je bevindt je hier: Home / Voorstellingen / André Manuel - Het Geval Apart
Artiest...

André Manuel

Laatste Nieuws

André genomineerd voor Cultuurprijs Overijssel

Cabaretier André Manuel uit Diepenheim, de Zwolse rapper Typhoon en theatergroep The Young Ones uit Zwolle zijn genomineerd voor de Cultuurprijs Overijssel.De drie nomi... »

Nominaties Poelifinario en Neerlands hoop bekend!

De VSCD heeft zojuist de nominaties bekend gemaakt van De Poelifinario en Neerlands Hoop.Vol trots kunnen wij melden dat de volgende artiesten een nominatie ontvangen hebben!!... »

Terugluisteren: André Manuel bij NTR Academie

Dinsdag 24 maart was André Manuel te gast bij 'NTR Academie' op NPO Radio 5. André vertelt over de invloeden van zijn roots, zijn kritische maa... »

Terugkijken: André Manuel bij PAUW

Op woensdagavond 3 december was André Manuel te gast bij PAUW. Hij praat met Jeroen over zijn nieuwe voorstelling Het Geval Apart, waarbij het onder andere gaat over de... »

Sterren voor nieuwe show André Manuel

Volkskrant (****):  Een fantastische cocktail van nietsontziend beuk cabaret.“Het bestaat nog: het niets en niemand ontziende beuk cabaret. André Manuel disc... »

Meer nieuws
André Manuel

André Manuel brengt geëngageerd cabaret. Hij vraagt zich af hoe het komt dat mensen tot de gruwelijkheden in staat zijn waarover we dagelijks horen. Door het publiek te confronteren met de ernstige feiten laat hij zien waarom het leven voor hem toch de moeite waard is. Manuel gaat een interactief spel aan met publiek dat vrijblijvend amusement verwacht. Voor wie André Manuel wil begrijpen is dit topamusement.


Met minstens zoveel passie en overgave als in zijn theaterprogramma's is André zingezang-schrijver. Hij speelt in bands als Krang, Fratsen, De Ketterse Fanfare en Dancing Dollekamp. De muziek is overduidelijk onvervalst van Manuel. In de verte hoor je soms inspirator Tom Waits meeklinken.

In 2003 wint hij met 'Sleet' (zijn achtste programma sinds 1990) de Neerlands Hoop, de prijs voor de cabaretier met een opvallend programma of een cabaretier die een opvallende ontwikkeling heeft doorgemaakt.

In 2004 verscheen zijn eerste boek: 'Het tragische einde van de Nederlander, zoals wij hem kennen'.

In 2005 volgt voor 'Lazarus' een nominatie voor de Poelifinario, de prijs voor de meest indrukwekkende voorstelling van het seizoen. Ook in 2015 is André Manuel genomineerd voor de Poelifinario met zijn voorstelling 'Het Geval Apart'.

André Manuel was tussen 2003 en 2010 vaste columnist in het radioprogramma De Andere Wereld van de IKON.Lazarus
Fotografie:
Fotograaf: Martin Oudshoorn
Hitler
Lazarus
Oorlog is voetbal
Lazarus
Tasjesdief
Lazarus
2de keus terroristen
Lazarus
Interview André Manuel NPS Kunststof 8 december
Persfoto Lazarus
Martin Oudshoorn

Lazarus

GENOMINEERD VSCD POELIFINARIO 2004-2005

In LAZARUS gaat Manuel vrolijk verder waar de rest van het land lijkt af te haken. Een harde voorstelling met veel zachte liedjes. Een vertelling die er niet alleen in hakt maar ook hevig weet te ontroeren. Over de grote religies en de kleine ergernissen. En altijd bovenop de actualiteit. Want zo doe je dat. Als je de ultieme cabaretier bent. LAZARUS!