je bevindt je hier: Home / Voorstellingen / Cabarestafette - Cabarestafette 2015-2016
Artiest...

Cabarestafette

 

Cabarestafette is een avondvullende voorstelling die langs de schouwburgen toert. De vorm van de avonden is altijd hetzelfde, maar de bezetting is steeds weer anders. Dat maakt iedere avond uniek. Er kan door de theaterdirecties een keuze gemaakt worden uit het aanbod van een twintigtal nieuwe cabarettalenten. Deze cabaretiers spelen meestal al een avondvullend programma in de kleinere zalen en Cabarestafette biedt ze de gelegenheid om een deel van hun programma in de grote theaterzalen te brengen. Voor alle duidelijkheid: in tegenstelling tot de cabaretfestivals is Cabarestafette geen wedstrijd. De enige prijs die aan de avond verbonden is, is die van het toegangsbiljet.

De avond bestaat uit drie optredens: twee van een half uur voor de pauze en een van drie kwartier erna. Deze succesvolle formule is, in de meer dan 25 jaar dat Cabarestafette bestaat, altijd in tact gebleven.

Enkele namen van vele cabaretiers die nu succesvol zijn en in het verleden deelnamen aan Cabarestafette zijn: Brigitte Kaandorp, Bert Visscher, Hans Teeuwen, Theo Maasen, Lenette van Dongen, Jeroen van Merwijk, Sanne Wallis de Vries, Jochem Myjer, Paulien Cornelisse en Wim Helsen.

De presentatie van is (afwisselend) in handen van:
Nina de la Croix, De Partizanen, Lex Uiting, Yora Rienstra en Stefan Pop. De techniek wordt verzorgd door Eelco Vellema en Hans Verbiesen i.s.m. de eigen technici van de theaters.

-Cabarestafette 2006-2007
Fotografie:
Ontwerp: Paul Roos
Persfoto
Paul Roos

Cabarestafette 2006-2007

Cabarestafette is een avondvullende voorstelling die langs de schouwburgen toert. De vorm van de avonden is altijd hetzelfde, maar de bezetting is steeds weer anders. Dat maakt iedere avond uniek. Er kan door de theaterdirecties een keuze gemaakt worden uit het aanbod van negentien (nieuwe) cabarettalenten. Deze cabaretiers spelen meestal al een avondvullend programma in de kleinere zalen en Cabarestafette biedt ze de gelegenheid om een deel van hun programma in de grote theaterzalen te brengen.
De avond bestaat uit drie optredens: twee van een half uur vóór de pauze en één van drie kwartier erna. Deze succesvolle formule is, in de ruim 15 jaar dat Cabarestafette bestaat, altijd in tact gebleven.
Enkele namen van vele cabaretiers die nu succesvol zijn en in het verleden deelnamen aan Cabarestafette zijn Brigitte Kaandorp, Bert Visscher, Hans Teeuwen, Theo Maassen, Lenette van Dongen, Jeroen van Merwijk, Kees Torn, Sanne Wallis de Vries, Sara Kroos, Jochem Myjer en Wim Helsen.
 
Voor alle duidelijkheid: in tegenstelling tot de cabaretfestivals is Cabarestafette géén wedstrijd. Met de Cabarestafette reist een presentator mee.

Presentatie:

Jan J. Pieterse en Monique Brouwers