je bevindt je hier: Home / Voorstellingen / Dolf Jansen - De Nieuwsjager
Artiest...

Dolf Jansen

Laatste Nieuws

De Nederlandse Cabaret Dagen komen eraan!

Van donderdag 4 september tot en met zondag 7 september staat het Theater aan de Parade en de Verkadefabriek in Den Bosch in het teken van de Nederlandse Cabaret Dagen. &... »

Terugkijken: Dolf Jansen bij De Slimste Mens

Op dinsdag 14 januari nam Dolf Jansen deel aan de kennisquiz De Slimste Mens. Hij nam het op tegen Wilfred de Bruijn en Yousef Gnaoui. Hoe ver weet Dolf het te schop... »

Terugkijken: Dolf Jansen bij Tante Es

Afgelopen zondag, 15 december, zat Dolf Jansen bij Tante Es om te praten over zijn afkomst, ouders en zijn opvoeding. Over zijn bijzondere band met Ierland, het... »

Dolf doneert volledige opbrengst show aan Giro 555

Dolf Jansen doneert de opbrengsten van TOPVORM aanstaande woensdag in De Tamboer te Hoogeveen aan Giro 555, voor de slachtoffers van de tyfoon Haiyan. "Om iets te do... »

Terugkijken: Dolf Jansen over TOPVORM bij P&W

Afgelopen vrijdag, 25 oktober, sprak Dolf Jansen bij Pauw & Witteman over zijn nieuwe voorstelling. In TOPVORM heeft de cabaretier en marathonloper het over zijn lich... »

Terugkijken: Spijkers met Koppen neemt P&W over

Het Radio 2-programma Spijkers met Koppen bestaat deze maand 25 jaar. Om het jubileum te vieren, toeren presentatoren Felix Meurders en Dolf Jansen door het land, en namen ze ... »

Terugkijken: Dolf Jansen met Als ik het niet doe..

Zaterdagavond 24 november was Dolf Jansen live op NED 3 te zien met zijn programma Als ik het niet doe doet niemand het... Dolf gaf commentaar bij de beste fragmenten uit zijn... »

Terugkijken: Dolf Jansen pleit voor Twitter

Maken online sociale netwerken ons minder sociaal? Volgens internettelefoondienst Skype wel. Fanatiek twitteraar Dolf Jansen deelde vrijdag 6 april zijn gedachten bi... »

Terugkijken: Dolf Jansen bij Kunststof TV

Zondag 11 maart was Dolf Jansen te gast bij Kunststof TV. Een gesprek over wikken en wegen, Dolfs zoektocht naar de feiten en naar ideeën voor een betere wereld. Met... »

Interview Lebbis & Jansen op Lowlands 2011

Lebbis en Jansen, al een jaar of vijf niet meer samen op het podium, kwamen voor Lowlands 2011 voor één keer bij elkaar.Hans en Dolf gaven een interview aan... »

Betaal niet teveel! Weet waar je kaarten koopt

Betaal jij je ook scheel aan kaarten voor Najib Amhali, Theo Maassen en Jochem Myjer? Theaterkaartjes zijn al niet goedkoop, maar door het georganiseerd doorverkopen van ticke... »

Meer nieuws

Tweets

  1. @Dolfjansen Eindelijk ook daar.. @jaapreedijk: @Dolfjansen @Concertgebouw http://t.co/0YMxCmuHiV”
  2. @schippersdafne Wat een prachtig column in het parool van mijn broer Derek Schippers!! http://t.co/RwVNLTHpVS
  3. @Zaantheater Dam tot Damloop? Kom naar de gratis mentale warming-up door @Dolfjansen op za 13 sept om 16u, natuurlijk bij ons!https://t.co/Gj0fAwPprG
Dolf Jansen

Stand-upper met een enorm associatief vermogen, altijd bovenop de actualiteit

Dolf Jansen is  cabaretier, schrijver, muzikant, presentator en marathonloper. Hij start zijn carriere met Hans Sibbel (Lebbis) in 1989 met succes wanneer hij aan het Leids Cabaret Festival meedoet. Daarna volgen vele uitverkochte cabaretprogramma's voor het duo Lebbis & Jansen, waaronder  oudejaarsprogramma's. De laatste jaren gaan de twee heren hun eigen weg. Alleen voor uitzonderlijk speciale gelegenheden, zoals op Lowlands in 2011, staan ze samen op een podium.

