je bevindt je hier: Home / Voorstellingen / Kamagurka - Vliegangst op de Pechstrook
Artiest...

Kamagurka

Laatste Nieuws

Online veiling voor Kamagurka

Kamagurka is 60 jaar geworden! Veilinghuis Catawiki viert dit op een heel bijzondere manier: een online veiling voor Kamagurka. Alles dat geveild mag worde... »

Terugkijken: Kamagurka bij Canvas

Kamagurka is wekelijks te zien in het programma De Afspraak op de Belgische zender Canvas. Hierin kijkt hij op zijn eigen manier naar de actualiteit. Soms met pen, soms m... »

Terugluisteren: Kamagurka op NPO Radio 1

Op maandag 9 november was Kamagurka te gast bij Nooit Meer Slapen. Dit is hét late-night cultuurprogramma van NPO Radio 1. Het programma is elke werkdag te lu... »

Terugkijken: Kamagurka bij Canvas

Kamagurka is wekelijks te zien in het programma De Afspraak op de Belgische zender Canvas. Hierin kijkt hij op zijn eigen manier naar de actualiteit. Soms met pen, soms met zi... »

Terugkijken: Kamagurka bij Canvas

Kamagurka is wekelijks te zien in het programma De Afspraak op de Belgische zender Canvas. Hierin kijkt hij op zijn eigen manier naar de actualiteit. Soms met pen, soms met zi... »

Prijs van het Erfgoed voor Kamagurka en Herr Seele

Herr Seele en Kamagurka hebben zondag op het stripfestival van Angouleme, in het zuidwesten van Frankrijk, de 'Prix du patrimoine' (prijs van het erfgoed) gewonne... »

Terugkijken: Kamagurka bij RTL Late Night

Donderdag 14 november waren Kamagurka en Harold Hamersma te gast bij RTL Late Night. Zij presenteerden hier het boek Waanzin & Wijnzin, die door Hamersma geschreven is met... »

Terugkijken: Wim bij Kamagurka in de taxi

Wim Helsen was te zien in het Belgische tv-programma Uitzonderlijk vervoer. In dit programma is Kamagurka taxichauffeur voor een handvol comedians. De comedians... »

Meer nieuws

Tweets

  1. @LucZeebroek Inmiddels.... https://t.co/UFBFdFapLn
  2. @pvdmeersch @LudwigBollaerts @PieterVBO @kvoostende @CouckeMarc @LucZeebroek wie wil zien hoe Feyenoord pak slaag krijgt van Oostende?
  3. @LucZeebroek @RaoulDeGroote @HaroldHamersma lekker he
Kamagurka

Kamagurka komt het nieuwe seizoen terug met een gloednieuwe voorstelling. Van september tot en met december start Kamagurka zijn try-outs met zijn voorstelling "Vliegangst op de vluchtstrook". 

Bekijk vanaf mei 2015 de speellijst van Kamagurka op de website van Bunker Theaterzaken.

*********************

Kamagurka (Luc Zeebroek) werd in 1956 aan de Belgische kust geboren. Hij studeerde aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Gent maar stopte daarmee vòòr zijn eindexamen.
Hij begon te werken als cartoonist bij HUMO, een Belgisch weekblad, en vergaarde daar vlug roem mee. Kamagurka publiceerde in verscheidene landen zoals Nederland (NRC Handelsblad, Vrij Nederland, Haagse Post, Playboy, Esquire), Frankrijk (Charlie Hebdo, Hara Kiri), UK (Squib, The Spectator, Deadpan), Duitsland (Titanic, Suddeutsche Zeitung, Zitty, Eulenspiegel), Oostenrijk (Die Presse), USA (The New Yorker, National Lampoon, RAW) en vele andere...

Hij deed verschillende shows op de Belgische en Nederlandse televisie, had een radioshow samen met Herr Seele (zijn levenslange metgezel) op Studio Brussel, en treedt het ganse jaar door op in Nederland en België. Hij schreef ook een kindersprookje en twee toneelstukken die werden opgevoerd bij NTG te Gent.
Kamagurka heeft meer dan 25 stripboeken uitgebracht, van Bert en Bobje tot Cowboy Henk.
Als schilder heeft hij ook reeds geëxposeerd in verscheidene galerijen in Nederland en België.

