je bevindt je hier: Home / Voorstellingen / Dolf Jansen - Hardverwarmend
Artiest...

Dolf Jansen

Laatste Nieuws

12 en 19 april: Dolf Jansen in Larie op NPO3

Dolf Jansen neemt in april deel aan het nieuwe komische debatprogramma van Arie Boomsma. in het programma Larie gaan verschillende cabaretiers onder leiding van Arie... »

Terugkijken: Dolf Jansen bij Pauw

Donderdag avond 5 maart zat Dolf Jansen  aan tafel bij Pauw en analyseerde hij kritisch het RTL Verkiezingsdebat. Dit deed hij samen met parlementair journalist, Fer... »

Oudejaars 2014 Dolf Jansen online

Het afgelopen jaar speelde Dolf Jansen zijn Oudejaars 2014. Na zo'n 60 voorstellingen heeft Dolf zijn perfecte samenvatting van 2014 laten zien op 31 december in de Kleine... »

Dolf Jansen vaste columnist bij Vroege Vogels

Dolf Jansen is de nieuwe vaste columnist bij het programma Vroege Vogels.Vroege Vogels is een programma op Radio 1. Het is elke zondag te horen van 07:00 tot 10:00 uur.Afgelop... »

Terugkijken: Dolf en Martijn bij EenVandaag

Afgelopen zaterdag 13 december waren Martijn Koning, Dolf Jansen en Guido Weijers te gast bij het programma ÉénVandaag op NPO 1.Waar maak je in de Oudejaars... »

Terugkijken: Dolf Jansen bij PAUW

Op vrijdagavond 14 november was Dolf Jansen te gast bij Pauw.Wederom schoof Dolf Jansen aan bij Jeroen Pauw voor de week van Dolf. In dit weekoverzicht worden de meest besprok... »

Terugkijken: Dolf Jansen bij PAUW

Afgelopen vrijdagavond 24 oktober was Dolf Jansen te gast bij PAUW.Dolf Jansen gaf bij Jeroen Pauw zijn mening op de belangrijkste nieuwtjes van de afgelopen week. In dit week... »

Terugkijken: Dolf Jansen bij PAUW

Vrijdagavond 17 oktober was Dolf Jansen te gast bij PAUW.Alweer de 24e keer dat Dolf Jansen met een oudejaarsvoorstelling in het theater staat, een goede reden voor ... »

Terugluisteren: Lebbis bij Spijkers bij koppen

Het radioprogramma Spijkers met Koppen zond zaterdag 13 september 2014 weer een nieuwe uitzending uit. In de uitzending was Hans Sibbel (ofwel Lebbis) weer terug als gast met ... »

Nieuwe voorstellingen van start!

Komende week zullen een groot aantal artiesten beginnen met de try-outs van hun nieuwe voorstellingen.  Kijk hieronder voor het overzicht!* 11 september: eerste try-out n... »

Terugkijken: Dolf Jansen pleit voor Twitter

Maken online sociale netwerken ons minder sociaal? Volgens internettelefoondienst Skype wel. Fanatiek twitteraar Dolf Jansen deelde vrijdag 6 april zijn gedachten bi... »

Terugkijken: Dolf Jansen bij Kunststof TV

Zondag 11 maart was Dolf Jansen te gast bij Kunststof TV. Een gesprek over wikken en wegen, Dolfs zoektocht naar de feiten en naar ideeën voor een betere wereld. Met... »

Interview Lebbis & Jansen op Lowlands 2011

Lebbis en Jansen, al een jaar of vijf niet meer samen op het podium, kwamen voor Lowlands 2011 voor één keer bij elkaar.Hans en Dolf gaven een interview aan... »

Betaal niet teveel! Weet waar je kaarten koopt

Betaal jij je ook scheel aan kaarten voor Najib Amhali, Theo Maassen en Jochem Myjer? Theaterkaartjes zijn al niet goedkoop, maar door het georganiseerd doorverkopen van ticke... »

Meer nieuws

Tweets

  1. @Dolfjansen Peter Carey heeft (weer) n prachtig boek geschreven, over CIA, liefde, hacken, Australië en en en #Amnesia http://t.co/mYEDHyP1H8
  2. @Dolfjansen Ik geef t door: de meeste groene knopjes... "@zwartekat: @Dolfjansen http://t.co/PgCVIXILYq”
  3. @Dolfjansen Man tegen z'n moeder:'groene knop. Groene knop is altijd goed..!' #treinleven
Dolf Jansen

Stand-upper met een enorm associatief vermogen, altijd bovenop de actualiteit

Dolf Jansen is  cabaretier, schrijver, muzikant, presentator en marathonloper. Hij start zijn carriere met Hans Sibbel (Lebbis) in 1989 met succes wanneer hij aan het Leids Cabaret Festival meedoet. Daarna volgen vele uitverkochte cabaretprogramma's voor het duo Lebbis & Jansen, waaronder  oudejaarsprogramma's. De laatste jaren gaan de twee heren hun eigen weg. Alleen voor uitzonderlijk speciale gelegenheden, zoals op Lowlands in 2011, staan ze samen op een podium.

