je bevindt je hier: Home / Voorstellingen / André Manuel - Het Geval Apart
Artiest...

André Manuel

Laatste Nieuws

Terugluisteren: André Manuel bij NTR Academie

Dinsdag 24 maart was André Manuel te gast bij 'NTR Academie' op NPO Radio 5. André vertelt over de invloeden van zijn roots, zijn kritische maa... »

André Manuel wegens succes bijgeboekt

André Manuel is wegens succes bijgeboekt in De Kleine Komedie.Op donderdag 30 april komt André opnieuw naar De Kleine Komedie om zijn voorstelling Het Geval Apar... »

Sterren voor nieuwe show André Manuel

Volkskrant (****):  Een fantastische cocktail van nietsontziend beuk cabaret.“Het bestaat nog: het niets en niemand ontziende beuk cabaret. André Manuel disc... »

Nieuwe voorstellingen van start!

Komende week zullen een groot aantal artiesten beginnen met de try-outs van hun nieuwe voorstellingen.  Kijk hieronder voor het overzicht!* 11 september: eerste try-out n... »

André Manuel op nieuwe album Typhoon

Eind juli 2014 was André Manuel te gast bij het optreden van Typhoon op North Sea Jazz. Hij speelde daar mee met het nummer 'Zandloper'.Dit nummer staat oo... »

Betaal niet teveel! Weet waar je kaarten koopt

Betaal jij je ook scheel aan kaarten voor Najib Amhali, Theo Maassen en Jochem Myjer? Theaterkaartjes zijn al niet goedkoop, maar door het georganiseerd doorverkopen van ticke... »

Meer nieuws
André Manuel

André Manuel brengt geëngageerd cabaret. Hij vraagt zich af hoe het komt dat mensen tot de gruwelijkheden in staat zijn waarover we dagelijks horen. Door het publiek te confronteren met de ernstige feiten laat hij zien waarom het leven voor hem toch de moeite waard is. Manuel gaat een interactief spel aan met publiek dat vrijblijvend amusement verwacht. Voor wie André Manuel wil begrijpen is dit topamusement.


Met minstens zoveel passie en overgave als in zijn theaterprogramma's is André zingezang-schrijver. Hij speelt in bands als Krang, Fratsen, De Ketterse Fanfare en Dancing Dollekamp. De muziek is overduidelijk onvervalst van Manuel. In de verte hoor je soms inspirator Tom Waits meeklinken.

In 2004 verscheen zijn eerste boek: 'Het tragische einde van de Nederlander, zoals wij hem kennen'.

In 2003 wint hij met 'Sleet' (zijn achtste programma sinds 1990) de Neerlands Hoop, de prijs voor de cabaretier met een opvallend programma of een cabaretier die een opvallende ontwikkeling heeft doorgemaakt. In 2005 volgt voor 'Lazarus' een nominatie voor de Poelifinario, de prijs voor de meest indrukwekkende voorstelling van het seizoen.

André Manuel was tussen 2003 en 2010 vaste columnist in het radioprogramma De Andere Wereld van de IKON.Leve de man van de SVP!
Fotografie:
Roos Gast
Lied: Post
Leve de man van de SVP!
Lied: In Volendam
Leve de man van de SVP!
Lied: Van heel veel dingen word ik blij
Leve de man van de SVP!
Lied: Heel Nederland Blank
Leve de man van de SVP!
Promofilmpje Leve de man van de SVP!
Leve de man van de SVP!
André Manuel in Uitgesproken
Leve de man van de SVP!
Persfoto
Roos Gast
Scènefoto Leve de man van de SVP
Jaap Reedijk
Scènefoto Leve de man van de SVP
Jaap Reedijk
Scènefoto André Manuel
Jaap Reedijk
Scènefoto Leve de man van de SVP!
Jaap Reedijk
geengageerd grof taalgebruik

Leve de man van de SVP!

Er zijn er veel die zeggen, dat ze zeggen wat ze denken. Er zijn er weinig die dat ook echt doen. André Manuel is een van die weinigen. Hij maakt actueel en politiek theater, hij durft tegen zere benen aan te schrijven, linkse directes te oreren en vol de onderbuik binnen te zingen. Hij analyseert en hij banaliseert. Hij fileert en hij filosofeert. En laat zijn publiek dankbaar naar adem happen.

In zijn 12e voorstelling Leve de Man van de SVP! gaat André Manuel opnieuw de grenzen van het theater verkennen. Ditmaal als Jan Kwakman, zelfbenoemde Nieuwe Leider van dit Land, die vanuit zijn thuishaven Volendam het schitterende Nederland aan zijn voeten krijgt. Het is een soort van revue maar dan zonder ballet. Het is een soort van ballet maar dan zonder tutu. De SVP staat voor Soort Van Pim en in Jan Kwakman zien een heleboel Nederlanders hun gedroomde sterke man terug. Jan Kwakman zal het politieke landschap een hele grote beurt gaan geven. Omdat iemand het moet doen.

En dat allemaal onder het motto: Leve de Man van de SVP! Een hele zieke geest in een gezond lichaam. Komt allen in sportkleding.

*De pers over Leve de man van de SVP!

Parool:
"De nieuwste creatie van André Manuel is een uitvergroting van zelfs de allerergste populisten. (...) De inspiratie is duidelijk: onverdraagzaamheid, domheid en egocentrisme; zaken die de cabaretier nu meer dan ooit terugziet in het politieke landschap. (...) In Jan Kwakman verenigt Manuel knap alle eigenschappen die 'grote leiders' zo gevaarlijk maken. (...) Met snoeiharde humor en oneliners creëert hij een gruwelijk personage, waar je om lacht maar soms ook een beetje bang van wordt."

Dagblad van het Noorden:
"Als Jan Kwakman in zijn rol groeit van een enge demagoog, is hij niet meer te houden. (...) Manuel maakt van hem een griezel, consequent en onontkoombaar, tot je de heer A. Hitler herkent. Hij portretteert de situatie met zwarte, hilarische humor en sadistische pret."

Stentor Deventer Dagblad:
"Manuel heeft al jaren zijn vorm gevonden. Hij verpakt spijkerharde woorden in een opgewekte carnavaleske stijl. In de figuur Jan Kwakman kan hij alles kwijt. Deze ongenuanceerde man van de straat, ‘de Nigel de Jong van de politiek', is bovenal recht voor zijn raap. En Manuel ziet het goed: ongecensureerde eerlijkheid is een fantastische vorm van humor.
Met Kwakman geeft Manuel briljant antwoord op onze onvrede en doorgeslagen gekte."

Twentse Courant:
"André Manuel legt in deze voorstelling geen vinger op zere plekken in de samenleving, hij steekt zijn vinger erin. En hij giet er nog een scheut zout bij in ook."