je bevindt je hier: Home / Voorstellingen / Cabarestafette - Cabarestafette 2015-2016
Artiest...

Cabarestafette

 

Cabarestafette is een avondvullende voorstelling die langs de schouwburgen toert. De vorm van de avonden is altijd hetzelfde, maar de bezetting is steeds weer anders. Dat maakt iedere avond uniek. Er kan door de theaterdirecties een keuze gemaakt worden uit het aanbod van een twintigtal nieuwe cabarettalenten. Deze cabaretiers spelen meestal al een avondvullend programma in de kleinere zalen en Cabarestafette biedt ze de gelegenheid om een deel van hun programma in de grote theaterzalen te brengen. Voor alle duidelijkheid: in tegenstelling tot de cabaretfestivals is Cabarestafette geen wedstrijd. De enige prijs die aan de avond verbonden is, is die van het toegangsbiljet.

De avond bestaat uit drie optredens: twee van een half uur voor de pauze en een van drie kwartier erna. Deze succesvolle formule is, in de meer dan 25 jaar dat Cabarestafette bestaat, altijd in tact gebleven.

Enkele namen van vele cabaretiers die nu succesvol zijn en in het verleden deelnamen aan Cabarestafette zijn: Brigitte Kaandorp, Bert Visscher, Hans Teeuwen, Theo Maasen, Lenette van Dongen, Jeroen van Merwijk, Sanne Wallis de Vries, Jochem Myjer, Paulien Cornelisse en Wim Helsen.

De presentatie van is (afwisselend) in handen van:
Nina de la Croix, De Partizanen, Lex Uiting, Yora Rienstra en Stefan Pop. De techniek wordt verzorgd door Eelco Vellema en Hans Verbiesen i.s.m. de eigen technici van de theaters.

-Fotografie:
Ontwerp: Paul Roos
Persfoto
Paul Roos

Cabarestafette 2005-2006

De opstap naar de grote zaal

“Vanavond Cabarestafette met onder andere Cabaret Zak & As. Dat bestaat uit Erik van Muiswinkel, Justus van Oel en Erik Eygenraam.’’ Het is 21 januari 1986 en in het Scheepjestheater te Veenendaal speelt een van de eerste Cabarestafettes. Vele zouden volgen.

 

In het twintigjarige bestaan van Cabarestafette heeft het publiek kunnen kennismaken met zo’n 140 cabaretiers, onder wie Bert Visscher, Waardenberg & De Jong, Brigitte Kaandorp, Hans Teeuwen, Theo Maassen, Lenette van Dongen, Lebbis & Jansen, NUHR, Jeroen van Merwijk, Maarten van Roozendaal, Kees Torn, Sanne Wallis de Vries, Sara Kroos, Jochem Myjer, Wim Helsen en vele anderen die op een of andere manier zijn doorgebroken en meedraaien in het cabaretcircuit. Maar ook voor mensen als Henk van Vulten en Jacqueline Stolken was Cabarestafette van belang: zij kozen tijdig voor een carrière in het onderwijs en in de verpleging.

 

‘20 jaar Cabarestafette’ bewijst dat de formule onverwoestbaar is. Aan het begin van de avond legt de presentator uit dat Cabarestafette is opgebouwd uit drie optredens, twee voor de pauze en een erna. Dat Cabarestafette geen festival is en geen wedstrijd. Dat Cabarestafette niet aan één plaats is gebonden, maar langs de theaters door het land toert. Dat Cabarestafette de deelnemers de kans biedt te wennen aan de grote zalen. Dat Cabarestafette het publiek kennis laat maken met nieuw cabarettalent. Dat een Cabarestafette-avond wordt samengesteld uit zo’n 25 deelnemers met ieder hun eigen stijl en vorm van cabaret. En dat daarom iedere Cabarestafette-avond anders is en uniek.