je bevindt je hier: Home / Voorstellingen / Leids Cabaret Festival - Finalistentour 2016
Artiest...

Leids Cabaret Festival

Laatste Nieuws

Martijn Kardol winnaar Leids Cabaret Festival!

Zaterdag 13 februari 2016 maakt de jury van het VARA Leids Cabaret Festival de winnaar bekend:Martijn Kardol!Martijn was ook publiekslieveling en nam de publieksprijs mee... »

Terugkijken: Thijs van de Meeberg bij DWDD

Op vrijdag 20 februari was Thijs van de Meeberg, winnaar VARA Leids Cabaret Festival 2015, te zien bij De Wereld Draait Door op NPO1. Met zijn trofee naast hem, vertelt ... »

Thijs van de Meeberg winnaar LCF 2015

Zaterdagavond 14 februari jl. is Thijs van de Meeberg door zowel de jury als het publiek uitgeroepen tot winnaar van het Leids Cabaret Festival 2015! In een volle Leidse Schou... »

Reportage: HumorTV over het Leids Cabaret Festival

Bekijk hier de reportage van HumorTV over de finale van het VARA Leids Cabaret Festival 2014.Meer zien van de finalisten? Bekijk de speellijst van de Finalisten... »

Terugluisteren: Tim Fransen bij Radio 2

Maandag 17 februari was Tim Fransen te horen op Radio 2. De winnaar van zowel de publieks- als de juryprijs van het VARA Leids Cabaret Festival werd gebeld in het programma Gi... »

Tim Fransen wint Leids Cabaret Festival

Tim Fransen heeft het VARA Leids Cabaret Festival overtuigend gewonnen. Zowel de jury als het publiek verkozen zaterdagavond de Amsterdammer als winnaar.Fransen scoorde m... »

De Partizanen grote winnaar LCF 2013!

De Partizanen, Merijn Scholten en Thomas Gast uit Amsterdam, zijn zaterdagavond gekroond tot winnaars van het VARA Leids Cabaret Festival 2013. Ze sleepten zowel de jury- als ... »

Reportage audities Leids Cabaret Festival 2013

HumorTV deed verslag van de laatste auditiedag van het VARA Leids Cabaret Festival 2013. Acht cabarettalenten zijn door naar de voorrondes op maandag 11 en dinsdag 1... »

Meer nieuws

Tweets

  1. @LeidsCabaret marcolopes__ staat lekker te knuffelen op het toneel van de Goudse Schouwburg #finalistentour… https://t.co/ilXDv97wsr
  2. @kikischippers Horst! #festivalwinnaars @leidscabaret @cameretten @kkfestival #bandpic #beyonce #bieber @Matroesjka_ @martijnkardol https://t.co/K0EsaDVt25
  3. @AylaTeunissen Hele leuke avond gehad bij @LeidsCabaret finalistentour!! Echt een aanrader.
Leids Cabaret Festival


Het Leids Cabaret Festival is in 1978 opgezet als activiteit binnen de studentenvereniging Augustinus, door toenmalig lid van de vereniging Harry Kies. Ten tijde van het Grote Engagement, het maatschappij-kritische cabaret, de jaren '70. Het bleek zo'n succes dat er werd besloten om er een jaarlijks vervolg aan te geven.

De theaters toonden interesse in de finalisten en wilden ze graag een avond boeken. Harry Kies besloot zijn studentenkamer om te bouwen tot kantoorruimte, en was vanaf dat moment naast festivalorganisator ook impresario.

Het huidige (cabaret) impresariaat/productiehuis BUNKER Theaterzaken is langzaam voortgekomen uit Harry Kies Theaterprodukties dat op zijn beurt voortkwam uit het Leids Cabaret Festival.Finalistentour 2012
Fotografie:
Studio Boot
Finalist Pepijn Schoneveld
Finalistentour 2012
Finalist Omar Ahaddaf
Finalistentour 2012
Finalist Arnout Van den Bossche
Finalistentour 2012
Promo LCF 2012
Finalistentour 2012
Portretfoto Omar Ahaddaf
- Martin Oudshoorn
Scenefoto Omar Ahaddaf
- Martin Oudshoorn
Portretfoto Pepijn Schoneveld
- Martin Oudshoorn
Scenefoto Pepijn Schoneveld
- Martin Oudshoorn
Portretfoto Arnout van den Bossche
- Martin Oudshoorn
Scenefoto Arnout van den Bossche
- Martin Oudshoorn
Speler jong talent toegankelijk uitdagend

Finalistentour 2012

Wil je ‘De Nieuwe Najib Amhali' of ‘De Nieuwe Wim Helsen' zien?

Dat kan!

Van 6 t/m 11 februari 2012 vond het VARA Leids Cabaret Festival plaats in de Leidse Schouwburg. Dit festival is sinds 1978 een vooraanstaand podium voor jong cabarettalent.

Gevestigde namen zoals Erik van Muiswinkel, Lebbis, Sanne Wallis de Vries en vele anderen begonnen hier ooit hun carrière.

