je bevindt je hier: Home / Voorstellingen / Dolf Jansen - UITSLAG
Artiest...

Dolf Jansen

Laatste Nieuws

Terugkijken: Dolf Jansen bij zo: Raymann

Dit weekend werd de Marathon van Rotterdam gehouden. Hardlopen is de passie van Dolf Jansen, die deze passie besprak bij Jörgen Raymann. Volgens hem liet iedereen di... »

Terugkijken: Dolf Jansen bij De Slimste Mens

Op dinsdag 14 januari nam Dolf Jansen deel aan de kennisquiz De Slimste Mens. Hij nam het op tegen Wilfred de Bruijn en Yousef Gnaoui. Hoe ver weet Dolf het te schop... »

Terugluisteren: Dolf Jansen bij De Overnachting

Zondag 12 januari jl. was Dolf Jansen te gast bij het radioprogramma De Overnachting van BNN op Radio 1.In De Overnachting komt iedere week een prominente gast logeren in... »

Terugkijken: Dolf Jansen blikt terug op 2013

Dolf Jansen nam 19 december de grootste uitglijders, meest geslaagde duo's en beste prestaties van het afgelopen jaar door bij Pauw & Witteman. Kijk het frag... »

Terugkijken: Dolf Jansen bij Tante Es

Afgelopen zondag, 15 december, zat Dolf Jansen bij Tante Es om te praten over zijn afkomst, ouders en zijn opvoeding. Over zijn bijzondere band met Ierland, het... »

Dolf doneert volledige opbrengst show aan Giro 555

Dolf Jansen doneert de opbrengsten van TOPVORM aanstaande woensdag in De Tamboer te Hoogeveen aan Giro 555, voor de slachtoffers van de tyfoon Haiyan. "Om iets te do... »

,,Van klassieke cabaretier tot verhalenverteller''

Vandaag verscheen in de Volkskrant een recensie van TOPVORM, het nieuwste cabaretprogramma van Dolf Jansen. "Jansen evolueert langzaam van klassieke cabaretier ... »

Terugkijken: Dolf Jansen over TOPVORM bij P&W

Afgelopen vrijdag, 25 oktober, sprak Dolf Jansen bij Pauw & Witteman over zijn nieuwe voorstelling. In TOPVORM heeft de cabaretier en marathonloper het over zijn lich... »

Terugkijken: Dolf Jansen praat over suiker bij P&W

Donderdag 17 oktober was Dolf Jansen te gast bij Pauw & Witteman om - als ambassadeur van Oxfam Novib - aandacht te schenken aan de bittere nasmaak van suiker. Oxfam ... »

Terugkijken: Spijkers met Koppen neemt P&W over

Het Radio 2-programma Spijkers met Koppen bestaat deze maand 25 jaar. Om het jubileum te vieren, toeren presentatoren Felix Meurders en Dolf Jansen door het land, en namen ze ... »

Overzicht komende premières

Dit theaterseizoen gaan 7 theatermakers met hun voorstellingen in première. Alle premières op een rijtje:September:25-09: André Manuel & Gee... »

Terugluisteren: Dolf Jansen bij BNR

Op 6 september was Dolf Jansen co-host bij het radioprogramma The Friday Move van BNR. Hij vertelt o.a. over zijn nieuwe voorstelling, hoe het is om cabaretier te zijn, milita... »

9 mei: Boekrelease Dolf Jansen en Margriet Jeninga

Op 9 mei 2013 verschijnt bij Uitgeverij Thomas Rap het boek Waar het gras altijd groener is - Ierland, ons tweede moederland van Margriet Jeninga & Dolf JansenEen huis in ... »

Terugkijken: Dolf Jansen met Als ik het niet doe..

Zaterdagavond 24 november was Dolf Jansen live op NED 3 te zien met zijn programma Als ik het niet doe doet niemand het... Dolf gaf commentaar bij de beste fragmenten uit zijn... »

Terugkijken: Dolf Jansen pleit voor Twitter

Maken online sociale netwerken ons minder sociaal? Volgens internettelefoondienst Skype wel. Fanatiek twitteraar Dolf Jansen deelde vrijdag 6 april zijn gedachten bi... »

Terugkijken: Dolf Jansen bij Kunststof TV

Zondag 11 maart was Dolf Jansen te gast bij Kunststof TV. Een gesprek over wikken en wegen, Dolfs zoektocht naar de feiten en naar ideeën voor een betere wereld. Met... »

