je bevindt je hier: Home / Voorstellingen / Dolf Jansen - Hardverwarmend
Artiest...

Dolf Jansen

Laatste Nieuws

Dolf, Patrick en Lebbis bij het Openluchttheater!

Van mei tot en met augustus vind het Vondelpark Openluchttheater weer plaats! Tijdens dit festival kun je genieten van moderne dans, kindertheater, jazz, cabaret of kleinkunst... »

Unieke voorstelling Dolf Jansen!

Op 3 juni 2016 staat Dolf Jansen met een speciale voorstelling van Hartverwarmend in Kersouwe Openluchttheater. De voorstelling zal eenmalig gemaakt en gespeeld word... »

De pers over Hardverwarmend - Dolf Jansen

 De pers over Hardverwarmend van Dolf Jansen:Dagblad van het NoordenJansen is sterk in contact met de onbekenden die hij heeft uitgenodigd spontaan te reag... »

Dolf Jansen neemt de week door met Pauw

Vrijdag 1 mei nam Dolf Jansen de voorgaande week door bij PAUW. Zo ging het over de aarbeving in Nepal en daar tegenover de festiviteiten van Koningsdag en zo sprak ... »

Terugkijken: Dolf Jansen pleit voor Twitter

Maken online sociale netwerken ons minder sociaal? Volgens internettelefoondienst Skype wel. Fanatiek twitteraar Dolf Jansen deelde vrijdag 6 april zijn gedachten bi... »

Terugkijken: Dolf Jansen bij Kunststof TV

Zondag 11 maart was Dolf Jansen te gast bij Kunststof TV. Een gesprek over wikken en wegen, Dolfs zoektocht naar de feiten en naar ideeën voor een betere wereld. Met... »

Interview Lebbis & Jansen op Lowlands 2011

Lebbis en Jansen, al een jaar of vijf niet meer samen op het podium, kwamen voor Lowlands 2011 voor één keer bij elkaar.Hans en Dolf gaven een interview aan... »

Meer nieuws

Tweets

  1. @Dolfjansen Ontdek de grap met de blauwe envelop en #DoeAangifte! https://t.co/mHVtiA1nyj #maketaxfair
  2. @Dolfjansen Aan de Ierse westkust moet de echte lente nog doorbreken. Maar t is hier zoooo mooi ??
  3. @Dolfjansen @abdelkabenali ????????
Dolf Jansen

Stand-upper met een enorm associatief vermogen, altijd bovenop de actualiteit

Dolf Jansen is cabaretier, schrijver, muzikant, presentator en marathonloper. Hij start zijn carriere met Hans Sibbel (Lebbis) in 1989 met succes wanneer hij aan het Leids Cabaret Festival meedoet. Daarna volgen vele uitverkochte cabaretprogramma's voor het duo Lebbis & Jansen, waaronder  oudejaarsprogramma's. De laatste jaren gaan de twee heren hun eigen weg. Alleen voor uitzonderlijk speciale gelegenheden, zoals op Lowlands in 2011, staan ze samen op een podium.

Dolf is creatief. Hij schrijft veel en vaak: columns, gedichten, liedteksten, reisverhalen, interviews en voor diverse televisieprogramma's. Ook maakt Dolf geregeld voorstellingen op maat voor bedrijven, congressen etc. en interviewt met scherpe tong.

Dolf biedt het publiek een verbale berg-en-dal-express waarin hij het publiek meevoert over toppen van welsprekendheid en door dalen van dilemma's. Op zo'n parcours moet je kunnen improviseren als de beste en af durven wijken van de ideale lijn als de actualiteit daar om vraagt. En dan ook nog grappen maken. Heel veel grappen. Laat dat aan Dolf over!


Dolf is sinds jaar en dag, samen met Felix Meurders, presentator van Spijkers met Koppen (VARA, Radio 2). Daarnaast schrijft Dolf verschillende columns in diverse bladen.

Op televisie presenteerde hij verschillende programma's, waaronder Vara Live en Pinkpop. Voor Pauw & Witteman maakte hij eind 2011 een unieke oudejaarsconferene met ingezonden grappen van het publiek. In de laatste week voor de verkiezingen in 2012 gaf Dolf politiek commentaar in een eigen rubriek in De Wereld Draait Door, getiteld DolfDuidt. En net als de voorafgaande verkiezingen geeft hij vanuit De Kleine Komedie in Amsterdam live verslag van de uitslagen.

