je bevindt je hier: Home / Voorstellingen / Dolf Jansen - Hardverwarmend
Artiest...

Dolf Jansen

Laatste Nieuws

12 en 19 april: Dolf Jansen in Larie op NPO3

Dolf Jansen neemt in april deel aan het nieuwe komische debatprogramma van Arie Boomsma. in het programma Larie gaan verschillende cabaretiers onder leiding van Arie... »

Terugkijken: Dolf Jansen bij Pauw

Donderdag avond 5 maart zat Dolf Jansen  aan tafel bij Pauw en analyseerde hij kritisch het RTL Verkiezingsdebat. Dit deed hij samen met parlementair journalist, Fer... »

Oudejaars 2014 Dolf Jansen online

Het afgelopen jaar speelde Dolf Jansen zijn Oudejaars 2014. Na zo'n 60 voorstellingen heeft Dolf zijn perfecte samenvatting van 2014 laten zien op 31 december in de Kleine... »

Dolf Jansen vaste columnist bij Vroege Vogels

Dolf Jansen is de nieuwe vaste columnist bij het programma Vroege Vogels.Vroege Vogels is een programma op Radio 1. Het is elke zondag te horen van 07:00 tot 10:00 uur.Afgelop... »

Terugkijken: Dolf en Martijn bij EenVandaag

Afgelopen zaterdag 13 december waren Martijn Koning, Dolf Jansen en Guido Weijers te gast bij het programma ÉénVandaag op NPO 1.Waar maak je in de Oudejaars... »

Terugkijken: Dolf Jansen bij PAUW

Op vrijdagavond 14 november was Dolf Jansen te gast bij Pauw.Wederom schoof Dolf Jansen aan bij Jeroen Pauw voor de week van Dolf. In dit weekoverzicht worden de meest besprok... »

Terugkijken: Dolf Jansen bij PAUW

Afgelopen vrijdagavond 24 oktober was Dolf Jansen te gast bij PAUW.Dolf Jansen gaf bij Jeroen Pauw zijn mening op de belangrijkste nieuwtjes van de afgelopen week. In dit week... »

Terugkijken: Dolf Jansen bij PAUW

Vrijdagavond 17 oktober was Dolf Jansen te gast bij PAUW.Alweer de 24e keer dat Dolf Jansen met een oudejaarsvoorstelling in het theater staat, een goede reden voor ... »

Terugluisteren: Lebbis bij Spijkers bij koppen

Het radioprogramma Spijkers met Koppen zond zaterdag 13 september 2014 weer een nieuwe uitzending uit. In de uitzending was Hans Sibbel (ofwel Lebbis) weer terug als gast met ... »

Nieuwe voorstellingen van start!

Komende week zullen een groot aantal artiesten beginnen met de try-outs van hun nieuwe voorstellingen.  Kijk hieronder voor het overzicht!* 11 september: eerste try-out n... »

Terugkijken: Dolf Jansen pleit voor Twitter

Maken online sociale netwerken ons minder sociaal? Volgens internettelefoondienst Skype wel. Fanatiek twitteraar Dolf Jansen deelde vrijdag 6 april zijn gedachten bi... »

Terugkijken: Dolf Jansen bij Kunststof TV

Zondag 11 maart was Dolf Jansen te gast bij Kunststof TV. Een gesprek over wikken en wegen, Dolfs zoektocht naar de feiten en naar ideeën voor een betere wereld. Met... »

Interview Lebbis & Jansen op Lowlands 2011

Lebbis en Jansen, al een jaar of vijf niet meer samen op het podium, kwamen voor Lowlands 2011 voor één keer bij elkaar.Hans en Dolf gaven een interview aan... »

Betaal niet teveel! Weet waar je kaarten koopt

Betaal jij je ook scheel aan kaarten voor Najib Amhali, Theo Maassen en Jochem Myjer? Theaterkaartjes zijn al niet goedkoop, maar door het georganiseerd doorverkopen van ticke... »