Dolf is creatief. Hij schrijft veel en vaak: columns, gedichten, liedteksten, reisverhalen, interviews en voor diverse televisieprogramma's. Ook maakt Dolf geregeld voorstellingen op maat voor bedrijven, congressen etc. en interviewt met scherpe tong.

Dolf biedt het publiek een verbale berg-en-dal-express waarin hij het publiek meevoert over toppen van welsprekendheid en door dalen van dilemma's. Op zo'n parcours moet je kunnen improviseren als de beste en af durven wijken van de ideale lijn als de actualiteit daar om vraagt. En dan ook nog grappen maken. Heel veel grappen. Laat dat aan Dolf over!


Dolf is sinds jaar en dag, samen met Felix Meurders, presentator van Spijkers met Koppen (VARA, Radio 2). Daarnaast schrijft Dolf verschillende columns in diverse bladen.

Op televisie presenteerde hij verschillende programma's, waaronder Vara Live en Pinkpop. Voor Pauw & Witteman maakte hij eind 2011 een unieke oudejaarsconferene met ingezonden grappen van het publiek. In de laatste week voor de verkiezingen in 2012 gaf Dolf politiek commentaar in een eigen rubriek in De Wereld Draait Door, getiteld DolfDuidt. En net als de voorafgaande verkiezingen geeft hij vanuit De Kleine Komedie in Amsterdam live verslag van de uitslagen.

In seizoen 2013-2014 staat Dolf op de planken met zjin nieuwe voorstelling Topvorm.Oudejaarsconference van de Straat
Fotografie:
Martin Oudshoorn
Kijk de Oudejaars vd Straat
Oudejaarsconference van de Straat
Making of
Oudejaarsconference van de Straat
Tips Dolf Jansen (11)
Oudejaarsconference van de Straat
Tips Dolf Jansen (10)
Oudejaarsconference van de Straat
Tips Dolf Jansen (9)
Oudejaarsconference van de Straat
Tips Dolf Jansen (8)
Oudejaarsconference van de Straat
Tips Dolf Jansen (7)
Oudejaarsconference van de Straat
Tips Dolf Jansen (6)
Oudejaarsconference van de Straat
Tips Dolf jansen (5)
Oudejaarsconference van de Straat
Tips Dolf Jansen (4)
Oudejaarsconference van de Straat
Tips Dolf Jansen (3)
Oudejaarsconference van de Straat
Tips Dolf Jansen (2)
Oudejaarsconference van de Straat
Tips Dolf Jansen (1)
Oudejaarsconference van de Straat
Aankondiging bij Pauw & Witteman
Oudejaarsconference van de Straat

Oudejaarsconference van de Straat

Hooggeacht publiek, aan u de eer: draag bij aan een wereldprimeur en schrijf mee aan de Oudejaarsconference bij Pauw & Witteman!

Oudejaars van de straat: dat is de bedoeling. Jouw grappen, ideeën en gedichten, tot een voorstelling van een half uur gevormd door cabaretier Dolf Jansen. Het wordt wegstrepen en ongegeneerd overschrijven, passen en meten, mozaïeken op hoog niveau. En Dolf gaat er met de credits vandoor... tenzij de grap onbehoorlijk slecht valt natuurlijk!

Nog nooit eerder is een cabaretier de uitdaging aangegaan om cabaret te maken geheel bestaand uit grappen van het publiek.

Hoe het werkt: je kunt op de website van Pauw & Witteman je komische inzicht op het nieuws van het afgelopen jaar insturen. Op de ingestuurde grappen wordt op diezelfde website gestemd. De beste grappen zie je eind december terug op Nederland 3, gebracht door Dolf Jansen in een speciale uitzending van Pauw & Wiitteman.

Bezoek voor tips en verdere informatie de website van Pauw & Witteman.