je bevindt je hier: Home / Voorstellingen / Dolf Jansen - Hardverwarmend
Artiest...

Dolf Jansen

Laatste Nieuws

Terugkijken: Dolf bij Per Seconde Wijzer

Gisteravond was Dolf Jansen te zien bij de kennisquiz Per Seconde Wijzer. Klik HIER om de uitzending terug te kijken. In de kennisquiz Per Seconde Wijzer&n... »

Dolf Jansen neemt de week door bij PAUW

In oktober, november en december is Dolf Jansen te zien bij PAUW.Dolf neemt op geheel eigen wijze het nieuws van die week door.Dolf doet dit op 30 oktober, 20 novemb... »

Dolf Jansen neemt de week door met Pauw

Vrijdag 1 mei nam Dolf Jansen de voorgaande week door bij PAUW. Zo ging het over de aarbeving in Nepal en daar tegenover de festiviteiten van Koningsdag en zo sprak ... »

Terugkijken: Dolf Jansen pleit voor Twitter

Maken online sociale netwerken ons minder sociaal? Volgens internettelefoondienst Skype wel. Fanatiek twitteraar Dolf Jansen deelde vrijdag 6 april zijn gedachten bi... »

Terugkijken: Dolf Jansen bij Kunststof TV

Zondag 11 maart was Dolf Jansen te gast bij Kunststof TV. Een gesprek over wikken en wegen, Dolfs zoektocht naar de feiten en naar ideeën voor een betere wereld. Met... »

Interview Lebbis & Jansen op Lowlands 2011

Lebbis en Jansen, al een jaar of vijf niet meer samen op het podium, kwamen voor Lowlands 2011 voor één keer bij elkaar.Hans en Dolf gaven een interview aan... »

Meer nieuws

Tweets

  1. @mijkevanwijk Jazzt u mee? @ParadoxTilburg @NachtvandeJazz @FrankJochemsen Tot 3.00 live @NPORadio6 https://t.co/wwFXwJVIy6
  2. @Klimaatparade Go Melbourne! Meer dan 60000 mensen bij de eerste #ClimateMarch vh wknd! Met wie loop jij bij de #klimaatparade? https://t.co/yGIIWzR3ZK
  3. @Dolfjansen Morgen #klimaatparade ter Museumplein 020 Komende week #hardverwarmend Amstelveen (dins) Wageningen (woe) en Oss (vrij) #oudejaars2015
Dolf Jansen

Stand-upper met een enorm associatief vermogen, altijd bovenop de actualiteit

Dolf Jansen is cabaretier, schrijver, muzikant, presentator en marathonloper. Hij start zijn carriere met Hans Sibbel (Lebbis) in 1989 met succes wanneer hij aan het Leids Cabaret Festival meedoet. Daarna volgen vele uitverkochte cabaretprogramma's voor het duo Lebbis & Jansen, waaronder  oudejaarsprogramma's. De laatste jaren gaan de twee heren hun eigen weg. Alleen voor uitzonderlijk speciale gelegenheden, zoals op Lowlands in 2011, staan ze samen op een podium.

Dolf is creatief. Hij schrijft veel en vaak: columns, gedichten, liedteksten, reisverhalen, interviews en voor diverse televisieprogramma's. Ook maakt Dolf geregeld voorstellingen op maat voor bedrijven, congressen etc. en interviewt met scherpe tong.

Dolf biedt het publiek een verbale berg-en-dal-express waarin hij het publiek meevoert over toppen van welsprekendheid en door dalen van dilemma's. Op zo'n parcours moet je kunnen improviseren als de beste en af durven wijken van de ideale lijn als de actualiteit daar om vraagt. En dan ook nog grappen maken. Heel veel grappen. Laat dat aan Dolf over!


Dolf is sinds jaar en dag, samen met Felix Meurders, presentator van Spijkers met Koppen (VARA, Radio 2). Daarnaast schrijft Dolf verschillende columns in diverse bladen.

Op televisie presenteerde hij verschillende programma's, waaronder Vara Live en Pinkpop. Voor Pauw & Witteman maakte hij eind 2011 een unieke oudejaarsconferene met ingezonden grappen van het publiek. In de laatste week voor de verkiezingen in 2012 gaf Dolf politiek commentaar in een eigen rubriek in De Wereld Draait Door, getiteld DolfDuidt. En net als de voorafgaande verkiezingen geeft hij vanuit De Kleine Komedie in Amsterdam live verslag van de uitslagen.

In seizoen 2013-2014 stond Dolf op de planken met zijn voorstellingTopvorm. In seizoen 2014-2015 met de oudjaarsvoorstelling De Nieuwsjager.In seizoen 2015-2016 is Dolf terug met de voorstelling Hardverwarmend die in drie verschillende vormen te zien is.Jansen Praat
Fotografie:
Fotograaf: Martin Oudshoorn
Sjeik Yassin
Jansen Praat
Opvoeden
Jansen Praat
Scène over vrouwen en inparkeren uit Jansen Praat
Jansen Praat
Scène Vloeken uit Jansen Praat
Jansen Praat
Persfoto Jansen Praat
Martin Oudshoorn

Jansen Praat

Jansen praat! is de voorstelling die mij tot eind juni van de straat gaat houden, en u moet echt even komen kijken. Want er zitten weer heel veel grappen in, en een stapel prachtige liedjes, en wat ontroerende gedichten, en soms een gast, plus een wereldband die de zgn. cabarock links en rechts inhaalt. Whammo!
Ik praat, ik stel vragen, ik zoek antwoorden, ik lieg de waarheid harder dan u ooit heeft meegemaakt. Mijn bandje en ik hebben er zin in, nu jullie nog.

Jansen praat!, nog maar ruim twee maanden in het theater....en wat dan?!

Tekst en idee: Dolf Jansen Band: Joop van Dijk, Arie van der Wulp, André van der Hoff, Andries Eleveld en Jeroen Linnenbank