In 2011-2012 staat Kamagurka weer in Nederland op de planken, met de opstart van zijn theatervoorstelling SPROOK.SPROOK
Fotografie:
Interview ED.TV over SPROOK
SPROOK
Persfoto
Merlin Daleman
Scenefoto
Henk Treur
Scenefoto
Henk Treur
Scenefoto
Henk Treur
Scenefoto
Henk Treur
Scenefoto
Henk Treur
Scenefoto
Henk Treur
Scenefoto
Henk Treur
Scenefoto
Henk Treur
Scenefoto
Henk Treur
Scenefoto
Henk Treur
literair uitdagend visueel

SPROOK

Zie deze pagina op Kamagurka's officiële website voor speeldata in België en informatie over zijn andere bezigheden.

De man die absurditeit tot levenswerk heeft gemaakt.

SPROOK

"Zijn sterkte is zijn surrealisme. Kama schildert een waanzinnige wereld waarin alle niveaus van droom en realiteit, normering en ervaring door mekaar lopen." (De Standaard - over zijn vorige voorstelling Kamagurka Geneest).

De voorstelling SPROOK van Kamagurka is een avondvullend sprookje voor volwassenen. Hij neemt het publiek van begin tot eind mee in één lange rollercoaster van absurdistische sprookjes en verhalen.

"Ik ben er hardnekkig aan verslaafd om de mensen te laten zien hoe absurd deze wereld is. Humor is daarvoor een fantastisch middel. Daarmee kun je zware dingen op een lichte manier brengen", aldus Kamagurka.

Geen sprookje maar een Sprook. SPROOK speelt zich af in een bos met welgeteld TWEE bomen. Toch slaagt Kamagurka erin om in dit bos te verdwalen en er, samen met het publiek, dieren en mensen in te ontdekken die hem fascineren, ontroeren en aan het lachen brengen... Een reis naar het midden van de lach.

"Ook volwassenen mogen af en toe eens kleine kinderen zijn. En volwassenen mogen ook af en toe eens keihard lachen."

Kamagurka. Nooit saai, soms een chaos, maar altijd fris.
Absurdist Kamagurka zoals hij is!

************
De pers over SPROOK:

(****) NRC Handelsblad:

"Kamagurka is in een bos beland. Dat zegt hij. Er staat een eerste boom en ook een tweede boom. Dat zegt hij. Wij zien alleen een halfduister podium met wat theaterrook. Maar allengs maakt hij dat we die bomen toch zien. En als hij even later op niets wijst, en ons vraagt wat dat is, gaan we antwoorden geven, ondanks de leegte. We spelen het spel moeiteloos mee.
Als tekenaar, schilder, schrijver en performer put Kamagurka uit een hoogstpersoonlijk rariteitenkabinet dat nooit leeg lijkt te raken. Ook niet in zijn nieuwe voorstelling Sprook. (...) De ongrijpbare gek wint weer."

Parool:
"De voorstelling is een ontdekkingsreis door Kamagurka's verbeelding, die behoorlijk naargeestige trekjes vertoont."

Volkskrant:
"Naast de belevenissen in het bos zijn er uitstapjes naar parabels die qua krankzinnigheid nog een stapje verder gaan." (...) Voor de liefhebbers van Kamagurka-humor is er veel te halen in deze voorstelling."

Theaterkant.nl:
"Zijn voorstellingen vol onzin en verbeelding laten altijd zien dat hij een van de aartsvaders van het absurdisme is. (...) Deze man is knettergek."

Esquire:
"Een geniaal soort nonsens (...) Dikwijls hilarisch, altijd onderhoudend. (...) Zijn bedoeling is duidelijk: het prikkelen van de fantasie, het oprekken van je voorstellingsvermogen en het zaaien van verwarring.  (...) "De overtreffende trap van absurditeit."

****************************

Artistiek klankbord: Randall Casaer

Internet:
www.kamagurka.com

Techniek
SLP Projecten

Downloads

Persquotes SPROOK (docx)
Technische info (1) (.xls)