Benieuwd wie het VARA Leids Cabaret Festival 2012 gewonnen heeft en wie wellicht dé nieuwe belofte is? De drie finalisten doen de finaleavond nog eens dunnetjes over in het theater bij joú in de buurt.

Zo kun je tóch nog zeggen dat je bij het allereerste optreden was van 'De Nieuwe Sara Kroos', 'De Nieuwe Dolf Jansen', ‘De Nieuwe ... ‘ 
Wie volgt ...?

Finalisten 2012: Omar Ahaddaf, Pepijn Schoneveld & Arnout van den Bossche

Jury- & Publieksprijs: Omar Ahaddaf

Juryraport OMAR AHADDAF
'Gedurfd. Iemand die iets te melden heeft, iemand met een statement; warm en innemend. En bovendien een cabaretier die de kunst verstaat zijn ideeën allerminst vrijblijvend over te brengen. Zijn optreden staat voor innerlijke noodzaak en relevantie. Hij is een verteller, voor een breed publiek verstaanbaar, al verdient zijn dictie enige aandacht. Omar Ahaddaf plaatst een aantal trefzekere grappen, zoals die over de Israëlisch - Palestijnse kwestie, een juweel.
Toch dienen we enkele kritische kanttekeningen te noteren. Er zitten een paar missers in de overgangen tussen diverse elementen in zijn programma, al heeft hij een handige truc paraat door dit op te lossen met changementen in de belichting en de mise en scène. De opkomst van zijn broer, de gitarist met de lued, daarentegen, komt nogal uit de lucht vallen. Dat had best eerder gekund.
Zijn programma herbergt een intrigerende spanning. De jury prijst daarbij een opmerkelijk facet, de ontwikkeling die hij getoond heeft gedurende de week van dit festival.'

Juryrapport PEPIJN SCHONEVELD:
'
Valt helemaal onder de noemer: origineel. Van een ogenschijnlijk ondenkbaar onderwerp als geur bouwt hij een afgerond programma op, dat een authentieke indruk achterlaat door dynamiek en een uitgekiend absurdisme. Hij kan spelen en weet door zijn acteurschap een aansprekend personage neer te zetten. Via vlagen van poëzie en literaire subtiliteit slaagt hij er in een echte voorstelling te maken. Een functioneel bewegingsschema, z'n mimiek, z'n plastiek en effectieve gebaren ondersteunen hem daarin. Op die momenten is Schoneveld ook de kwetsbare theatermaker die hij wil zijn. Dan steekt hij een betoog af,  dat diverse onderdelen smeedt.
Het hanteren van "De Vleet" werkt, omdat hij een verteller is die beelden optrekt, tempoverschillen en stiltemomenten hanteert en factoren als liefde en angst een duidelijke plek geeft. In dit programma is het bijzonder dat hij de interactie met het publiek niet schuwt. Zo'n constatering als  "de eerste openbare erectie"  is heerlijk. Dat wel, maar op weg naar de climax mist hij in de slotminuten de boot. De verkleding achterop het toneel levert een bizar moment op.  De muziek vult weliswaar de stilte, maar doet niets met de kijker. Deze tegenstelling is net zo opmerkelijk als de kwaliteiten die hij in het voorgaande heeft getoond.'

Juryrapport ARNOUT VAN DEN BOSSCHE:
'Arnout van den Bossche werpt de vraag op "What's next?".
Daarmee bedoelen we: wat zouden we in de toekomst nog van hem te zien krijgen? In zijn droogkomische setting spat de routine eraf. Deze man heeft zijn parodie op de relatieconsulent ongetwijfeld al vaak gespeeld voor uiteenlopende publieksgroepen. Met deze constatering willen we aanstippen, dat hij een aangename meligheid verspreidt, die niettemin op den duur verzandt in verzadiging. Immers, de relatie man / vrouw vormt een uitgemolken thema in het theater, ook in zijn stijl van milde satire.
Het ligt bijna voor de hand vast te stellen, dat zijn optreden iets "typisch Vlaams" uitstraalt. Dat wil zeggen: een charmante, droogkomische rijkdom aan taalvondsten. De flip-over en zijn kostumering zijn dankbare en uitstekend gehanteerde rekwisieten, hoewel nogal achterhaald. Via zijn mimiek en de achteloze manier van spreken, de verontwaardigde blik en verrassende vondsten, krijgt hij de zaal mee. In persoon is hij de complete karikatuur van het personage dat hij uitbeeldt en in dat opzicht zit hij hermetisch vast geklonken aan zijn tekstboek. Terwijl hij onomwonden voor het concept van de workshop kiest, is het opvallend dat hij weinig doet met de reacties van het publiek.'

Internet:
http://www.leidscabaretfestival.nl/
Twitter:@LeidsCabaret


Aanmelden voor het VARA Leids Cabaret Festival 2013?
http://www.leidscabaretfestival.nl/