Dolf is creatief. Hij schrijft veel en vaak: columns, gedichten, liedteksten, reisverhalen, interviews en voor diverse televisieprogramma's. Ook maakt Dolf geregeld voorstellingen op maat voor bedrijven, congressen etc. en interviewt met scherpe tong.

Dolf biedt het publiek een verbale berg-en-dal-express waarin hij het publiek meevoert over toppen van welsprekendheid en door dalen van dilemma's. Op zo'n parcours moet je kunnen improviseren als de beste en af durven wijken van de ideale lijn als de actualiteit daar om vraagt. En dan ook nog grappen maken. Heel veel grappen. Laat dat aan Dolf over!


Dolf is sinds jaar en dag, samen met Felix Meurders, presentator van Spijkers met Koppen (VARA, Radio 2). Daarnaast schrijft Dolf verschillende columns in diverse bladen.

Op televisie presenteerde hij verschillende programma's, waaronder Vara Live en Pinkpop. Voor Pauw & Witteman maakte hij eind 2011 een unieke oudejaarsconferene met ingezonden grappen van het publiek. In de laatste week voor de verkiezingen in 2012 gaf Dolf politiek commentaar in een eigen rubriek in De Wereld Draait Door, getiteld DolfDuidt. En net als de voorafgaande verkiezingen geeft hij vanuit De Kleine Komedie in Amsterdam live verslag van de uitslagen.

In seizoen 2013-2014 stond Dolf op de planken met zijn voorstelling Topvorm. En nu in seizoen 2014-2015 is het terug met zijn nieuwe oudjaarsvoorstelling De Nieuwsjager.Als ik het niet doe, doet niemand het (oudejaarsvariant)
Fotografie:
Margriet Jeninga
Dolf Jansen over de NS
Als ik het niet doe, doet niemand het (oudejaarsvariant)
Trailer december 2011
Als ik het niet doe, doet niemand het (oudejaarsvariant)
Dolf nodigt je uit!
Als ik het niet doe, doet niemand het (oudejaarsvariant)
Lebbis en Jansen op Lowlands 2011
Als ik het niet doe, doet niemand het (oudejaarsvariant)
Interview Dolf Jansen - HumorTV okt 2011
Als ik het niet doe, doet niemand het (oudejaarsvariant)
Persfoto Dolf Jansen
Margriet Jeninga
Scènefoto
Jaap Reedijk
Scènefoto
Jaap Reedijk
Scènefoto
Jaap Reedijk
Scènefoto
Jaap Reedijk
Scènefoto
Jaap Reedijk
Scènefoto
Jaap Reedijk
gevestigd toegankelijk

Als ik het niet doe, doet niemand het (oudejaarsvariant)

De pers over Als ik het niet doe, doet niemand het (Oudejaarsvariant):

Volkskrant: "Jansen schiet op bekwame en vertrouwde wijze veel snelle en goede grappen de zaal in, maar neemt ook de tijd voor serieuze overpeinzingen."

Metro: "Al 23 jaar in het vak en nog steeds even energiek. (...) Het improvisatiedeel van de voorstelling is vaak veel leuker dan de voorbereide grappen. Jansen is zoals bekend druk en zelfs een beetje onrustig, maar het is prachtig om te zien met hoeveel enthousiasme hij te werk gaat."

NRC: "Spitsvondige kwinkslagen. (...) ‘Ik heb geen zin een hele avond grapjes te maken', zegt Jansen halverwege. ‘Ik wil dat het ergens over gaat.' Dat lukt hem vooral als hij logisch doorredeneert op wat er dit jaar zoal op het Binnenhof is beweerd, en veel van die uitspraken tot kletspraat weet te reduceren."

Parool: "Hij kan als geen ander een jaar ontleden, verbanden leggen of terugkerende thema's als hoop en verlangen aanwijzen.
(...) Het kost Jansen met al zijn ervaring nauwelijks moeite om een zaal op te zwepen en naar zich toe te trekken."

Leeuwarder Courant: "Rake typeringen (...) een messcherpe voorstelling, waarin Dolf Jansen nog eens aantoont dat hij in ons land tot de top behoort."

**********

Rasartiest Dolf Jansen nadert zijn 25 jarig jubileum. En heeft nog steeds (bijna) al zijn haar en een lichaam waar menig dertiger zachtjes van moet huilen. Als ik het niet doe doet niemand het.... gaat snoeihard aantonen waarom Dolf het doet, wat er moet gebeuren, waarom dat niet gebeurt, wiens schuld dat is en waar het uit gaat komen, als het zo doorgaat. Lees die laatste zin gerust nog een keer: Als ik het niet doe doet niemand het.... gaat snoeihard aantonen waarom Dolf het doet, wat er moet gebeuren, waarom dat niet gebeurt, wiens schuld dat is en waar het uit gaat komen, als het zo doorgaat.

Cabaret met een grote H, stand up zonder vangnet, poëzie die pijn mag doen, improvisatie tot op het balkon en hier en daar een kwinkslag. Omdat niemand anders het doet!

Internet:
www.dolfjansen.com