je bevindt je hier: Home / Voorstellingen / Dolf Jansen - Hardverwarmend
Artiest...

Dolf Jansen

Laatste Nieuws

Cabaret in het Vondelpark Openluchttheater

Even een andere beleving dan een theaterzaal? Bezoek vanaf juni eens een aantal van onze artiesten in het Vondelpark Openluchttheater te Amsterdam!Kom kijken naar:Martijn Koni... »

Dolf Jansen neemt de week door met Pauw

Vrijdag 1 mei nam Dolf Jansen de voorgaande week door bij PAUW. Zo ging het over de aarbeving in Nepal en daar tegenover de festiviteiten van Koningsdag en zo sprak ... »

Terugkijken: De week van Dolf

Vrijdag 10 april zat Dolf Jansen weer volledig op zijn plek met 'De week van Dolf' in het tv-programma Pauw. Van Sjaak Rijke tot Geert Wilders en weer d... »

Oudejaars 2014 Dolf Jansen online

Het afgelopen jaar speelde Dolf Jansen zijn Oudejaars 2014. Na zo'n 60 voorstellingen heeft Dolf zijn perfecte samenvatting van 2014 laten zien op 31 december in de Kleine... »

Dolf Jansen vaste columnist bij Vroege Vogels

Dolf Jansen is de nieuwe vaste columnist bij het programma Vroege Vogels.Vroege Vogels is een programma op Radio 1. Het is elke zondag te horen van 07:00 tot 10:00 uur.Afgelop... »

Terugkijken: Dolf en Martijn bij EenVandaag

Afgelopen zaterdag 13 december waren Martijn Koning, Dolf Jansen en Guido Weijers te gast bij het programma ÉénVandaag op NPO 1.Waar maak je in de Oudejaars... »

Terugkijken: Dolf Jansen bij PAUW

Op vrijdagavond 14 november was Dolf Jansen te gast bij Pauw.Wederom schoof Dolf Jansen aan bij Jeroen Pauw voor de week van Dolf. In dit weekoverzicht worden de meest besprok... »

Terugkijken: Dolf Jansen bij PAUW

Afgelopen vrijdagavond 24 oktober was Dolf Jansen te gast bij PAUW.Dolf Jansen gaf bij Jeroen Pauw zijn mening op de belangrijkste nieuwtjes van de afgelopen week. In dit week... »

Terugkijken: Dolf Jansen bij PAUW

Vrijdagavond 17 oktober was Dolf Jansen te gast bij PAUW.Alweer de 24e keer dat Dolf Jansen met een oudejaarsvoorstelling in het theater staat, een goede reden voor ... »

Terugluisteren: Lebbis bij Spijkers bij koppen

Het radioprogramma Spijkers met Koppen zond zaterdag 13 september 2014 weer een nieuwe uitzending uit. In de uitzending was Hans Sibbel (ofwel Lebbis) weer terug als gast met ... »

Terugkijken: Dolf Jansen pleit voor Twitter

Maken online sociale netwerken ons minder sociaal? Volgens internettelefoondienst Skype wel. Fanatiek twitteraar Dolf Jansen deelde vrijdag 6 april zijn gedachten bi... »

Terugkijken: Dolf Jansen bij Kunststof TV

Zondag 11 maart was Dolf Jansen te gast bij Kunststof TV. Een gesprek over wikken en wegen, Dolfs zoektocht naar de feiten en naar ideeën voor een betere wereld. Met... »

Interview Lebbis & Jansen op Lowlands 2011

Lebbis en Jansen, al een jaar of vijf niet meer samen op het podium, kwamen voor Lowlands 2011 voor één keer bij elkaar.Hans en Dolf gaven een interview aan... »

Betaal niet teveel! Weet waar je kaarten koopt

Betaal jij je ook scheel aan kaarten voor Najib Amhali, Theo Maassen en Jochem Myjer? Theaterkaartjes zijn al niet goedkoop, maar door het georganiseerd doorverkopen van ticke... »

Meer nieuws

Tweets

  1. @NOSsport VIDEO | De magistrale 100 meter van @dafneschippers bij de FBK Games nog een keer zien. Klik op de link http://t.co/mNStKODAZY
  2. @Dolfjansen Dafne Schippers uitroepteken #10.94
  3. @Dolfjansen AfslagThunderRd @NPORadio6 JudyBlank AneBrun DarWilliams @timknol @Jay_Nash Touch&Go theLoveCompartment LeonBridges Everlast SoutheastEngine
Dolf Jansen

Stand-upper met een enorm associatief vermogen, altijd bovenop de actualiteit

Dolf Jansen is  cabaretier, schrijver, muzikant, presentator en marathonloper. Hij start zijn carriere met Hans Sibbel (Lebbis) in 1989 met succes wanneer hij aan het Leids Cabaret Festival meedoet. Daarna volgen vele uitverkochte cabaretprogramma's voor het duo Lebbis & Jansen, waaronder  oudejaarsprogramma's. De laatste jaren gaan de twee heren hun eigen weg. Alleen voor uitzonderlijk speciale gelegenheden, zoals op Lowlands in 2011, staan ze samen op een podium.

