je bevindt je hier: Home / Voorstellingen / Leids Cabaret Festival - Finalistentour 2016
Artiest...

Leids Cabaret Festival

Laatste Nieuws

Martijn Kardol winnaar Leids Cabaret Festival!

Zaterdag 13 februari 2016 maakt de jury van het VARA Leids Cabaret Festival de winnaar bekend:Martijn Kardol!Martijn was ook publiekslieveling en nam de publieksprijs mee... »

Terugkijken: Thijs van de Meeberg bij DWDD

Op vrijdag 20 februari was Thijs van de Meeberg, winnaar VARA Leids Cabaret Festival 2015, te zien bij De Wereld Draait Door op NPO1. Met zijn trofee naast hem, vertelt ... »

Thijs van de Meeberg winnaar LCF 2015

Zaterdagavond 14 februari jl. is Thijs van de Meeberg door zowel de jury als het publiek uitgeroepen tot winnaar van het Leids Cabaret Festival 2015! In een volle Leidse Schou... »

Reportage: HumorTV over het Leids Cabaret Festival

Bekijk hier de reportage van HumorTV over de finale van het VARA Leids Cabaret Festival 2014.Meer zien van de finalisten? Bekijk de speellijst van de Finalisten... »

Terugluisteren: Tim Fransen bij Radio 2

Maandag 17 februari was Tim Fransen te horen op Radio 2. De winnaar van zowel de publieks- als de juryprijs van het VARA Leids Cabaret Festival werd gebeld in het programma Gi... »

Tim Fransen wint Leids Cabaret Festival

Tim Fransen heeft het VARA Leids Cabaret Festival overtuigend gewonnen. Zowel de jury als het publiek verkozen zaterdagavond de Amsterdammer als winnaar.Fransen scoorde m... »

De Partizanen grote winnaar LCF 2013!

De Partizanen, Merijn Scholten en Thomas Gast uit Amsterdam, zijn zaterdagavond gekroond tot winnaars van het VARA Leids Cabaret Festival 2013. Ze sleepten zowel de jury- als ... »

Reportage audities Leids Cabaret Festival 2013

HumorTV deed verslag van de laatste auditiedag van het VARA Leids Cabaret Festival 2013. Acht cabarettalenten zijn door naar de voorrondes op maandag 11 en dinsdag 1... »

Meer nieuws

Tweets

  1. @LeidsCabaret marcolopes__ staat lekker te knuffelen op het toneel van de Goudse Schouwburg #finalistentour… https://t.co/ilXDv97wsr
  2. @kikischippers Horst! #festivalwinnaars @leidscabaret @cameretten @kkfestival #bandpic #beyonce #bieber @Matroesjka_ @martijnkardol https://t.co/K0EsaDVt25
  3. @AylaTeunissen Hele leuke avond gehad bij @LeidsCabaret finalistentour!! Echt een aanrader.
Leids Cabaret Festival


Het Leids Cabaret Festival is in 1978 opgezet als activiteit binnen de studentenvereniging Augustinus, door toenmalig lid van de vereniging Harry Kies. Ten tijde van het Grote Engagement, het maatschappij-kritische cabaret, de jaren '70. Het bleek zo'n succes dat er werd besloten om er een jaarlijks vervolg aan te geven.

De theaters toonden interesse in de finalisten en wilden ze graag een avond boeken. Harry Kies besloot zijn studentenkamer om te bouwen tot kantoorruimte, en was vanaf dat moment naast festivalorganisator ook impresario.

Het huidige (cabaret) impresariaat/productiehuis BUNKER Theaterzaken is langzaam voortgekomen uit Harry Kies Theaterprodukties dat op zijn beurt voortkwam uit het Leids Cabaret Festival.Finalistentour 2011
Fotografie:
Fotograaf: Studio Boot
Finalistentournee 2011 - Rauw Spul
Finalistentour 2011
Blog Rauw Spul dd 26 mei
Finalistentour 2011
Blog Rauw Spul dd 1 mei
Finalistentour 2011
Blog Rauw Spul dd 25 mrt
Finalistentour 2011
Blog Rauw Spul dd 16 mrt
Finalistentour 2011
Blog over de tournee!
Finalistentour 2011
Compilatie Finale
Finalistentour 2011
Logo VARA Leids Cabaret Festival
Ontwerp: Studio Boot
Persfoto Gijs van Rhijn
Jaap Reedijk
Persfoto Gijs van Rhijn
Jaap Reedijk
Persfoto Lennaert Maes
Jaap Reedijk
Persfoto Lennaert Maes
Jaap Reedijk
Persfoto Rauw Spul
Jaap Reedijk
Persfoto Rauw Spul
Jaap Reedijk
geengageerd jong Speler jong talent uitdagend

Finalistentour 2011

Het VARA Leids Cabaret Festival werd zaterdag 12 februari 2011 gewonnen door:
* Gijs van Rhijn (juryprijs)
* Lennaert Maes (publieksprijs)

Speciaal voor u doen de drie finalisten (Gijs van Rhijn, Lennaert Maes en het duo Rauw Spul) de finaleavond nog eens dunnetjes over in het theater. Zonder de gebruikelijke finale-zenuwen en prijsuitreiking.
Wat is er nu leuker dan verrast te worden door nieuw cabarettalent?

Het VARA Leids Cabaret Festival is al sinds 1978 een vooraanstaand podium voor jong cabarettalent. Het festival vindt ieder jaar in februari plaats. Na het festival gaan de drie finalisten op tournee.

Enkele deelnemers / winnaars uit het verleden zijn o.a. Lebbis en Jansen, Kees Torn, Sanne Wallis de Vries, Najib Amhali, Sara Kroos, Javier Guzman, Wim Helsen en Katinka Polderman.