je bevindt je hier: Home / Voorstellingen / Dolf Jansen - Hardverwarmend
Artiest...

Dolf Jansen

Laatste Nieuws

Dolf, Patrick en Lebbis bij het Openluchttheater!

Van mei tot en met augustus vind het Vondelpark Openluchttheater weer plaats! Tijdens dit festival kun je genieten van moderne dans, kindertheater, jazz, cabaret of kleinkunst... »

Unieke voorstelling Dolf Jansen!

Op 3 juni 2016 staat Dolf Jansen met een speciale voorstelling van Hartverwarmend in Kersouwe Openluchttheater. De voorstelling zal eenmalig gemaakt en gespeeld word... »

De pers over Hardverwarmend - Dolf Jansen

 De pers over Hardverwarmend van Dolf Jansen:Dagblad van het NoordenJansen is sterk in contact met de onbekenden die hij heeft uitgenodigd spontaan te reag... »

Dolf Jansen neemt de week door met Pauw

Vrijdag 1 mei nam Dolf Jansen de voorgaande week door bij PAUW. Zo ging het over de aarbeving in Nepal en daar tegenover de festiviteiten van Koningsdag en zo sprak ... »

Terugkijken: Dolf Jansen pleit voor Twitter

Maken online sociale netwerken ons minder sociaal? Volgens internettelefoondienst Skype wel. Fanatiek twitteraar Dolf Jansen deelde vrijdag 6 april zijn gedachten bi... »

Terugkijken: Dolf Jansen bij Kunststof TV

Zondag 11 maart was Dolf Jansen te gast bij Kunststof TV. Een gesprek over wikken en wegen, Dolfs zoektocht naar de feiten en naar ideeën voor een betere wereld. Met... »

Interview Lebbis & Jansen op Lowlands 2011

Lebbis en Jansen, al een jaar of vijf niet meer samen op het podium, kwamen voor Lowlands 2011 voor één keer bij elkaar.Hans en Dolf gaven een interview aan... »

Meer nieuws

Tweets

  1. @Dolfjansen Poëzie. Slapen. Morgen vrolijk weer op.. https://t.co/Ry90mjwylt
  2. @Dolfjansen @JaapBoots @jimfjansen Ja. HELE GROTE!
  3. @Dolfjansen @JaapBoots @jimfjansen ????
Dolf Jansen

Stand-upper met een enorm associatief vermogen, altijd bovenop de actualiteit

Dolf Jansen is cabaretier, schrijver, muzikant, presentator en marathonloper. Hij start zijn carriere met Hans Sibbel (Lebbis) in 1989 met succes wanneer hij aan het Leids Cabaret Festival meedoet. Daarna volgen vele uitverkochte cabaretprogramma's voor het duo Lebbis & Jansen, waaronder  oudejaarsprogramma's. De laatste jaren gaan de twee heren hun eigen weg. Alleen voor uitzonderlijk speciale gelegenheden, zoals op Lowlands in 2011, staan ze samen op een podium.

Dolf is creatief. Hij schrijft veel en vaak: columns, gedichten, liedteksten, reisverhalen, interviews en voor diverse televisieprogramma's. Ook maakt Dolf geregeld voorstellingen op maat voor bedrijven, congressen etc. en interviewt met scherpe tong.

Dolf biedt het publiek een verbale berg-en-dal-express waarin hij het publiek meevoert over toppen van welsprekendheid en door dalen van dilemma's. Op zo'n parcours moet je kunnen improviseren als de beste en af durven wijken van de ideale lijn als de actualiteit daar om vraagt. En dan ook nog grappen maken. Heel veel grappen. Laat dat aan Dolf over!


Dolf is sinds jaar en dag, samen met Felix Meurders, presentator van Spijkers met Koppen (VARA, Radio 2). Daarnaast schrijft Dolf verschillende columns in diverse bladen.

Op televisie presenteerde hij verschillende programma's, waaronder Vara Live en Pinkpop. Voor Pauw & Witteman maakte hij eind 2011 een unieke oudejaarsconferene met ingezonden grappen van het publiek. In de laatste week voor de verkiezingen in 2012 gaf Dolf politiek commentaar in een eigen rubriek in De Wereld Draait Door, getiteld DolfDuidt. En net als de voorafgaande verkiezingen geeft hij vanuit De Kleine Komedie in Amsterdam live verslag van de uitslagen.

