je bevindt je hier: Home / Voorstellingen / Dolf Jansen - Hardverwarmend
Artiest...

Dolf Jansen

Laatste Nieuws

Dolf, Patrick en Lebbis bij het Openluchttheater!

Van mei tot en met augustus vind het Vondelpark Openluchttheater weer plaats! Tijdens dit festival kun je genieten van moderne dans, kindertheater, jazz, cabaret of kleinkunst... »

Unieke voorstelling Dolf Jansen!

Op 3 juni 2016 staat Dolf Jansen met een speciale voorstelling van Hartverwarmend in Kersouwe Openluchttheater. De voorstelling zal eenmalig gemaakt en gespeeld word... »

De pers over Hardverwarmend - Dolf Jansen

 De pers over Hardverwarmend van Dolf Jansen:Dagblad van het NoordenJansen is sterk in contact met de onbekenden die hij heeft uitgenodigd spontaan te reag... »

Dolf Jansen neemt de week door met Pauw

Vrijdag 1 mei nam Dolf Jansen de voorgaande week door bij PAUW. Zo ging het over de aarbeving in Nepal en daar tegenover de festiviteiten van Koningsdag en zo sprak ... »

Terugkijken: Dolf Jansen pleit voor Twitter

Maken online sociale netwerken ons minder sociaal? Volgens internettelefoondienst Skype wel. Fanatiek twitteraar Dolf Jansen deelde vrijdag 6 april zijn gedachten bi... »

Terugkijken: Dolf Jansen bij Kunststof TV

Zondag 11 maart was Dolf Jansen te gast bij Kunststof TV. Een gesprek over wikken en wegen, Dolfs zoektocht naar de feiten en naar ideeën voor een betere wereld. Met... »

Interview Lebbis & Jansen op Lowlands 2011

Lebbis en Jansen, al een jaar of vijf niet meer samen op het podium, kwamen voor Lowlands 2011 voor één keer bij elkaar.Hans en Dolf gaven een interview aan... »

Meer nieuws

Tweets

  1. @aballadeerhere En a balladeer doet een beetje mee in @dekleinekomedie! https://t.co/GUGArQUY3w
  2. @Dolfjansen @doremiek @usher_syndroom @fightngblindnes echt stoer, hoop dat inspiratie beetje hielp ??
  3. @Dolfjansen Terwijl ik schrijvende ben aan #oudejaars2016 realiseer ik me: nog maar 4x #hardverwarmend.. Vr Veendam Za Groningen Ma&di @dekleinekomedie
Dolf Jansen

Stand-upper met een enorm associatief vermogen, altijd bovenop de actualiteit

Dolf Jansen is cabaretier, schrijver, muzikant, presentator en marathonloper. Hij start zijn carriere met Hans Sibbel (Lebbis) in 1989 met succes wanneer hij aan het Leids Cabaret Festival meedoet. Daarna volgen vele uitverkochte cabaretprogramma's voor het duo Lebbis & Jansen, waaronder  oudejaarsprogramma's. De laatste jaren gaan de twee heren hun eigen weg. Alleen voor uitzonderlijk speciale gelegenheden, zoals op Lowlands in 2011, staan ze samen op een podium.

Dolf is creatief. Hij schrijft veel en vaak: columns, gedichten, liedteksten, reisverhalen, interviews en voor diverse televisieprogramma's. Ook maakt Dolf geregeld voorstellingen op maat voor bedrijven, congressen etc. en interviewt met scherpe tong.

Dolf biedt het publiek een verbale berg-en-dal-express waarin hij het publiek meevoert over toppen van welsprekendheid en door dalen van dilemma's. Op zo'n parcours moet je kunnen improviseren als de beste en af durven wijken van de ideale lijn als de actualiteit daar om vraagt. En dan ook nog grappen maken. Heel veel grappen. Laat dat aan Dolf over!


Dolf is sinds jaar en dag, samen met Felix Meurders, presentator van Spijkers met Koppen (VARA, Radio 2). Daarnaast schrijft Dolf verschillende columns in diverse bladen.

