilburg. Al vanaf zijn jeugd schuilt er een toneelspeler in hem, hij is met van alles bezig behalve met leren. Het liefst wil Marc-Marie verder in de toneelwereld. Wanneer hij een advertentie tegenkomt waarin spelers worden gezocht voor een Amsterdamse productie van de musical Company, doet hij auditie en wordt hij aangenomen.

Na Company volgen meer voorstellingen. Zo zingt Marc-Marie in een voorstelling van het Nationaal Ballet, speelt hij bij het Zuidelijk Toneel en werkt hij mee aan de Parade. Ook heeft hij kleine rolletjes in diverse televisieseries als We zijn weer thuis en In de Vlaamsche Pot. In 1998 wordt hij door Raoul Heertje gecontracteerd voor Comedytrain. Hij doet in die periode veel ervaring op en vormt ideeën over een eigen cabaretprogramma.

Zijn eerste voorstelling Marc-Marie H is meteen een succes en het jaar daarop ontvangt hij op het Cameretten Festival de jury-, publieks- en persoonlijkheidsprijs. Voor het programma M.M. Huijbregts ontvangt Marc-Marie de VSCD Cabaretprijs voor ‘het meest indrukwekkende programma van het afgelopen seizoen'. Na diverse televisie uitstapjes keert Marc-Marie in 2006 terug in het theater met zijn programma Opdat ik niet vergeet. Voor deze voorstelling als ook voor zijn oorstelling Marc-Marie Punt wordt hij genomineerd voor de Poelifinario.

Marc-Marie is regelmatig te gast als tafelheer in het programma De Wereld Draait Door en speelt hij de rol van Lukas Blijdschap in 't Schaep met de vijf pooten, 't Vrije Schaep, 't Spaanse Schaep en 't Schaep in Mokum.

In seizoen 2011-2012 speelde Marc-Marie samen met oa Ashton Brothers in 'Verhalen van 1001 Nacht' van Het Zuidelijk Toneel (voorjaar 2012), en maakt hij met Marcel Musters (ism mugmetdegoudentand) de voorstelling 'Meepesaant' (najaar 2011 en voorjaar 2015).

In de theaterseizoenen 2015-2016 gunt Marc-Marie zichzelf een welverdiende 'pauze'. Maar in het seizoen 2016-2017 is hij weer helemaal terug met z'n nieuwe voorstelling 'Getekend'.

 

"Soloprogramma's maken vind ik het allermoeilijkste dat er is. Het gaat over gedoe uit je eigen leven en het is niet altijd leuk om in die soeppan te duiken. Ik heb het mezelf cadeau gedaan om even twee jaar niet te hoeven. Ik zal over twee jaar heus wel weer een soloprogramma maken. Maar je weet nooit wat er gebeurt."

Zodra er nieuws is over Marc-Marie vind je dat op onze website. 

*******************

Theaterhistorie solo cabaretprogramma's:
FLORISSANT (2012)
Marc-Marie Punt (2010)
Opdat ik niet vergeet (2006)
M-M Huijbregts (2002)
Marc-Marie H (2000)

Prijzen
* Nominatie Poelifinario met Marc-Marie Punt (2010)
* Nominatie Comedy-Edison met Opdat ik niet vergeet (2010)
* Winnaar Beeld en Geluid Award in de categorie tv-persoonlijkheid van het jaar (2009) 
* Nominatie Poelifinario met Opdat ik niet vergeet (2007)
* Winnaar VSCD Cabaretprijs Poelifinario met M.M. Huijbregts (2003)
* Pall Mall Export-prijs - heet tegenwoordig De Eerste Prijs - (2000)
* Jury-, publieks- en persoonlijkheidsprijs Cameretten (1999)

Internet
www.twitter.com/MarcMarieHM-M Huijbregts
Fotografie:
Jozef & Maria
M-M Huijbregts

M-M Huijbregts

Voor diegene die vanwege emigratie, invriezing of anderszins de afgelopen twee jaar de media niet hebben kunnen volgen: Marc-Marie Huijbregts speelde en zong in uiteenlopende toneel- en theatervoorstellingen en trad op als stand up comedian bij de Comedytrain. In 1999 won hij op het Camerettenfestival glansrijk de Jury-, Publieks- en Persoonlijkheidsprijs en het jaar daarop volgde ook de Pall Mall Exportprijs. Niet alleen werd hij geroemd om zijn humor, charme en timing, maar ook om zijn oorspronkelijkheid en zijn prachtige (en opvallende) zangstem.

Direct daarna maakte hij zijn eerste avondvullende soloprogramma, Marc-Marie H. dat twee seizoenen lang volle zalen trok en door pers en publiek razend enthousiast werd ontvangen. Ook maakte hij furore met zijn aanwezigheid als panellid in het tv-programma Dit was het nieuws en had hij twee seizoenen een eigen talkshow op televisie.

Na het overweldigende succes van Marc-Marie's eerste avondvullende solovoorstelling volgde vorig seizoen zijn tweede soloprogramma. Na Marc-Marie H. was er uiteraard geen logischer titel denkbaar dan M-M Huijbregts.

Waar gaat het programma over? Vast ligt dat niets zeker is. behalve dan dat er wordt gezongen, gespeeld, geïmproviseerd, de waarheid verteld en gelogen, veel gelogen. Maar dat wordt eerlijk verteld.

De pers over M-M Huijbregts:

De Volkskrant - ‘Subtiele gelaagdheid van de grap onderscheidt hem van het doorsnee lach-of-ik-schiet-genre.' ‘Een veelbelovend debuut.'

Algemeen Dagblad - ‘Marc-Marie is een kanjer.' ‘Er moet in de ereloge van de Nederlandse kleinkunst weer een rood pluchen troontje worden bijgeschoven.'

Delftsche Courant - ‘Als toeschouwer geniet je van elke minuut.'