je bevindt je hier: Home / Voorstellingen / Marc-Marie Huijbregts - FLORISSANT
Artiest...

Marc-Marie Huijbregts

Laatste Nieuws

Va. 25 april: Marc-Marie Huijbregts in nwe TV-show

Vanaf vrijdagavond 25 april is Marc-Marie Huijbregts te zien in een nieuwe avondshow bij RTL 4. Paul de Leeuw presenteert het programma getiteld Het Zijn Net Mensen, waarin tw... »

Nieuwe serie 't Schaep volgend jaar op tv

Het nieuwe seizoen van de tv-serie 't Schaep wordt volgend jaar uitgezonden. In dit vijfde seizoen, met als werktitel 't Zingkende Schaep, maken de bekende personages ... »

Terugkijken: Marc-Marie bij Tijd voor Max

Donderdag 21 maart was Marc-Marie Huijbregts te gast bij Tijd voor Max.In deel I van het gesprek (00:09:21) gaat Marc-Marie dieper in op zijn nieuwe voorstelling FLORISSANT.&n... »

Terugkijken: Marc-Marie bij Pauw & Witteman

Vrijdag 11 januari was Marc-Marie Huijbregts te gast bij Pauw & Witteman om te praten over zijn nieuwe voorstelling FLORISSANT. Kijk het interview hier terug.In FLORISSANT... »

Vanaf NU: DVD Marc-Marie Punt te koop!

De DVD Marc-Marie Punt is vanaf vandaag te koop!Een intiem zelfportret aan de hand van persoonlijke anekdotes en bespiegelingen. Komisch, schrijnend, en beide tegelijk. Altijd... »

2011: Marc-Marie Huijbregts bij Zomergasten

24 juli 2011 was Marc-Marie Huijbregts te gast in het VPRO-programma Zomergasten.Aan de hand van door Marc-Marie gekozen fragmenten werd hij geïnterviewd door Jelle Brand... »

Betaal niet teveel! Weet waar je kaarten koopt

Betaal jij je ook scheel aan kaarten voor Najib Amhali, Theo Maassen en Jochem Myjer? Theaterkaartjes zijn al niet goedkoop, maar door het georganiseerd doorverkopen van ticke... »

Meer nieuws

Tweets

  1. @iReneOnline Deze man uit Losser is 74 en heeft alzheimer. Hij is vanochtend 9:45 gaan fietsen en is nog niet thuis. Graag delen! http://t.co/SPFbndIWNu
  2. @MarcMarieH @EsME_ICC Ja dan wel natuurlijk.
  3. @MarcMarieH @Rickykoole En dus dubbel leuk om samen met jullie in Apeldoorn te staan.
FLORISSANT
Fotografie:
Marc de Groot
Portretfoto
Marc de Groot
Persfoto 2
Marc de Groot

FLORISSANT

Onweerstaanbaar, aanstekelijk en hartveroverend

"Qua stijl zijn er niet zoveel entertainers als Marc-Marie Huijbregts, die quasi-improvisatie met meesterschap hanteert in het ondergraven van eigen stellingen. Chaotische zinnetjes maakt hij meestal niet af, zich bewust van het komische gevolg van het gebrek aan logica, maar hij kan keihard, cynisch uithalen. Zijn verhalen ritselt hij uit de losse mouw. Het is een grillige combinatie van automatisme en vakmanschap die zijn contact met de zaal garandeert, terwijl hij intussen zijn zelfportret opricht."
  (Dagblad van het Noorden, ****).

FLORISSANT is het nieuwe zelfportret waarbij Marc-Marie zichzelf onder een vergrootglas en op de snijtafel legt.

********************

De pers over FLORISSANT:

Trouw (****): Een voorstelling die knaagt aan je ziel
"Bij Marc-Marie Huijbregts gaat het nooit over waar het eigenlijk over gaat. (...) Hij neemt zijn leven met je door, wat er zo de afgelopen twee jaar is gebeurd. Vermakelijke anekdotes, losjes verteld, met hier en daar vileine grappen, op zijn eigen, kenmerkende toon gebracht. Ogenschijnlijk luchtig, maar je voelt aan alles dat er een diepere laag onder schuilgaat. Dit keer eentje van verdriet en angst.(...) Hij zegt het niet, maar je weet dat Huijbregts op zijn vader doelt. Voordat hij er echt iets over zegt, volgen eerst weer hilarische verhalen over zijn weekje in een stilteklooster, het Sinterklaasjournaal en zijn bontgekleurde tantes. (...) Vader Huijbregts was een alcoholist die zijn zoon niet accepteerde zoals hij was. Een thema - wie ben je werkelijk? - dat als een rode draad door het oeuvre van de cabaretier loopt. (...) Marc-Marie Huijbregts flikt het hem weer: een prachtige, kwetsbare voorstelling maken die, bijna zonder dat je het door hebt knaagt aan je ziel."