Op televisie presenteerde hij verschillende programma's, waaronder Vara Live en Pinkpop. Voor Pauw & Witteman maakte hij eind 2011 een unieke oudejaarsconferene met ingezonden grappen van het publiek. In de laatste week voor de verkiezingen in 2012 gaf Dolf politiek commentaar in een eigen rubriek in De Wereld Draait Door, getiteld DolfDuidt. En net als de voorafgaande verkiezingen geeft hij vanuit De Kleine Komedie in Amsterdam live verslag van de uitslagen.

In seizoen 2013-2014 stond Dolf op de planken met zijn voorstellingTopvorm. In seizoen 2014-2015 met de oudjaarsvoorstelling De Nieuwsjager.In seizoen 2015-2016 is Dolf terug met de voorstelling Hardverwarmend die in drie verschillende vormen te zien is.Als ik het niet doe, doet niemand het (oudejaarsvariant)
Fotografie:
Margriet Jeninga
Dolf Jansen over de NS
Als ik het niet doe, doet niemand het (oudejaarsvariant)
Trailer december 2011
Als ik het niet doe, doet niemand het (oudejaarsvariant)
Dolf nodigt je uit!
Als ik het niet doe, doet niemand het (oudejaarsvariant)
Lebbis en Jansen op Lowlands 2011
Als ik het niet doe, doet niemand het (oudejaarsvariant)
Interview Dolf Jansen - HumorTV okt 2011
Als ik het niet doe, doet niemand het (oudejaarsvariant)
Persfoto Dolf Jansen
Margriet Jeninga
Scènefoto
Jaap Reedijk
Scènefoto
Jaap Reedijk
Scènefoto
Jaap Reedijk
Scènefoto
Jaap Reedijk
Scènefoto
Jaap Reedijk
Scènefoto
Jaap Reedijk
gevestigd toegankelijk

Als ik het niet doe, doet niemand het (oudejaarsvariant)

De pers over Als ik het niet doe, doet niemand het (Oudejaarsvariant):

Volkskrant: "Jansen schiet op bekwame en vertrouwde wijze veel snelle en goede grappen de zaal in, maar neemt ook de tijd voor serieuze overpeinzingen."

Metro: "Al 23 jaar in het vak en nog steeds even energiek. (...) Het improvisatiedeel van de voorstelling is vaak veel leuker dan de voorbereide grappen. Jansen is zoals bekend druk en zelfs een beetje onrustig, maar het is prachtig om te zien met hoeveel enthousiasme hij te werk gaat."

NRC: "Spitsvondige kwinkslagen. (...) ‘Ik heb geen zin een hele avond grapjes te maken', zegt Jansen halverwege. ‘Ik wil dat het ergens over gaat.' Dat lukt hem vooral als hij logisch doorredeneert op wat er dit jaar zoal op het Binnenhof is beweerd, en veel van die uitspraken tot kletspraat weet te reduceren."

Parool: "Hij kan als geen ander een jaar ontleden, verbanden leggen of terugkerende thema's als hoop en verlangen aanwijzen.
(...) Het kost Jansen met al zijn ervaring nauwelijks moeite om een zaal op te zwepen en naar zich toe te trekken."

Leeuwarder Courant: "Rake typeringen (...) een messcherpe voorstelling, waarin Dolf Jansen nog eens aantoont dat hij in ons land tot de top behoort."

**********

Rasartiest Dolf Jansen nadert zijn 25 jarig jubileum. En heeft nog steeds (bijna) al zijn haar en een lichaam waar menig dertiger zachtjes van moet huilen. Als ik het niet doe doet niemand het.... gaat snoeihard aantonen waarom Dolf het doet, wat er moet gebeuren, waarom dat niet gebeurt, wiens schuld dat is en waar het uit gaat komen, als het zo doorgaat. Lees die laatste zin gerust nog een keer: Als ik het niet doe doet niemand het.... gaat snoeihard aantonen waarom Dolf het doet, wat er moet gebeuren, waarom dat niet gebeurt, wiens schuld dat is en waar het uit gaat komen, als het zo doorgaat.

Cabaret met een grote H, stand up zonder vangnet, poëzie die pijn mag doen, improvisatie tot op het balkon en hier en daar een kwinkslag. Omdat niemand anders het doet!

Internet:
www.dolfjansen.com