je bevindt je hier: Home / Voorstellingen / Dames voor na vieren - Bruids- en Grafwerk
Artiest...

Dames voor na vieren

Laatste Nieuws

Voorstelling DAMES VOOR NA VIEREN verplaatst

Wegens een ontsteking op de stembanden zijn de volgende voorstellingen van DAMES VOOR NA VIEREN verplaatst: 19 november 2013:Schouwburg Amphion te Doetinchem&nb... »

Meer nieuws

Tweets

  1. @AlfredLems Weer geweldige voorstelling van @DeDames in @IsalaTheater
  2. @DeDames ons gisteren gemist? http://t.co/3g2NJzJwBB
  3. @DeDames 7 januari hebben wij opnames van Bruids en Grafwerk in De Kleine Komedie! Leuk om daarbij te zijn? Bel snel! 020 6240534
 

Dames Voor Na Vieren bestaat uit Hanneke Drenth (Velsen, 1980) en Anne van Rijn (Rotterdam, 1977). In studiejaar 2003-2004 waren zij respectievelijk tweede- en derdejaars studenten van de Bossche kleinkunstopleiding Koningstheaterakademie.

Sinds september 2003 presenteren zij zich als theaterduo door deel te nemen aan enkele cabaretfestivals, zoals Holland Casino Podiumprijs, waar ze in januari 2004 de juryprijs wonnen. In maart 2004 won het duo de publiekprijs en de juryprijs van het Amsterdams Kleinkunstfestival.

In 2011-2012 spelen Anne en Hanneke de reprise van hun voorstelling Koude Kermis in de Nederlandse theaters. Deze voorstellling werd genomineerd voor de VSCD Neerlands Hoop, de prijs voor die veelbelovende theatermaker(s) die het grootste toekomstperspectief heeft/hebben.

In 2006-2007 werden zij voor Hijgende Hakken ook al genomineerd voor de VSCD Neerlands Hoop.

In 2011 stond Anne van Rijn voor het eerst alleen op de planken met haar solovoorstelling Conny Who?! Een eigenzinnige, muzikale voorstelling naar het leven en werk van mevrouw Conny Stuart.

Hanneke Drenth is nagenoeg iedere zaterdag de zangeres van het Spijkerlied bij het VARA radio 2 programma 'Spijkers met Koppen', waar Anne van Rijn werkzaam is als scèneschrijver in het cabaretteam.

In 2011 werden de Dames opnieuw genomineerd voor VSCD Neerlands Hoop, dit keer met hun programma 'Koude Kermis'.

In seizoen 2013-3014 speelden zij hun voorstelling Bruids-en Grafwerk in de theaters. 

In 2015-2016 richten Anne en Hanneke zich op solo-projecten. Koude Kermis
Fotografie:
Fotograaf: Menno Kok
Scène Spelen met de pop
Koude Kermis
Promofilmpje Dames voor na Vieren
Koude Kermis
Persfoto Koude Kermis
Foto Menno Kok - Ontwerp Dog and Pony
Scènefoto Koude Kermis
Jaap Reedijk
Scènefoto Koude Kermis
Jaap Reedijk
Scènefoto Koude Kermis
Jaap Reedijk
Scènefoto Koude Kermis
Jaap Reedijk
Scènefoto Koude Kermis
Jaap Reedijk
fysiek jong uitdagend visueel

Koude Kermis

Dames voor na Vieren speelden op 23 december voor de laatse keer hun voorstelling Koude Kermis.

"Felle actrices, goede zangeressen met een wreed en plezierig gevoel voor humor en vooral intelligent. (...)  kortom een aanwinst." (Volkskrant)

Anne van Rijn en Hanneke Drenth wonnen in 2004 de jury en publieksprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Dames Voor Na Vieren heeft zich inmiddels gevestigd als duo in de toplaag van de huidige kleinkunstwereld.

Met hun nominatie voor de VSCD Neerlands Hoop Prijs in 2007 bewijzen deze twee vrouwen dat ze geen eendagsvliegen zijn, maar twee podiumbeesten in hart en nieren.

In hun derde programma Koude Kermis pakt Dames Voor Na Vieren uit!

Met hun unieke kijk op de dagelijkse dingen en het kleinmenselijk leed trekken zij hun publiek mee in een kermis waarin je even vergeet dat je bestaat: prachtige zang, mime, live-muziek, slapstick afgewisseld met tragikomische sketches. Je bent getuige van een compleet eigen stijl en van een energie die je op het puntje van je stoel doet zitten.

Kortom; Dames voor na Vieren is een ervaring!

De pers over Koude Kermis:

TROUW
"Dat spelen, dat kunnen de Dames. Ze laten, net als in eerdere voorstellingen, een bonte parade aan personages zien, van sneue goochelaars tot een opera-diva en van een oververhitte moeder tot piepjonge meiden in een dreunende disco. (...) Het duo Hanneke Drenth en Anne van Rijn, heeft talent in overvloed. Ze kunnen prachtig zingen - al spelen liedjes in deze voorstelling een minder grote rol - en acteren energiek en voluit. Hun flexibele mimiek, hun handelsmerk, is zeer sterk."

VOLKSKRANT
"Drenth en Van Rijn vinden hun humor in de tragiek en de overdrijving. Met fysieke sketches, opvallende typetjes en knap gezonden liedjes wonnen de Dames in 2004 het Amsterdams Kleinkunst Festival. Nog altijd zijn dat hun sterke punten."

Revolvers Lust for Life
"Drenth en van Rijn weten met minimale middelen - een clownsneusje, een zakje drop - het maximale resultaat te bereiken." (...)
"Dames voor na Vieren heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een topact."


Prijzen:
- De jury- en de publieksprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival 2004
- Genomineerd voor de VSCD Neerlands Hoop 2007 met Hijgende Hakken. (De prijs voor de veelbelovende theatermaker(s) die het grootste toekomstperspectief heeft/hebben.)
- Genomineerd voor de VSCD Neerlands Hoop 2011 voor Koude Kermis.