je bevindt je hier: Home / Voorstellingen / André Manuel - Het Geval Apart
Artiest...

André Manuel

Laatste Nieuws

11 nov: Première André Manuel

André Manuel gaat 11 november in première met zijn voorstelling Het Geval Apart.Het kan je bijna niet ontgaan zijn; het nieuwe nummer Zandloper van Typhoon en zi... »

Nieuwe voorstellingen van start!

Komende week zullen een groot aantal artiesten beginnen met de try-outs van hun nieuwe voorstellingen.  Kijk hieronder voor het overzicht!* 11 september: eerste try-out n... »

André Manuel op nieuwe album Typhoon

Eind juli 2014 was André Manuel te gast bij het optreden van Typhoon op North Sea Jazz. Hij speelde daar mee met het nummer 'Zandloper'.Dit nummer staat oo... »

Betaal niet teveel! Weet waar je kaarten koopt

Betaal jij je ook scheel aan kaarten voor Najib Amhali, Theo Maassen en Jochem Myjer? Theaterkaartjes zijn al niet goedkoop, maar door het georganiseerd doorverkopen van ticke... »

Meer nieuws
André Manuel

André Manuel brengt geëngageerd cabaret. Hij vraagt zich af hoe het komt dat mensen tot de gruwelijkheden in staat zijn waarover we dagelijks horen. Door het publiek te confronteren met de ernstige feiten laat hij zien waarom het leven voor hem toch de moeite waard is. Manuel gaat een interactief spel aan met publiek dat vrijblijvend amusement verwacht. Voor wie André Manuel wil begrijpen is dit topamusement.


Met minstens zoveel passie en overgave als in zijn theaterprogramma's is André zingezang-schrijver. Hij speelt in bands als Krang, Fratsen, De Ketterse Fanfare en Dancing Dollekamp. De muziek is overduidelijk onvervalst van Manuel. In de verte hoor je soms inspirator Tom Waits meeklinken.

In 2004 verscheen zijn eerste boek: 'Het tragische einde van de Nederlander, zoals wij hem kennen'.

Manuel won met zijn theaterprogramma SLEET op 22 september 2003 bij de VSCD Cabaretprijzen de cabaretprijs Neerlands Hoop voor het opvallendste en meest gedurfde cabaretprogramma. In 2005 werd zijn programma Lazarus genomineerd voor de VSCD Poelifinario.Burger
Fotografie:
Fotograaf: Martin Oudshoorn
Andre Manuel
Burger
Persfoto BURGER
Fotograaf: Martin Oudshoorn

Burger

Politiek geëngageerd, hard, zwart, confronterend

Theater dat conflicten veroorzaakt, wordt bijna niet meer gemaakt. Er is vooral amusement. André Manuel wil cabaret maken vanuit zichzelf, politiek, geëngageerd. Hij is een vrij links mannetje. Een cabaretier kan weinig veranderen, maar Manuel wil zich niet neerleggen bij de misstanden die hij signaleert. Zijn oplossing: harde grappen. Voor hem is niets heilig. 'In principe zijn er voor mij meer zaken heilig dan voor een gelovige. Het menselijk lichaam is heilig voor mij. Ik zou nooit iemand de strot door kunnen snijden. Als een opvatting heilig wordt, loopt het uit de hand. Dat zijn ook de mooiste onderwerpen. Dan kan ik op de tenen gaan staan die het meeste zeer doen: het geloof in een profeet of het geloof in de vrije markt. Nederlanders zijn goed te pakken als je aan hun dagelijkse genot komt, aan hun consumptie.
Leg Nederlanders een week droog...'