je bevindt je hier: Home / Voorstellingen / Dolf Jansen - Hardverwarmend
Artiest...

Dolf Jansen

Laatste Nieuws

Dolf, Patrick en Lebbis bij het Openluchttheater!

Van mei tot en met augustus vind het Vondelpark Openluchttheater weer plaats! Tijdens dit festival kun je genieten van moderne dans, kindertheater, jazz, cabaret of kleinkunst... »

Unieke voorstelling Dolf Jansen!

Op 3 juni 2016 staat Dolf Jansen met een speciale voorstelling van Hartverwarmend in Kersouwe Openluchttheater. De voorstelling zal eenmalig gemaakt en gespeeld word... »

De pers over Hardverwarmend - Dolf Jansen

 De pers over Hardverwarmend van Dolf Jansen:Dagblad van het NoordenJansen is sterk in contact met de onbekenden die hij heeft uitgenodigd spontaan te reag... »

Dolf Jansen neemt de week door met Pauw

Vrijdag 1 mei nam Dolf Jansen de voorgaande week door bij PAUW. Zo ging het over de aarbeving in Nepal en daar tegenover de festiviteiten van Koningsdag en zo sprak ... »

Terugkijken: Dolf Jansen pleit voor Twitter

Maken online sociale netwerken ons minder sociaal? Volgens internettelefoondienst Skype wel. Fanatiek twitteraar Dolf Jansen deelde vrijdag 6 april zijn gedachten bi... »

Terugkijken: Dolf Jansen bij Kunststof TV

Zondag 11 maart was Dolf Jansen te gast bij Kunststof TV. Een gesprek over wikken en wegen, Dolfs zoektocht naar de feiten en naar ideeën voor een betere wereld. Met... »

Interview Lebbis & Jansen op Lowlands 2011

Lebbis en Jansen, al een jaar of vijf niet meer samen op het podium, kwamen voor Lowlands 2011 voor één keer bij elkaar.Hans en Dolf gaven een interview aan... »

Meer nieuws

Tweets

  1. @Dolfjansen @ERuysdael Ja, en nogmaals. Het ging niet over haar uitingen, of wat anderen doen. Ik heb mijn normen en hoe/waarom ik satire bedrijf.
  2. @Dolfjansen @ERuysdael Ik vind beledigen om t beledigen, of n religie aanvallen zonder veel gedachte, oninteressant. Maar dat zegt niks over anderen.
  3. @runnersworldnl Wedstrijd vd Week: Rondehoeploop over polderweg langs rivieren, boerderijen en vergezichten. https://t.co/vDa8ZvCQa8 https://t.co/VMcv466gPJ
Dolf Jansen

Stand-upper met een enorm associatief vermogen, altijd bovenop de actualiteit

Dolf Jansen is cabaretier, schrijver, muzikant, presentator en marathonloper. Hij start zijn carriere met Hans Sibbel (Lebbis) in 1989 met succes wanneer hij aan het Leids Cabaret Festival meedoet. Daarna volgen vele uitverkochte cabaretprogramma's voor het duo Lebbis & Jansen, waaronder  oudejaarsprogramma's. De laatste jaren gaan de twee heren hun eigen weg. Alleen voor uitzonderlijk speciale gelegenheden, zoals op Lowlands in 2011, staan ze samen op een podium.

Dolf is creatief. Hij schrijft veel en vaak: columns, gedichten, liedteksten, reisverhalen, interviews en voor diverse televisieprogramma's. Ook maakt Dolf geregeld voorstellingen op maat voor bedrijven, congressen etc. en interviewt met scherpe tong.

Dolf biedt het publiek een verbale berg-en-dal-express waarin hij het publiek meevoert over toppen van welsprekendheid en door dalen van dilemma's. Op zo'n parcours moet je kunnen improviseren als de beste en af durven wijken van de ideale lijn als de actualiteit daar om vraagt. En dan ook nog grappen maken. Heel veel grappen. Laat dat aan Dolf over!


Dolf is sinds jaar en dag, samen met Felix Meurders, presentator van Spijkers met Koppen (VARA, Radio 2). Daarnaast schrijft Dolf verschillende columns in diverse bladen.

Op televisie presenteerde hij verschillende programma's, waaronder Vara Live en Pinkpop. Voor Pauw & Witteman maakte hij eind 2011 een unieke oudejaarsconferene met ingezonden grappen van het publiek. In de laatste week voor de verkiezingen in 2012 gaf Dolf politiek commentaar in een eigen rubriek in De Wereld Draait Door, getiteld DolfDuidt. En net als de voorafgaande verkiezingen geeft hij vanuit De Kleine Komedie in Amsterdam live verslag van de uitslagen.

In seizoen 2013-2014 stond Dolf op de planken met zijn voorstellingTopvorm. In seizoen 2014-2015 met de oudjaarsvoorstelling De Nieuwsjager.In seizoen 2015-2016 is Dolf terug met de voorstelling Hardverwarmend die in drie verschillende vormen te zien is.Oudejaarsconference van de Straat
Fotografie:
Martin Oudshoorn
Kijk de Oudejaars vd Straat
Oudejaarsconference van de Straat
Making of
Oudejaarsconference van de Straat
Tips Dolf Jansen (11)
Oudejaarsconference van de Straat
Tips Dolf Jansen (10)
Oudejaarsconference van de Straat
Tips Dolf Jansen (9)
Oudejaarsconference van de Straat
Tips Dolf Jansen (8)
Oudejaarsconference van de Straat
Tips Dolf Jansen (7)
Oudejaarsconference van de Straat
Tips Dolf Jansen (6)
Oudejaarsconference van de Straat
Tips Dolf jansen (5)
Oudejaarsconference van de Straat
Tips Dolf Jansen (4)
Oudejaarsconference van de Straat
Tips Dolf Jansen (3)
Oudejaarsconference van de Straat
Tips Dolf Jansen (2)
Oudejaarsconference van de Straat
Tips Dolf Jansen (1)
Oudejaarsconference van de Straat
Aankondiging bij Pauw & Witteman
Oudejaarsconference van de Straat

Oudejaarsconference van de Straat

Hooggeacht publiek, aan u de eer: draag bij aan een wereldprimeur en schrijf mee aan de Oudejaarsconference bij Pauw & Witteman!

Oudejaars van de straat: dat is de bedoeling. Jouw grappen, ideeën en gedichten, tot een voorstelling van een half uur gevormd door cabaretier Dolf Jansen. Het wordt wegstrepen en ongegeneerd overschrijven, passen en meten, mozaïeken op hoog niveau. En Dolf gaat er met de credits vandoor... tenzij de grap onbehoorlijk slecht valt natuurlijk!

Nog nooit eerder is een cabaretier de uitdaging aangegaan om cabaret te maken geheel bestaand uit grappen van het publiek.

Hoe het werkt: je kunt op de website van Pauw & Witteman je komische inzicht op het nieuws van het afgelopen jaar insturen. Op de ingestuurde grappen wordt op diezelfde website gestemd. De beste grappen zie je eind december terug op Nederland 3, gebracht door Dolf Jansen in een speciale uitzending van Pauw & Wiitteman.

Bezoek voor tips en verdere informatie de website van Pauw & Witteman.