In seizoen 2013-2014 stond Dolf op de planken met zijn voorstellingTopvorm. In seizoen 2014-2015 met de oudjaarsvoorstelling De Nieuwsjager.In seizoen 2015-2016 is Dolf terug met de voorstelling Hardverwarmend die in drie verschillende vormen te zien is.Als ik het niet doe, doet niemand het (voorjaarsvariant)
Fotografie:
Margriet Jeninga
Dolf Jansen zat op voetballen
Als ik het niet doe, doet niemand het (voorjaarsvariant)
Join the pipe
Als ik het niet doe, doet niemand het (voorjaarsvariant)
The story of bottled water
Als ik het niet doe, doet niemand het (voorjaarsvariant)
Dolf bij Pauw & Witteman (2 mrt 2012)
Als ik het niet doe, doet niemand het (voorjaarsvariant)
Lebbis&Jansen op Lowlands 2011
Als ik het niet doe, doet niemand het (voorjaarsvariant)
Als ik het niet doe... Oudejaarsvariant
Als ik het niet doe, doet niemand het (voorjaarsvariant)
Persfoto Als ik het niet doe doet niemand het
Margriet Jeninga
Persfoto Dolf Jansen
Margriet Jeninga
Scènefoto
Martin Oudshoorn
Scenefoto2
Martin Oudshoorn
Scenefoto3
Martin Oudshoorn
Scènefoto4
Martin Oudshoorn
Scènefoto 5
Martin Oudshoorn
gevestigd toegankelijk

Als ik het niet doe, doet niemand het (voorjaarsvariant)

Rasartiest Dolf Jansen nadert zijn 25 jarig jubileum. En heeft nog steeds (bijna) al zijn haar en een lichaam waar menig dertiger zachtjes van moet huilen. Dolf is in deze Voorjaarsvoorstelling als vanouds actueel, ad rem en op zoek naar de feiten. Dolf stelt vragen, spoort aan tot nadenken en blinkt uit in wikken en wegen.

Een frisse, warme voorstelling met anekdotes die je om de oren schieten, en met zinnen die je bijblijven. Over kennis, plastic waterflesjes, communicatie, politiek, juniorenvoetbal, emancipatie, duurzaamheid, kastanjebomen en de welvaart om ons heen. Dolf zoekt ingrediënten voor een betere wereld, en stelt ook jou de vraag: wat kan je zelf doen om de wereld een beetje beter te maken?

De pers over de Voorjaarseditie van Als ik het niet doe, doet niemand het...

Volkskrant (***)
"Dolf Jansen ontpopt zich in zijn programma met die hele lange naam tot een maatschappelijk grootinquisiteur die feiten op tafel wil leggen. (...)  twee keer de bal kort raken, vliegensvlug naar zichzelf overspelen en dan een trap op doel (...) Jansen is een bevlogen cabaretier die een stevig fundament legt van idealisme, scherpe humor en snelheid (...) Dat fundament wint deze keer extra aan kracht door een portie ontroering (...) Dolf Jansen als (enigszins) rustige verteller, daar willen we in de toekomst  wel meer van horen."

Telegraaf (****)
"Stuiterbal Jansen zoekt de nuance (...) is grappig, raak en verre van aftands. (...) Hij denkt en praat snel en verweeft soepel gebeurtenissen in de zaal en reacties van zijn publiek in zijn voorstelling. Met zijn lange, slungelachtige lijf als een expressief instrument begint hij in zijn programma een openbare zoektocht naar ‘de feiten'. (...) Intussen wisselt hij zijn observaties af met herinneringen die van Als ik het niet doe... ook een persoonlijk programma maken.

Dolf Jansen stelt terecht: alleen wie z'n eigen waarheid ter discussie durft te stellen, kan tot nieuwe inzichten komen. En misschien ook tot ideeën die de wereld een stukje mooier maken."

CultuurpodiumOnline
"Mooie quotes en zinnen passeren in hoog tempo de revu (...) De geest wordt geprikkeld. Er wordt slim gerelativeerd. 'Het is gemakkelijk om ergens tegen te zijn dan hoef je niet meer na te denken'. Dolf Jansen zet een prachtige voorstelling neer die in snel tempo op je af komt en geen moment de aandacht laat verslappen."

CultuurBewust
"De kracht van Jansens nieuwe voorstelling zit in de connectie die hij weet te maken met het publiek door middel van luchtige grappen, herkenbare herinneringen en eerlijke onthullingen. Met een enorme snelheid stuitert hij van actualiteiten naar levensvragen en weer terug.

Een frisse voorstelling, die wederom laat zien waarom Dolf Jansen één van de bekendste namen is in de Nederlandse cabaretwereld."

CabaretMagazine
"De voorjaarsvariant van Als ik het niet doe... is een smeltkroes van goede grappen, publieksinteractie en een overwogen mening van een vooraanstaand en intelligent cabaretier, ingebed in een mooi jeugdverhaal. Kritisch op een vriendelijke manier en bereid om het eigen ongelijk te accepteren. Als ik het niet doe... is daarmee een positieve start voor een optimistisch jaar."

OnStage
"De zoektocht van Dolf Jansen naar een betere wereld is er een die je treft en ontroert, die hilarisch is en je iets meegeeft. Een marathon gelopen in een wereldrecord, ietwat vermoeiend maar een topprestatie."


Internet:
www.dolfjansen.com