Dolf is creatief. Hij schrijft veel en vaak: columns, gedichten, liedteksten, reisverhalen, interviews en voor diverse televisieprogramma's. Ook maakt Dolf geregeld voorstellingen op maat voor bedrijven, congressen etc. en interviewt met scherpe tong.

Dolf biedt het publiek een verbale berg-en-dal-express waarin hij het publiek meevoert over toppen van welsprekendheid en door dalen van dilemma's. Op zo'n parcours moet je kunnen improviseren als de beste en af durven wijken van de ideale lijn als de actualiteit daar om vraagt. En dan ook nog grappen maken. Heel veel grappen. Laat dat aan Dolf over!


Dolf is sinds jaar en dag, samen met Felix Meurders, presentator van Spijkers met Koppen (VARA, Radio 2). Daarnaast schrijft Dolf verschillende columns in diverse bladen.

Op televisie presenteerde hij verschillende programma's, waaronder Vara Live en Pinkpop. Voor Pauw & Witteman maakte hij eind 2011 een unieke oudejaarsconferene met ingezonden grappen van het publiek. In de laatste week voor de verkiezingen in 2012 gaf Dolf politiek commentaar in een eigen rubriek in De Wereld Draait Door, getiteld DolfDuidt. En net als de voorafgaande verkiezingen geeft hij vanuit De Kleine Komedie in Amsterdam live verslag van de uitslagen.

In seizoen 2013-2014 stond Dolf op de planken met zijn voorstelling Topvorm. En nu in seizoen 2014-2015 is het terug met zijn nieuwe oudjaarsvoorstelling De Nieuwsjager.Oudejaarsconference van de Straat
Fotografie:
Martin Oudshoorn
Kijk de Oudejaars vd Straat
Oudejaarsconference van de Straat
Making of
Oudejaarsconference van de Straat
Tips Dolf Jansen (11)
Oudejaarsconference van de Straat
Tips Dolf Jansen (10)
Oudejaarsconference van de Straat
Tips Dolf Jansen (9)
Oudejaarsconference van de Straat
Tips Dolf Jansen (8)
Oudejaarsconference van de Straat
Tips Dolf Jansen (7)
Oudejaarsconference van de Straat
Tips Dolf Jansen (6)
Oudejaarsconference van de Straat
Tips Dolf jansen (5)
Oudejaarsconference van de Straat
Tips Dolf Jansen (4)
Oudejaarsconference van de Straat
Tips Dolf Jansen (3)
Oudejaarsconference van de Straat
Tips Dolf Jansen (2)
Oudejaarsconference van de Straat
Tips Dolf Jansen (1)
Oudejaarsconference van de Straat
Aankondiging bij Pauw & Witteman
Oudejaarsconference van de Straat

Oudejaarsconference van de Straat

Hooggeacht publiek, aan u de eer: draag bij aan een wereldprimeur en schrijf mee aan de Oudejaarsconference bij Pauw & Witteman!

Oudejaars van de straat: dat is de bedoeling. Jouw grappen, ideeën en gedichten, tot een voorstelling van een half uur gevormd door cabaretier Dolf Jansen. Het wordt wegstrepen en ongegeneerd overschrijven, passen en meten, mozaïeken op hoog niveau. En Dolf gaat er met de credits vandoor... tenzij de grap onbehoorlijk slecht valt natuurlijk!

Nog nooit eerder is een cabaretier de uitdaging aangegaan om cabaret te maken geheel bestaand uit grappen van het publiek.

Hoe het werkt: je kunt op de website van Pauw & Witteman je komische inzicht op het nieuws van het afgelopen jaar insturen. Op de ingestuurde grappen wordt op diezelfde website gestemd. De beste grappen zie je eind december terug op Nederland 3, gebracht door Dolf Jansen in een speciale uitzending van Pauw & Wiitteman.

Bezoek voor tips en verdere informatie de website van Pauw & Witteman.