Meer nieuws

Tweets

  1. @Dolfjansen @svenhammond @IvanPeroti Dank!
  2. @Dolfjansen Geen seksstress, wel errug lekkere #SpijkersmetKoppen Dank @svenhammond en alle gasten Volgende week BoSaris #verheugtweet
  3. @Dolfjansen Lekkerrrrrrrrr! @svenhammond @NPORadio2
Dolf Jansen

Stand-upper met een enorm associatief vermogen, altijd bovenop de actualiteit

Dolf Jansen is  cabaretier, schrijver, muzikant, presentator en marathonloper. Hij start zijn carriere met Hans Sibbel (Lebbis) in 1989 met succes wanneer hij aan het Leids Cabaret Festival meedoet. Daarna volgen vele uitverkochte cabaretprogramma's voor het duo Lebbis & Jansen, waaronder  oudejaarsprogramma's. De laatste jaren gaan de twee heren hun eigen weg. Alleen voor uitzonderlijk speciale gelegenheden, zoals op Lowlands in 2011, staan ze samen op een podium.

Dolf is creatief. Hij schrijft veel en vaak: columns, gedichten, liedteksten, reisverhalen, interviews en voor diverse televisieprogramma's. Ook maakt Dolf geregeld voorstellingen op maat voor bedrijven, congressen etc. en interviewt met scherpe tong.

Dolf biedt het publiek een verbale berg-en-dal-express waarin hij het publiek meevoert over toppen van welsprekendheid en door dalen van dilemma's. Op zo'n parcours moet je kunnen improviseren als de beste en af durven wijken van de ideale lijn als de actualiteit daar om vraagt. En dan ook nog grappen maken. Heel veel grappen. Laat dat aan Dolf over!


Dolf is sinds jaar en dag, samen met Felix Meurders, presentator van Spijkers met Koppen (VARA, Radio 2). Daarnaast schrijft Dolf verschillende columns in diverse bladen.

Op televisie presenteerde hij verschillende programma's, waaronder Vara Live en Pinkpop. Voor Pauw & Witteman maakte hij eind 2011 een unieke oudejaarsconferene met ingezonden grappen van het publiek. In de laatste week voor de verkiezingen in 2012 gaf Dolf politiek commentaar in een eigen rubriek in De Wereld Draait Door, getiteld DolfDuidt. En net als de voorafgaande verkiezingen geeft hij vanuit De Kleine Komedie in Amsterdam live verslag van de uitslagen.

In seizoen 2013-2014 stond Dolf op de planken met zijn voorstelling Topvorm. En nu in seizoen 2014-2015 is het terug met zijn nieuwe oudjaarsvoorstelling De Nieuwsjager.Als ik het niet doe, doet niemand het (voorjaarsvariant)
Fotografie:
Margriet Jeninga
Dolf Jansen zat op voetballen
Als ik het niet doe, doet niemand het (voorjaarsvariant)
Join the pipe
Als ik het niet doe, doet niemand het (voorjaarsvariant)
The story of bottled water
Als ik het niet doe, doet niemand het (voorjaarsvariant)
Dolf bij Pauw & Witteman (2 mrt 2012)
Als ik het niet doe, doet niemand het (voorjaarsvariant)
Lebbis&Jansen op Lowlands 2011
Als ik het niet doe, doet niemand het (voorjaarsvariant)
Als ik het niet doe... Oudejaarsvariant
Als ik het niet doe, doet niemand het (voorjaarsvariant)
Persfoto Als ik het niet doe doet niemand het
Margriet Jeninga
Persfoto Dolf Jansen
Margriet Jeninga
Scènefoto
Martin Oudshoorn
Scenefoto2
Martin Oudshoorn
Scenefoto3
Martin Oudshoorn
Scènefoto4
Martin Oudshoorn
Scènefoto 5
Martin Oudshoorn
gevestigd toegankelijk

Als ik het niet doe, doet niemand het (voorjaarsvariant)

Rasartiest Dolf Jansen nadert zijn 25 jarig jubileum. En heeft nog steeds (bijna) al zijn haar en een lichaam waar menig dertiger zachtjes van moet huilen. Dolf is in deze Voorjaarsvoorstelling als vanouds actueel, ad rem en op zoek naar de feiten. Dolf stelt vragen, spoort aan tot nadenken en blinkt uit in wikken en wegen.

