je bevindt je hier: Home / Voorstellingen / Lebbis - Optredens op bijzondere locaties
Artiest...

Lebbis

Laatste Nieuws

Volledige tournee Lebbis wegens ziekte geannuleerd

Eind november meldden wij dat de voorstellingen van Lebbis (Hans Sibbel) wegens ziekte t/m januari 2014 geannuleerd zijn. Begin deze week is bekend geworden dat wij ... »

Terugluisteren: Column Lebbis over de Filipijnen

Zaterdag 16 november las Lebbis zijn column voor in het radioprogramma Spijkers met Koppen.Hij schreef een column over de Filipijnen en het storten van geld op ... »

Terugluisteren: Lebbis en Koos bij Vroege Vogels

Eind augustus liep het radioprogramma Vroege Vogels mee tijdens de Wandeltournee die Hans Sibbel en zijn vriend / regisseur Koos Terpstra in De Peel liepen.Geen mooi... »

Lebbis' Wandeltournee op magische wijze afgesloten

Gisteravond sloot Lebbis zijn Wandeltournee door natuurgebied De Peel af met een magisch optreden op de voormalige vuilstort in natuurgebied de Heesbeemden (Kro... »

Wim Helsen en Lebbis genomineerd voor Poelifinario

Begin juni 2013 maakte Yora Rienstra in het programma Sara op Zondag bekend dat Wim Helsen (met het programma spijtig spijtig spijtig) en Lebbis (met het programma H... »

V.a. 21 mei: Lebbis&Koos columnisten New Scientist

Hans Sibbel en zijn regisseur Koos Terpstra worden vaste columnisten van de Nederlandstalige New Scientist. New Scientist is het grootste wetenschappelijke weekblad ter wereld... »

De pers over Het Grijze Gebied van Lebbis

Sterren voor de nieuwe show Het Grijze Gebied van Lebbis! Jacques d'Ancona schrijft in Dagblad van het Noorden: 'het beste programma dat hij als solist maakte.... »

Lebbis zet BRANDING als download online

Als eerste cabaretier van Nederland biedt Lebbis (Hans Sibbel) zijn Poelifinario-winnende show BRANDING als betaalde download via het internet aan op zijn eigen site. Onder he... »

Lebbis: 'vertel nou iets wat pijn doet!'

In een interview met de Amsterdamse krant De Brug vertelt Lebbis over wat hem drijft en hoe hij op tijdens het hardlopen op ideeën komt. De Poelifinario-winnaar vermijdt ... »

Interview Lebbis & Jansen op Lowlands 2011

Lebbis en Jansen, al een jaar of vijf niet meer samen op het podium, kwamen voor Lowlands 2011 voor één keer bij elkaar.Hans en Dolf gaven een interview aan... »

Betaal niet teveel! Weet waar je kaarten koopt

Betaal jij je ook scheel aan kaarten voor Najib Amhali, Theo Maassen en Jochem Myjer? Theaterkaartjes zijn al niet goedkoop, maar door het georganiseerd doorverkopen van ticke... »

Meer nieuws
Lebbis

Lebbis is de helft van het voormalige duo Lebbis en Jansen. Samen met Dolf Jansen maakte hij diverse theaterprogramma's, waaronder veel oudejaarsconferences, en televisieprogramma's.

In het verleden was Lebbis redactielid bij televisieprogramma Dit was het nieuws en vier jaar voor de cabarettafel, Deze week..., onderdeel van het programma Kopspijkers. Sinds 1993 treedt hij ook op als stand-upper voor Comedytrain in Toomler. In het voorjaar van 2002 heeft hij, in samenwerking met Koos Terpstra en het Noord Nederlands Toneel, in de productie Lenny gespeeld, gebaseerd op het leven van de Amerikaanse zeer controversiële comedian Lenny Bruce.

Lebbis bracht in 2003 zijn boekje: Het groot Lebbis Citaten Boek uit, dit populaire boekje bevat allerlei door hem geschreven columns van de afgelopen jaren. Verder maakte hij samen met Peter Heerschop (cabaretgezelschap Niet Uit Het Raam) het televisie programma 127 wensen. Hiervoor reisde hij naar Spanje om meervallen te vangen en stond hij alleen op de top van de Kilimanjaro in Zuid Afrika! In 2004 heeft Lebbis het boek W2P uitgebracht.

De vorm van zijn theatervoorstellingen leunt tegen die van de stand up comedy, maar door de toegenomen diepgang is het de meest actuele versie van het traditionele Nederlandse cabaret. Als solist heeft Lebbis furore gemaakt met zijn programma's Kingsize, Zwart, Vuur, Het Kwaad, Hoe laat begint het Schieten? en BRANDING.

Voor zijn laatste programma BRANDING wint hij in 2011 de Poelifinario. Volgens de jury won Lebbis de prijs omdat hij niet schroomt om levenslessen te geven.Kingsize
Fotografie:
Fotograaf: Martin Oudshoorn
Agressie in de trein
Kingsize
Adriaan is ...
Kingsize

Kingsize

In alle stilte en onder strikte geheimhouding zijn de voorbereidingen al een jaar aan de gang. Lebbis gaat solo. Na tien jaar Lebbis en Jansen zijn er verhalen die ik nog wil vertellen. Er is teveel blijven liggen. En de wereld moet besproken worden. En mijn leven. Ik heb geen haast, maar zeker geen tijd voor een pauze. Die neemt u zelf maar na afloop. Ik zal anderhalf uur beuken, vertellen, zingen, even ademhalen en weer door. Het zullen de kortste negentig minuten uit uw leven zijn. En als ik na afloop nog een grammetje energie over heb, krijgt u uw geld terug. Beloofd. Tekst: Hans Sibbel Regie: Koos Terpstra