Parool (****): Overgave van kwetsbare Marc-Marie Huijbregts betovert.
"De zanger Marc-Marie Huijbregts is een heel andere persoon dan de conferencier. Hij opent met Ich hab' im Traum geweinet van Robert Schumann. Bloedserieus, tikkeltje hoogdravend ook wel. Maar als de laatste noten wegsterven, is hij direct weer dat grote kind. Hij geeft aan Florissant samen met het publiek te willen maken. (...) Huijbregts is ijzersterk in het contact met de zaal. Hij lijkt oprecht geïnteresseerd , heeft overal direct een antwoord op en kan mensen plagen zonder ze te beledigen. (...) Naast gezellige (en soms heerlijke valse) anekdotes over zijn televisiewerk is er vooral weer veel ruimte voor het familieleven van de wereldvreemde Huijbregtsjes. De nadruk ligt ditmaal op zijn vader, die anderhalf jaar geleden overleed. Wie Huijbregts in Zomergasten zag, weet dat hun relatie moeizaam was. (...)  Intens droevige verhalen die, overgoten met Huijbregts kenmerkende spot, toch grappig worden. Een bewust keuze. Hij heeft zijn vader vergeven, al was het maar omdat haat zelfdestructief zou werken. Breder bezien gaat Florissant over de constante strijd tussen het verlangen naar vrijheid en de angst voor eenzaamheid. Niemand durft zich op het podium zó kwetsbaar op te stellen als Marc-Marie Huijbregts.(...) Gezond kan die enorme overgave niet zijn, betoverend is het wel."

NRC (****):
"Als Marc-Marie vertelt over de eigenaardigheden van zijn Brabantse tantes Loes en Riet, en andere vreemde vogels in zijn leven, dan twijfel je niet. Hij is zelf ome Marc-Marie, die je moeiteloos vermaakt met zijn anekdotes, grappen en levenstips. Ook de praatjes met het publiek leidt hij moeiteloos door naar hilarische observaties. Maar helemaal gezellig is
Florissant ook niet, want Marc-Marie is wees, sinds zijn vader anderhalf jaar geleden overleed. En van zijn familie komt hij niet los, zegt hij. (...) De breekbaarheid die hij betracht in enkele belijdenissen over zijn vader is wel voelbaar, maar komt toch het beste tot zijn recht in de liedjes die hij gloedvol zingt, begeleid door piano. (...) Vanuit de zaal wens je hem dan alle geluk toe."

Algemeen Dagblad (****)
"Huijbregts is een eersteklas verhalenverteller. Of het nu gaat om de eigenaardigheden van zijn drankzuchtige vader of wereldvreemde moeder, over oude tv-coryfeeën als Ruud ter Weyden en Hans van Willigenburg of over zijn avonturen op de set van Nijntje de film: zijn verhalen hebben altijd iets spontaans en terloops. Ook in de een-tweetjes met het publiek is Huijbregts formidabel op dreef. Hij weet van die korte gesprekjes bijna altijd een leuk nummertje te maken. (...) Hoewel er veel komische momenten in Florissant zitten, heeft de show ook droeve kantjes. (...) Het zijn momenten in de show waarin de lach een lichtelijk wrang bijsmaakje krijgt en Huijbregts in al zijn kwetsbaarheid ontroert."

Downloads

Persquotes (docx)
Technische info (1) (.doc)

Voorstellingen

Periode...
Plaats...
+km


zo 27-04-2014 Marc-Marie Huijbregts Marc-Marie Huijbregts
FLORISSANT
Purmerend
Theater de Purmaryn
(0299) 43 22 05
Bestel kaarten
ma 28-04-2014 Marc-Marie Huijbregts Marc-Marie Huijbregts
FLORISSANT
Purmerend
Theater de Purmaryn
(0299) 43 22 05
Bestel kaarten
za 03-05-2014 Marc-Marie Huijbregts Marc-Marie Huijbregts
FLORISSANT
Leeuwarden
Stadsschouwburg De Harmonie
(058) 233 02 33
Bestel kaarten
za 10-05-2014 Marc-Marie Huijbregts Marc-Marie Huijbregts
FLORISSANT
Doetinchem
Schouwburg Amphion
(0314) 37 60 00
Bestel kaarten
zo 11-05-2014 Marc-Marie Huijbregts Marc-Marie Huijbregts
FLORISSANT
Doetinchem
Schouwburg Amphion
(0314) 37 60 00
Bestel kaarten
Alle voorstellingen van Marc-Marie Huijbregts »