Interview Lebbis & Jansen op Lowlands 2011

Lebbis en Jansen, al een jaar of vijf niet meer samen op het podium, kwamen voor Lowlands 2011 voor één keer bij elkaar.Hans en Dolf gaven een interview aan... »

Betaal niet teveel! Weet waar je kaarten koopt

Betaal jij je ook scheel aan kaarten voor Najib Amhali, Theo Maassen en Jochem Myjer? Theaterkaartjes zijn al niet goedkoop, maar door het georganiseerd doorverkopen van ticke... »

Meer nieuws

Tweets

  1. @Dolfjansen Dank voor tips aangaande Leeuwarden en #RSD2014 Ik ga morgenmiddag ff bij KingKongRecords langs, dan door ter @SsbDeHarmonie #TOPVORM
  2. @Dolfjansen Morgen #RSD2014 En #TOPVORM spelen te Leeuwarden.. Is daar deelnemende platenzaak?!
  3. @DolfRuesink Lezersactie Tubantia met @Dolfjansen bij @FBKGames groot succes. Alle 300 kaarten waren vanmorgen voor 09.00 uur weg.
Dolf Jansen

Stand-upper met een enorm associatief vermogen, altijd bovenop de actualiteit

Dolf Jansen is  cabaretier, schrijver, muzikant, presentator en marathonloper. Hij start zijn carriere met Hans Sibbel (Lebbis) in 1989 met succes wanneer hij aan het Leids Cabaret Festival meedoet. Daarna volgen vele uitverkochte cabaretprogramma's voor het duo Lebbis & Jansen, waaronder  oudejaarsprogramma's. De laatste jaren gaan de twee heren hun eigen weg. Alleen voor uitzonderlijk speciale gelegenheden, zoals op Lowlands in 2011, staan ze samen op een podium.

Dolf is creatief. Hij schrijft veel en vaak: columns, gedichten, liedteksten, reisverhalen, interviews en voor diverse televisieprogramma's. Ook maakt Dolf geregeld voorstellingen op maat voor bedrijven, congressen etc. en interviewt met scherpe tong.

Dolf biedt het publiek een verbale berg-en-dal-express waarin hij het publiek meevoert over toppen van welsprekendheid en door dalen van dilemma's. Op zo'n parcours moet je kunnen improviseren als de beste en af durven wijken van de ideale lijn als de actualiteit daar om vraagt. En dan ook nog grappen maken. Heel veel grappen. Laat dat aan Dolf over!


Dolf is sinds jaar en dag, samen met Felix Meurders, presentator van Spijkers met Koppen (VARA, Radio 2). Daarnaast schrijft Dolf verschillende columns in diverse bladen.

Op televisie presenteerde hij verschillende programma's, waaronder Vara Live en Pinkpop. Voor Pauw & Witteman maakte hij eind 2011 een unieke oudejaarsconferene met ingezonden grappen van het publiek. In de laatste week voor de verkiezingen in 2012 gaf Dolf politiek commentaar in een eigen rubriek in De Wereld Draait Door, getiteld DolfDuidt. En net als de voorafgaande verkiezingen geeft hij vanuit De Kleine Komedie in Amsterdam live verslag van de uitslagen.

In seizoen 2013-2014 staat Dolf op de planken met zjin nieuwe voorstelling Topvorm.Geen Oudejaarsvoorstelling
Fotografie:
Fotograaf: Martin Oudshoorn
Hoofd Poezie
Geen Oudejaarsvoorstelling
dolfjansen
Geen Oudejaarsvoorstelling
Persfoto Geen Oudejaarsvoorstelling
Martin Oudshoorn
Persfoto Geen Oudejaarsvoorstelling
Martin Oudshoorn

Geen Oudejaarsvoorstelling

Irak is nu een democratie
Er is geen klimaatverandering
De mens is gemaakt om monogaam te zijn
Ik bel je snel terug!
Wilders is geen enge populist
Alle profvoetballers zijn heteroseksueel
Het is al overgemaakt
Borsato = poëzie
Kernenergie is de oplossing
John de Mol maakt kwaliteits-tv
Aan het eind van de regenboog ligt een pot met goud
We voeren geen oorlog
Vrouwen denken maar aan een ding
Dolf Jansen speelt Geen Oudejaarsvoorstelling
Dit was een wervend tekstje

Eindelijk: de vierde solo van Dolf Jansen. Van eind augustus tot en met 31 december 2007.
Omdat stand up, gedichten en improvisatie elke avond weer Geen Oudejaarsvoorstelling oplevert

Klik hier voor Dolf's eigen webstek!