In seizoen 2013-2014 stond Dolf op de planken met zijn voorstellingTopvorm. In seizoen 2014-2015 met de oudjaarsvoorstelling De Nieuwsjager.In seizoen 2015-2016 is Dolf terug met de voorstelling Hardverwarmend die in drie verschillende vormen te zien is.Oudejaars 2010
Fotografie:
Oudejaars 2010
Oudejaars 2010
Dolf Jansen en Marinus de Goederen
Oudejaars 2010
Interview met Omroep Brabant (nov 2010)
Oudejaars 2010
Interview met KEK van Omroep West (nov '10)
Oudejaars 2010
100 % Dolf Jansen op HumorTV
Oudejaars 2010
Promofilmpje Oudejaars 2010
Oudejaars 2010
Persfoto Oudejaars 2010
Martin Oudshoorn
Persfoto Dolf en Marinus
Martin Oudshoorn
Scènefoto Dolf en Marinus
Martin Oudshoorn
Scènefoto Dolf en Marinus
Martin Oudshoorn
geengageerd gevestigd toegankelijk uitdagend

Oudejaars 2010

Dolf Jansen speelt zijn Oudejaars2010 de hele maand december samen met mr. A Balladeer, Marinus de Goederen!

Oudejaars2010 van Dolf Jansen gaat van stand up comedy via lastige vragen naar improvisatie zonder vangnet. Met heel veel grappen. Linkse en rechtse hobbies. En flarden poëzie.

Om die poëzie tot prachtige liedjes te maken speelt mr. A Balladeer - singer-songwriter-muzikant-Marinus de Goederen - de hele maand december mee met Dolf.

Gitaar vleugel 2 stemmen : Dolf Jansen & mr. A Balladeer, alleen in december 2010!


De laatste week van 2010 staat Humor TV24 volledig in het teken van Dolf Jansen. Dolf zwaait de scepter en bepaalt een week lang de programmering.

Op 30 december sluit Dolf het jaar af met zijn
oudejaarsconference in De Kleine Komedie in Amsterdam.

Oudejaars2010 wordt LIVE uitgezonden op Humor TV24 om 20:15. Kunt u Humor TV24 niet ontvangen dan kunt u de registratie ook LIVE kijken op http://www.humortv.nl/. Op oudejaarsavond zal de uitzending worden herhaald: 22:35 uur op Humor TV24. Dit is tevens de afsluiting van 'De Week van Dolf'.

Het is voor het eerst dat een cabaretvoorstelling van een dergelijk groot artiest live en direct via televisie én internet te volgen is.

Meer cabaret en fragmenten: http://www.humortv.nl/
Voor meer informatie over de Oudejaars2010 en de speeldata:  http://www.harrykies.nl/

Volg alle ontwikkelingen rondom Oudejaars2010 via Twitter.com:
@DolfJansen | @ABalladeerhere | @HarryKies | @HumorTV


Programma informatie:

In 1988 maakten Lebbis&Jansen hun eerste oudejaarsvoorstelling. Er zouden er nog 18 volgen. Dus als er in cabaret records bijgehouden zouden worden is hij toch echt de recordhouder Oudejaarsvoorstellingen. Uitroepteken. Toen Lebbis besloot zijn leven verder te wijden aan een solocarrière, seriële monogamie en sportvissen waar mogelijk, trok Dolf Jansen de lijn onverstoorbaar door.  Zo ook in de laatste vier maanden van 2010: Oudejaars 2010 maakt in 80 minuten meer duidelijk over dat jaar, de mensen die er echt toe doen, de gebeurtenissen die u echt geraakt hebben en (natuurlijk) de psyche van de vrouw dan enig andere voorstelling die ooit ergens gemaakt is. Laat staan door Dolf Jansen in 2010. En dat zegt hij met de kennis die hij nu heeft!

Intelligentie, emotie, inzicht, improvisatie, energie en hier en daar een kwinkslag.

Dolf Jansen tapt vooral uit meerdere vaatjes. Het is snel en leuk, ‘zeg maar' stand-up comedy. Maar ook met persoonlijke statements. Cabaret, zeker wel. En rock 'n roll. Interactief? Vanzelfsprekend. Hoe meer het geacht publiek er doorheen roept, hoe liever het Jansen is...