Een frisse, warme voorstelling met anekdotes die je om de oren schieten, en met zinnen die je bijblijven. Over kennis, plastic waterflesjes, communicatie, politiek, juniorenvoetbal, emancipatie, duurzaamheid, kastanjebomen en de welvaart om ons heen. Dolf zoekt ingrediënten voor een betere wereld, en stelt ook jou de vraag: wat kan je zelf doen om de wereld een beetje beter te maken?

De pers over de Voorjaarseditie van Als ik het niet doe, doet niemand het...

Volkskrant (***)
"Dolf Jansen ontpopt zich in zijn programma met die hele lange naam tot een maatschappelijk grootinquisiteur die feiten op tafel wil leggen. (...)  twee keer de bal kort raken, vliegensvlug naar zichzelf overspelen en dan een trap op doel (...) Jansen is een bevlogen cabaretier die een stevig fundament legt van idealisme, scherpe humor en snelheid (...) Dat fundament wint deze keer extra aan kracht door een portie ontroering (...) Dolf Jansen als (enigszins) rustige verteller, daar willen we in de toekomst  wel meer van horen."

Telegraaf (****)
"Stuiterbal Jansen zoekt de nuance (...) is grappig, raak en verre van aftands. (...) Hij denkt en praat snel en verweeft soepel gebeurtenissen in de zaal en reacties van zijn publiek in zijn voorstelling. Met zijn lange, slungelachtige lijf als een expressief instrument begint hij in zijn programma een openbare zoektocht naar ‘de feiten'. (...) Intussen wisselt hij zijn observaties af met herinneringen die van Als ik het niet doe... ook een persoonlijk programma maken.

Dolf Jansen stelt terecht: alleen wie z'n eigen waarheid ter discussie durft te stellen, kan tot nieuwe inzichten komen. En misschien ook tot ideeën die de wereld een stukje mooier maken."

CultuurpodiumOnline
"Mooie quotes en zinnen passeren in hoog tempo de revu (...) De geest wordt geprikkeld. Er wordt slim gerelativeerd. 'Het is gemakkelijk om ergens tegen te zijn dan hoef je niet meer na te denken'. Dolf Jansen zet een prachtige voorstelling neer die in snel tempo op je af komt en geen moment de aandacht laat verslappen."

CultuurBewust
"De kracht van Jansens nieuwe voorstelling zit in de connectie die hij weet te maken met het publiek door middel van luchtige grappen, herkenbare herinneringen en eerlijke onthullingen. Met een enorme snelheid stuitert hij van actualiteiten naar levensvragen en weer terug.

Een frisse voorstelling, die wederom laat zien waarom Dolf Jansen één van de bekendste namen is in de Nederlandse cabaretwereld."

CabaretMagazine
"De voorjaarsvariant van Als ik het niet doe... is een smeltkroes van goede grappen, publieksinteractie en een overwogen mening van een vooraanstaand en intelligent cabaretier, ingebed in een mooi jeugdverhaal. Kritisch op een vriendelijke manier en bereid om het eigen ongelijk te accepteren. Als ik het niet doe... is daarmee een positieve start voor een optimistisch jaar."

OnStage
"De zoektocht van Dolf Jansen naar een betere wereld is er een die je treft en ontroert, die hilarisch is en je iets meegeeft. Een marathon gelopen in een wereldrecord, ietwat vermoeiend maar een topprestatie."


Internet:
www.dolfjansen.com